Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за скорости

Здравейте,става въпрос за кавазаки kx 85,какво масло е добре да се сложи и какво количество.

От: Масло за скорости

Като отидеш в някой магазин за мотори там ще ти препоръчат най-вероятно няколко масла и вземаш това което ти се стори най подходящо,аз за сега съм с "Motul". А за количеството предполагам би трабвало от страни да има пробка,която като развиеш и започнеш да наливаш от горе щом текне масло от нея спираш да наливаш. На някой мотори май не се развива пробката а има нещо като малко прозорче мисля
    По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)

Коментар

Първоначално публикуван от stefko1992 Преглед на мнение
      А за количеството предполагам би трабвало от страни да има пробка,която като развиеш и започнеш да наливаш от горе щом текне масло от нея спираш да наливаш.
      Изобщо не е това начина!
      Yamaha WR 200

Коментар

Като гледам какви съвети се дават тука , направо косата ми настръхва !! Как ще наливаш масло докато не прелее горе ? Кой малоумник ти го е казал това ? Има си точно определено ниво до което трябва да се налива , или с прозорче в долната част на двигателя което показва ниско и високо ниво или като развиеш пробката на нея трябва да има измервателни надписи , наливаш 500грама , палиш за 30-40 секунди да го разбие , чакаш още толкова и наливаш 100 грама... пробваш докато не го докараш съвсем м-ду горна граница и средата.
        Няма кал - Няма кеф !!!
        Suzuki Samurai LJ410 1984
        Suzuki LTZ400 2008
        Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Това за паленето и доливането не го знаех , но предполагам,че не съм се изразил правилно. Имах предвид ,че когато се налива масло в скоростите,след като вече е изтекло старото,наливаме новото докато не протече от дупчицата от страни на капака или ако има прозорче през което да се види ,че маслото е стигнало до където трябва ..Не виждам какво грешно съм казал но все пак поправете ме ако пак греша
          Последно редактирано от stefko1992; 13-09-11, 16:26.
          По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)

Коментар

Дублирах си мнението погрешка
            Последно редактирано от speedrifter; 13-09-11, 19:45.
            Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от stefko1992 Преглед на мнение
              Това за паленето и доливането не го знаех , но предполагам,че не съм се изразил правилно. Имах предвид ,че когато се налива масло в скоростите,след като вече е изтекло старото,наливаме новото докато не протече от дупчицата от страни на капака или ако има прозорче през което да се види ,че маслото е стигнало до където трябва ..Не виждам какво грешно съм казал но все пак поправете ме ако пак греша
              Не знам за каква дупчица говориш, но не е това начина... След като се източи ХУБАВО старото масло, пробката от която изтича се запушва и се налива новото, според указанията или на капака или по менюал.
              По принцип при двутактовите маслото варира от 600 до 750мл.
              Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от Г. Атанасов Преглед на мнение
                Като гледам какви съвети се дават тука , направо косата ми настръхва !! Как ще наливаш масло докато не прелее горе ? Кой малоумник ти го е казал това ? Има си точно определено ниво до което трябва да се налива , или с прозорче в долната част на двигателя което показва ниско и високо ниво или като развиеш пробката на нея трябва да има измервателни надписи , наливаш 500грама , палиш за 30-40 секунди да го разбие , чакаш още толкова и наливаш 100 грама... пробваш докато не го докараш съвсем м-ду горна граница и средата.
                Г. Атанасов, имам чувството , че се нуждаете от очила или от уроци по роден език. Като за начало прочетете поне още веднъж бавно и внимателно написаното от момчето. Не се пенете толкова , защото там няма и капка техническа нередност, освен малко дългото му изречение. За контролна пробка явно не сте чували.
                П.п: Маслото е флуид и измервателната му единица е милилитър , защото се измерва обем. С грамове се измерва маса на твърди вещества - сол, захар, брашно.... Ако за вас обем и маса са едно и също , то темата технически дискусии не е силната ви част. Да насръхнеш , колко да настръхнеш....

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                  Изобщо не е това начина!
                  Начинът е точно такъв. Наливаш докато протече през страничната КОНТРОЛНА пробка. Тя за това е сложена там. Ако нямаше нужда от нея , производителят щеше да си я спести. Щом има отбелязано количество масло(обем) на капака , но въпреки това има и пробка - явно има за какво. Тези , които нямат пробка имат прозорче или щека като на 4-тактовите . И в тези два случая пак се гони контрол на НИВОТО на маслото.

Коментар

Здравйте и Благодаря на всички за отговорите.Вчера си смених маслото(взех си мотул).От новото съм налял 0,700мл,пробка за нивото нямам,а има прозорче с белег по средата и нивото дойде м/у средата на прозорчето и горният му край.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X