Онзи ден реших привечер да изкарам моторетката и да се поразходя малко по-черните пътища ... И така облякох екипировката и припалих мотора да загрява на място. Тръгнах аз и по един черен път както си раздавах яката газ мотора прискърца, пречука и изведнъж загасна. Викам си бе какво стана и проверих дали може да се рита... Уви риташе се и то нормално
Пробвах още няколко пъти да ритна и взе да става по-трудно- Викам си: "Ясноо... Нещо запече !" И така се спуснах и побутах мотора до нас.
Вечерта понеже не ми се спеше реших да сваля цилиндъра да видя какво става и така се запътих към гаража. След известно време всичко беше разглобено и издърпах цилъндъра без никакви проблеми- Буталото изглеждаше добре, цилиндъра перфектен(още му се вижда хонинга)... Обаче долния лагер на биелата аут
Само да спомена, че това ми се е случвало и преди и лагера беше блокирал по същия начин. След това смених биелата с чоп и лагери и всичко и карах доста време( Може би около 5-6 литра масло съм изгорил). И сега се чудя защо се случва това ... Свеща не дава индикации за бедна смес, а и при такава според мен буталото и цилиндъра щяха да пострадат преди вала... Наскоро му смених жигльорите на карбуратора, но не съм правил големи корекции от това, което беше - главният жиглиор го смених със същия 170, малкия го намалих малко защото не искаше да държи обороти и само се давеше и гаснеше,а иглата сложих с един размер по-бедна, но за сметка на това сега зегерката е по-средата, а преди беше на максимално свалено положение. Смених и гумената игличка, която затваря поплавъка и настроих нивото по книжка- 16 мм +- 1 мм. От както направих промените по карбуратора съм изгорил към 6-7 литра бензин и много се кефех колко добре работи и не цапа свеща като пусна газта за 10 секунди.
Ето и няколко снимки

Мотора е рм 125 и винаги слагам по 30 мл масло на литър. Сега го карах с кастрол рс 2т и кастрол XTS.
Единственото общо нещо от предния път когато се случи това и сегашния е, че и двата пъти в резервуара имах няколко литра бензин омешан с едно масло и долях няколко литра с друго масло... Може ли от мешането маслата да си губят свойствата ? Моля дайте предложения .

Ето и няколко снимки
Мотора е рм 125 и винаги слагам по 30 мл масло на литър. Сега го карах с кастрол рс 2т и кастрол XTS.
Единственото общо нещо от предния път когато се случи това и сегашния е, че и двата пъти в резервуара имах няколко литра бензин омешан с едно масло и долях няколко литра с друго масло... Може ли от мешането маслата да си губят свойствата ? Моля дайте предложения .
Коментар