Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затегнал долен лагер на биелата ... Защо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Затегнал долен лагер на биелата ... Защо ?

Онзи ден реших привечер да изкарам моторетката и да се поразходя малко по-черните пътища ... И така облякох екипировката и припалих мотора да загрява на място. Тръгнах аз и по един черен път както си раздавах яката газ мотора прискърца, пречука и изведнъж загасна. Викам си бе какво стана и проверих дали може да се рита... Уви риташе се и то нормално Пробвах още няколко пъти да ритна и взе да става по-трудно- Викам си: "Ясноо... Нещо запече !" И така се спуснах и побутах мотора до нас. Вечерта понеже не ми се спеше реших да сваля цилиндъра да видя какво става и така се запътих към гаража. След известно време всичко беше разглобено и издърпах цилъндъра без никакви проблеми- Буталото изглеждаше добре, цилиндъра перфектен(още му се вижда хонинга)... Обаче долния лагер на биелата аут Само да спомена, че това ми се е случвало и преди и лагера беше блокирал по същия начин. След това смених биелата с чоп и лагери и всичко и карах доста време( Може би около 5-6 литра масло съм изгорил). И сега се чудя защо се случва това ... Свеща не дава индикации за бедна смес, а и при такава според мен буталото и цилиндъра щяха да пострадат преди вала... Наскоро му смених жигльорите на карбуратора, но не съм правил големи корекции от това, което беше - главният жиглиор го смених със същия 170, малкия го намалих малко защото не искаше да държи обороти и само се давеше и гаснеше,а иглата сложих с един размер по-бедна, но за сметка на това сега зегерката е по-средата, а преди беше на максимално свалено положение. Смених и гумената игличка, която затваря поплавъка и настроих нивото по книжка- 16 мм +- 1 мм. От както направих промените по карбуратора съм изгорил към 6-7 литра бензин и много се кефех колко добре работи и не цапа свеща като пусна газта за 10 секунди.
    Ето и няколко снимки
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033850.jpg
Прегледи:1
Размер:85.6 КБ
ID:5937404Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033860.jpg
Размер:121.9 КБ
ID:5937405Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033855.jpg
Размер:189.3 КБ
ID:5937406Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033852.jpg
Размер:100.7 КБ
ID:5937407Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033849.jpg
Размер:75.1 КБ
ID:5937408
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8033859.jpg
Размер:88.2 КБ
ID:5937409
    Мотора е рм 125 и винаги слагам по 30 мл масло на литър. Сега го карах с кастрол рс 2т и кастрол XTS.
    Единственото общо нещо от предния път когато се случи това и сегашния е, че и двата пъти в резервуара имах няколко литра бензин омешан с едно масло и долях няколко литра с друго масло... Може ли от мешането маслата да си губят свойствата ? Моля дайте предложения .

От: Затегнал долен лагер на биелата ... Защо ?

Спомни си как се е случило.Задържал си прекалено дълго време на пълна газ на равното,двигателя се разтоварва и обеднява.Ако го караш по черни пътища си промени крайното предаване така че двигателя да е по натоварен.А и свещта според мен показва обедняване.

Коментар

Това си е характерно за двутактовите двигатели,този лагер се смазва от горивната смес(бензин,масло).Не е както при 4 тактовите да се смазват само с масло,не може да сравняваме маслото с горивната смес.И каквото да се прави,и както да се кара 2 тактовите двигатели имат много по-кратък живот от 4 тактовите.Почти винаги затягането на 2 тактов двигател е точно в този лагер.
      0885719173-Красимир

Коментар

Ремонтната биела каква марка е?

Коментар

Най-вероятно причината за затягането ще е в маслото! На тази марка има доста ментаци ! Пробвай с масло на Мотул!
          Успех

Коментар

За маслото и аз се съмявам дали не е менте... Този нагар по буталото е от няма и 500 грама изгорено масло, защото преди това бях свалял цилиндъра, за да изчистя клапите и почистих и буталото. Биелата не си спомням точно каква беше, но на опаковката май пишеше Long , а на самата биела пише Made in Japan . Горния лагер към нея си беше Койо, а долния не знам... Аз се съмнявам в или кофти масло или кофти лагер. За всеки случей обаче ще му сложа 1 размер по-голям пилот джет преди да го сглобя наново. Относно натоварването на двигателя съм сложил 1 зъб по-малък зъбак отзад от оригиналното.

Коментар

Май освен всичко казано дотук ще е нужно да добавиш и малко кубатура.
              Например 250 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                Май освен всичко казано дотук ще е нужно да добавиш и малко кубатура.
                Например 250 !!!
                Нищо лично..написал е колегата
                Мотора е рм 125

Коментар

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
                  За маслото и аз се съмявам дали не е менте... Този нагар по буталото е от няма и 500 грама изгорено масло, защото преди това бях свалял цилиндъра, за да изчистя клапите и почистих и буталото. Биелата не си спомням точно каква беше, но на опаковката май пишеше Long , а на самата биела пише Made in Japan . Горния лагер към нея си беше Койо, а долния не знам... Аз се съмнявам в или кофти масло или кофти лагер. За всеки случей обаче ще му сложа 1 размер по-голям пилот джет преди да го сглобя наново. Относно натоварването на двигателя съм сложил 1 зъб по-малък зъбак отзад от оригиналното.
                  Вземи си Оригинална биела и ползвай масло за Крос.

Коментар

Съгласен съм с Джартов, малко кубатура няма да навреди.

А за маслото какво му се съмняваш? Миналото лято след смяната на бутало на ктма ми реших че ще ползвам само кастрол до следващата смяна ... е още си го ползвам кастрола. Е на 250то е по-разтоварен двигателя.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Биелата е много добра на тази фирма освен моя и още един мотор знам които са с тази биела, така че този вариянт отпада, маслото с което караш карам и аз
                      освен да си задържал газта отворена повечко време и сместа да се е обеднила иначе по цвета на свеща, ако се диагностира двигателя е работил много добре.
                      Казваш че си сменил и гл. жигльор, ако си го намалил повече от необходимото това е причината за затягането / при напълно отворена газ единствено значение за сместа има гл. жигльор-богата или бедна/ затова си е добре да се придържаме към заводските настройки на карбуратора....
                      Последно редактирано от spower; 04-08-11, 15:21.
                      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                        Биелата е много добра на тази фирма освен моя и още един мотор знам които са с тази биела, така че този вариянт отпада, маслото с което караш карам и аз http://http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_germany/STAGING/local_assets/images/about/castrol_product_bike_p1_rs2t_1l_800x413.jpg
                        освен да си задържал газта отворена повечко време и сместа да се е обеднила иначе по цвета на свеща, ако се диагностира двигателя е работил много добре.
                        Казваш че си сменил и гл. жигльор, ако си го намалил повече от необходимото това е причината за затягането / при напълно отворена газ единствено значение за сместа има гл. жигльор-богата или бедна/ затова си е добре да се придържаме към заводските настройки на карбуратора...
                        Да, но когато мотора излиза от завода всичко е плътно и ново, а когато е на старо е износен и съответно сместа трябва да е по-богата, поне аз така мисля !?

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
                        Свеща не дава индикации за бедна смес, а и при такава според мен буталото и цилиндъра щяха да пострадат преди вала...
                        Горивната смес първо преминава през коляновия вал, затова малко повече масло няма да навреди

Поздрави и успешна поправка на машинката!
                        Yamaha WR 200

Коментар

Благодаря за отговорите . Главния жигльор ми беше 170 и си сложих пак 170, но нов. Малкият жигльор беше 45 и мислех да сложа малко по-малък например 42. Но като го свалих с просто око се виждаше, че този "45", който имам е доста по-голям от новия 45. Също и малките дупчици отгоре бяха по-голями. За това първо сложих 50, който пак с просто око беше по-малък от 45-цата, обаче ми се стори леко беден и сложих 52. Новите жигльори са афтър маркет, но си мисля, че моя 45, който беше монтиран е разпробиван, защото на дупчиците отстрани като се загледаш си личат малки деформации. Сигурно и затова ми работеше толкова богато мотора преди с него. Направо плюеше смес през ауспуха като работи на обороти с него и се налагаше да сменям ватата през 1 литър масло. Да не говорим колко неудобно беше, защото мотора нон-стоп трябваше да го припомвам като карам, за да не цапа и не гасне. Сега като го направя ще монтирам 55 малък жигльор. Относно маслото не съм казал, че кастрол са лоша фирма. Просто може би моето масло не е баш кастрол и за това се е получило така . Както и да е. Сега ще чакам да пристигне новата биела, а междувремено тези дни ще извадя вала .

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                            ...затова малко повече масло няма да навреди ...
                            А, да бе, няма да навреди
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Снимай новата биела преди да я монтираш и по точно долния отвор,а също и сепаратора и ролките.Да огледаме,може да открием нещо там.
                              Без триене няма движение !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X