Здравейте,става въпрос за кавазаки kx 85,какво масло е добре да се сложи и какво количество.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло за скорости
Свий
X
-
От: Масло за скорости
Като отидеш в някой магазин за мотори там ще ти препоръчат най-вероятно няколко масла и вземаш това което ти се стори най подходящо,аз за сега съм с "Motul". А за количеството предполагам би трабвало от страни да има пробка,която като развиеш и започнеш да наливаш от горе щом текне масло от нея спираш да наливаш. На някой мотори май не се развива пробката а има нещо като малко прозорче мисляПо-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)
-
Първоначално публикуван от stefko1992 Преглед на мнениеА за количеството предполагам би трабвало от страни да има пробка,която като развиеш и започнеш да наливаш от горе щом текне масло от нея спираш да наливаш.Yamaha WR 200
Коментар
-
Като гледам какви съвети се дават тука , направо косата ми настръхва !! Как ще наливаш масло докато не прелее горе ? Кой малоумник ти го е казал това ? Има си точно определено ниво до което трябва да се налива , или с прозорче в долната част на двигателя което показва ниско и високо ниво или като развиеш пробката на нея трябва да има измервателни надписи , наливаш 500грама , палиш за 30-40 секунди да го разбие , чакаш още толкова и наливаш 100 грама... пробваш докато не го докараш съвсем м-ду горна граница и средата.Няма кал - Няма кеф !!!
Suzuki Samurai LJ410 1984
Suzuki LTZ400 2008
Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002
Коментар
-
Това за паленето и доливането не го знаех , но предполагам,че не съм се изразил правилно. Имах предвид ,че когато се налива масло в скоростите,след като вече е изтекло старото,наливаме новото докато не протече от дупчицата от страни на капака или ако има прозорче през което да се види ,че маслото е стигнало до където трябва ..Не виждам какво грешно съм казал но все пак поправете ме ако пак грешаПоследно редактирано от stefko1992; 13-09-11, 16:26.По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)
Коментар
-
Дублирах си мнението погрешкаПоследно редактирано от speedrifter; 13-09-11, 19:45.Yamaha WR 200
Коментар
-
Първоначално публикуван от stefko1992 Преглед на мнениеТова за паленето и доливането не го знаех , но предполагам,че не съм се изразил правилно. Имах предвид ,че когато се налива масло в скоростите,след като вече е изтекло старото,наливаме новото докато не протече от дупчицата от страни на капака или ако има прозорче през което да се види ,че маслото е стигнало до където трябва ..Не виждам какво грешно съм казал но все пак поправете ме ако пак греша
По принцип при двутактовите маслото варира от 600 до 750мл.Yamaha WR 200
Коментар
-
Първоначално публикуван от Г. Атанасов Преглед на мнениеКато гледам какви съвети се дават тука , направо косата ми настръхва !! Как ще наливаш масло докато не прелее горе ? Кой малоумник ти го е казал това ? Има си точно определено ниво до което трябва да се налива , или с прозорче в долната част на двигателя което показва ниско и високо ниво или като развиеш пробката на нея трябва да има измервателни надписи , наливаш 500грама , палиш за 30-40 секунди да го разбие , чакаш още толкова и наливаш 100 грама... пробваш докато не го докараш съвсем м-ду горна граница и средата.
П.п: Маслото е флуид и измервателната му единица е милилитър , защото се измерва обем. С грамове се измерва маса на твърди вещества - сол, захар, брашно.... Ако за вас обем и маса са едно и също , то темата технически дискусии не е силната ви част. Да насръхнеш , колко да настръхнеш....
Коментар
-
Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнениеИзобщо не е това начина!
Коментар
-
Здравйте и Благодаря на всички за отговорите.Вчера си смених маслото(взех си мотул).От новото съм налял 0,700мл,пробка за нивото нямам,а има прозорче с белег по средата и нивото дойде м/у средата на прозорчето и горният му край.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар