Обява

Свий
Няма добавени обяви.

масло в скоростите на SUZUKI TS 125R 2т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• масло в скоростите на SUZUKI TS 125R 2т

Наложи ми се да сменя маслото в скоростите(и съединителя). Проблема е че не знам какво масло да сложа. От къде да разбера какво е маслото препоръчано от производителя. Или ако няма такова нещо, тогава какво масло трябва да сложа. Ще ви помоля по бързо да ми пишете, че ми се кара, апък не мога без масло
    Последно редактирано от kurmi6ona; 04-05-07, 17:35.

Re: масло в скоростите на SUZUKI TS 125R 2т

Сложи 10W30 моторно масло. Синтетика или полусинтетика не са много за предпочитане.
    2010 CRF 250 R

Коментар

аз вече за 2-3 път слагам масло за автоматични скоростни кутии, доста редичко е което е по-добре

казвали са ми го хора които от доста време карат мотокрос
      досега несъм забелязал някакви проблеми в съединителя или вреди
      8-10 лв струва
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

а аз на моито кавазаки кмх какво масло да сложа в скоростите
        сега карам с valvolin ма незнам кво точно е
        от когато сам го сложил има малка промяна в саединителя зе да буксува каточили
        KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          аз вече за 2-3 път слагам масло за автоматични скоростни кутии, доста редичко е което е по-добре

казвали са ми го хора които от доста време карат мотокрос
          досега несъм забелязал някакви проблеми в съединителя или вреди
          8-10 лв струва
          ..............................................................

Тва не е истина Краси ти поне караш мотор от повече време - какви са тези щуротии. Вярно че с такова масло ще се въртят по-леко зъбчатките, но качествата му са за съвсем друг тип трансмисии. Поне аз така си мисля

Дълги години не знаех какво масло да слагам в скоростната кутия на мотора и си правех експерименти, но тогава карах Балканче и не беше фатално. Сега си слагам каквото препоръчва производителя и не бих си правил експерименти. Повечето скоростни кутии на по-старите 2Т мотори ги дават с моторно масло 10W30. На новите 2Т модели на КТМ е дадено да се ползва Motorex Top Speed 4T 15W50, но за DT200 от 1992г в мануала си пише SAE 10W30 type SE motor oil.

Препоръчвам който кара 2Т мотор модел до 1998г. да си слага SAE 10W30 моторно масло в скоростната кутия.
          2010 CRF 250 R

Коментар

Преди две години смених на Опела маслото в скоростите, ръчни са. Това дето го източих беше рядко и червено - приличаше на ATF масло, но какво беше незнам....
            Та това донякъде ме навежда на мисълта, че ATF-a може и да върши работа за скоростите на мотора, стига разбирасе да не оказва лошо влияние на съединителя...

Коментар

OMV ATF Type A
              Течливи масла / флуиди за автоматични предавателни кутии
              Червено оцветен трансмисионен флуид за автоматични предавателни кутии, хидравлични съединители и серво управление. Подходящо е за предавателни кутии на Мерцедес и някои модели на BMW, съобразно предписанията на производителя.
              Може да се използва и за смазване на вилката на някои видове мотоциклети.

Май май ATF маслата не са съвсем за обикновени скоростни кутии - А?
              2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                Май май ATF маслата не са съвсем за обикновени скоростни кутии - А?
                Не за всички!
                Но е факт, че на Мерцедес всички ръчни трансмисии са с АТФ.
                Не съм на 100% компетентен в разликите на скоростните кутии, ако има някой по-запознат нека каже защо ръгачките на Мерцедес са с АТФ и проблем ли е другите ръчни трансмисии да се карат с АТФ и защо!?

Коментар

за съединителя му няма абсолютно нищо от това масло !!! Гарантирам

а и работата на скоростите е екстра

така че не виждам проблем да карам с такова масло
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да се включа и Аз по темата,преди време имах кх250,за него ползвах само мотул transoil 10w30 gearbox oil-специално за двутактови двигатели,.Стигнах до това заключение след като се посъветвах с доста хора и всички ми препоръчаха като най-добро именно това.
                    MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
                      Да се включа и Аз по темата,преди време имах кх250,за него ползвах само мотул transoil 10w30 gearbox oil-специално за двутактови двигатели,.Стигнах до това заключение след като се посъветвах с доста хора и всички ми препоръчаха като най-добро именно това.
                      +1 хората са го измислили,а ние ще се правим на инжинери

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                        +1 хората са го измислили,а ние ще се правим на инжинери
                        Ам то аз съм инженер
                        Та затова викам да ползваме каквото препоръчва производителя.

Ако някой е обърнал по-голямо внимание на брошурката на ОМV която съм постнал в предишното ми мнение, ще забележи, че накрая на изречението за предназначението на АТФ маслото пише "съобразно предписанията на производителя"
                        Това, че на съединителя му няма нищо като се ползва АТФ флуид (не го наричат масло) е нормално, но за зъбчатките на скоростната кутия не съм сигурен че е полезно. На пръв поглед може би няма проблеми, но при продължителна употреба не знам как ще им се отрази.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Тъкмо навреме виждам темата Значи на МЗ-то да слагам 10w30 полусинтетика и да забравям
                          Димитър Тенев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X