Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Simson-a на колко волта е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Simson-a на колко волта е?

На колко волта е Simson enduro?При положение,че акумулатора е-6V,на бобината пише -12V,крушките са-6V а магнета изкарва 150V .
    Баси филма,единия от колегите днеска ни заби в земята с тоя въпрос!Вчера негов съсед е придобил Simsona (непалещ),и се тюхкали каква бобина и акумулатор да купят?Що така-150V вади магнета,наистина ли трябва да е 150V напрежението ,или нещо се е побъркал?Как се зарежда акумулатора (той на 150V няма да издаяни),кое намаля напрежението?
    Много НЕясноти има,няма се сърдя на разяснения -всякакви,дори и от 15 годишни мотористи (стига да са смислено обосновани),нали ще узная нещо ново.Явно наученото за зградните ел. инсталации НЕ ми е достатъчно да стигна до отговорите,или си има някаква авто-мото тънкост?
    Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

От: Simson-a на колко волта е?

12 волта са всички симсони S50 и S51, хеле пък ендурото което е и с електронно запалване. Ако не е побългаряван, акумулаторът си е 12 волта, а бобината помня беше различна от тази на по-старите симсони с чукче и наковалня.

Ендурото в оригинален вид идва с много яка електрика, фар, осветление са шест отвсякъде. Всички машини на IFA бяха така.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тенкю на Goblin,изясниха се 12-те волта!Само тоя магнет що така вади 150в?Как ще зарежда акумулатора с такъв волтаж?Прецакан ли е или си има някаква джаджа за намаляне волтажа?
      Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Може би го мерите без товар
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

За пръв може би и за последен път не съм съгласен с г-н GOBLIN. Едно време имах С 51 Б1 '83 и беше 6 волта. 100% гаранция че не беше побългаряван. Мисля че има и ендура, които са на 6в. но 99% са на 12 и то повечето са с електронно и халогенен фар. При Симсон запалването не се влияе от акомулатора! Динамо- магнетът има 3 бобини- 1 за запалване втора за акумолатор и трета за фар, габарит и стоп. Зад контактният ключ се намира реле-регулаторът. За него има много варианти- нов от магазина, от интернет, втора употреба, НО внимавайте, заштото има поне 5 (пет) различни модела релета. Това е от мен. Някъде из старият комп. имах и ел схеми, но сега нямам време да търся.
          А и сега в кръга на шегата: Не знам, колега, колко си научил за ЗГрадната ел. инсталация...
          Поздрави и безаварийни километри на всички.
          Кольо Динев

Коментар

Не споря, възможно е да греша. Аз съм ги запомнил като 12 волтови всичките с които съм се занимавал, S51b, S51Electronic и S51 Enduro. Започваха някъде около 1983та модел ако не се лъжа, може да са били и 84та. Ендурото ми беше 87ма. Със сигурност ако е с четири скорости е 12 волтов с електронно запалване. Ако е с три скорости - не оригинален модел Ендуро.
            Последно редактирано от Goblin; 22-08-11, 20:10.

Коментар

не не не глупости ендуро с три скорости... За ендурата не съм сиг. може наистина всички да са на 12В, но за С51Б съм сигурен че има на 6 В оригинално, ако не и почти всички да са такива.
              Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                А и сега в кръга на шегата: Не знам, колега, колко си научил за ЗГрадната ел. инсталация..
                Приемам бележката!

Утре ще предам информацията,която прочетох.Ако се налага повече,пак ще попитам.

Коментар

не не не глупости ендуро с три скорости... За ендурата не съм сиг. може наистина всички да са на 12В, но за С51Б съм сигурен че има на 6 В оригинално, ако не и почти всички да са такива.
                  Ендурото беше еволюция на S51 Electronic, а електрониците си бяха 12 волтови всичките, четирискоростни (мисля - първите четирискоростни симсони).

Коментар

S50B е на 6v, ендурото с електронното и по-новите Симсони са на 12в. Магнета го мерите грешно според мен, наистина може да изкара такъв голям волтаж, но той не отива към акумулатора(ако има такъв), моят например нямаше.

Коментар

Сега ме върнахте в пионерските години. Имах S50 с 3 скорости (тумбестия фар) и S51 4 скорости
                      нов от мототехника и (1 седмица спане пред магазина), със сигурност и двата 6 волта и
                      вече разколебан в спомените, но мисля, че бяха и двата с чукче и наковалня .

Коментар

Динамо- магнетът има 3 бобини- 1 за запалване втора за акумолатор и трета за фар, габарит и стоп. .
                        Има и на 6V и на 12 V. Тези с електронното запалване са на 12 V.
                        Колегата е прав за бобинките в магнета. И на други мотоциклети с електронно бобината за запалването дава над 100 V. Може да го установиш и без уред, "бие ток" на пръста.
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ако вече не е късно ще кажа,че моя симсон е 6в с чукче и бобината му е 12 волтова понеже 6в изгарят и става 12в без проблем.
                          И още нещо не е нужен акомолатор за да запали той е независим от запалване отговаря само за мигачите и клаксона.
                          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

И за да няма повече спорове, давам линк към ел-схемите на всички Симсони.
                            http://moser-bs.de/Simson/simson.html

Коментар

Simson-а (с-3 скорости) е запалил!Равносметката:
                              Инсталацията е преправяна за-12 волта с електронно запалване.
                              Бобината с която е закупен,имала кондензатор(от там и отказа да запали).
                              Магнета продължавал да стои на-150 волта,явно електрониката си иска толкова!
                              Оборудван е с нови крушки и акумулатор на12 волта!
                              Жилото за управление на дроселовата клапа е било скъсано,клапата е била в затворено състояние (също силен аргумент за отказ за палене),сменено е с ново.
                              Като се изключи,че едно от ребрата за охлаждане на глават е счупено,и нуждата от претапициране на седалката,Simson-a други кусури-нямал.
                              От името на колегата и съседа му,казвам-благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X