Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслена помпа црм 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслена помпа црм 250

Проблема е как да си изключа помпичката,за да си смесвам бензина директно.Има един маркуч,който излиза от помпата,но не влиза в карбуратора,а в маншона между карбуратора и цилиндъра,и мисля че именно той смесва бензина с маслото.Ако го изкарам по какъв начин да ги изолирам, но също така ще остане дупка в маншона,как да процедирам.

От: Маслена помпа црм 250

Ако помпата си работи , по-добре не барай нищо.

Коментар

Според мене по добре ти да си смесваш маслото с бензина , защото ако жилото за помпата се скъса , или самата помпа откаже, ще ти излезне солено. За да я изолираш просто запуши краищата на маркучите , и запуши дупката на маншона.

Коментар

Консултирах се с колеги някои от тях ми казаха че 2 тактовоя мотор помпата работи според оборотите примерно ако е в по високи вкарва повечко масло а при ниските нормално!А примерно ако си го смесвам аз то ще е еднакво смазването за различните обороти ?? и ако запуша помпичката да не се пръсне ?? самата помпа ?

Коментар

Първоначално публикуван от ivoto Преглед на мнение
          Консултирах се с колеги някои от тях ми казаха че 2 тактовоя мотор помпата работи според оборотите примерно ако е в по високи вкарва повечко масло а при ниските нормално!А примерно ако си го смесвам аз то ще е еднакво смазването за различните обороти ?? и ако запуша помпичката да не се пръсне ?? самата помпа ?
          Е то маслото се разтваря в бензина , и така се смазва нормално, а помпата ще я оставиш да работи на сухо, така няма да се пръсне.

Коментар

А след като я изолирам да си напълня ли казанчето с масло,за да циркулира във маслената помпа или да я остявя на сухо.

Коментар

До Умника и Даващия акъл: Пичове, ако нямаше нужда от тази маслена помпа японските инженери ИЗОБЩО нямаше да я сложат. Щом те са оставили живота на двигателя в ръцете й, няма нужда Бай Ганьо да я маха. Аман от криви съвети.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                До Умника и Даващия акъл: Пичове, ако нямаше нужда от тази маслена помпа японските инженери ИЗОБЩО нямаше да я сложат. Щом те са оставили живота на двигателя в ръцете й, няма нужда Бай Ганьо да я маха. Аман от криви съвети.
                Точно така,едно нещо щом работи и е нужно на двигателя не го закачай!Това сме ние Българите бъзикаме и после плачем на майстора.
                HONDA DOMINATOR 650
                ОРЕЛ ASTRA
                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от ivoto Преглед на мнение
                  и ако запуша помпичката да не се пръсне ?? самата помпа ?

Съгласен съм с вас, че когато нещо си работи както трябва не бива да се пипа.
                  Но аз съм виждал на приятел с работеща помпичка и всичко беше "наред", докато изведнъж спря да пуска масло!
                  Моята помпичка също работеше, но разхода на масло от 28 лв. литъра не ми се нравеше!
                  2 литра бензин - 200-250 мл. масло...
                  Сега му слагам аз, като помпичката си работи и постоянно си циркулира масло в нея.

Поздрави!
                  Yamaha WR 200

Коментар

Как не ти е цапало свеща с толкова масло на на 2 литра бензин?
                    HONDA DOMINATOR 650
                    ОРЕЛ ASTRA
                    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Аз оригинална помпа( т.е. не пипана) до сега не съм видял да умре ей така от самосебе си. Повечето нередности идват като следствие от тунинг на " майстори" или немърливо отношение на собствениците. Ако имаше някакъв проблем , който да се появява хронично след км пробег или години работа, производителят щеше да напише ИЗРИЧНО как да се изолира помпата еди кога си.

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
                        Как не ти е цапало свеща с толкова масло на на 2 литра бензин?
                        Изби ми оригинална японска свещ тогава
                        Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                          До Умника и Даващия акъл......
                          Просто давам съвети!
                          Тези мотори в Япония ги карат из улиците на градовете, затова са сложени помпите да не носят постоянно масло с тях.
                          В гората има голяма упастност някой клон да изкара маркуча на помпата (или да го скъса) , и следмалко двигателят заминал..
                          Скутерат ми беше блокирал по подобен начин, беше флезнал боклук , който запуши маркуча на помпата...
                          Ендурото го закупих с изолирана помпа и досега проблеми не съм имал.Слагам си в бензина маслото и ми е мирна главата....
                          Лека вечер.

Коментар

В гората има също такава голяма УпасТност () някой клон да ти Флезе() в радиатора и следмалко ( ) двигателят на црм-а заминал. Това , че някой по неясна причина е тунинговал мотора ти не означава, че е правилният вариант и е обект за възхищение. Това пък за японските улици и маслото направо ме разсмя доволно и ще си легна ухилен. Защо не вземеш да се напънеш поне едно изречение да напишеш на Български език и тогава просто да даваш съвети.

Коментар

Аз нямам проблем с помпата,работи си нормално,но ме дразни това,че няма индикатор да си гледам нивото на маслото.Светва ми лампичка за маслото,но си нямам представа колко има,тъй като се сипва в рамката.Това е причината да я изолирам,а по колко грама пуска,и колко километра минавам с 1 литър масло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X