Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM LC2 97г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: KTM LC2 97г.

Питай nikomotor1 .
    Yamaha WR 200

Коментар

Питал съм но за сега нищо.... някви идеи за някой от София....дали ще свърши работа някой в работилниците за колелета
      Който оцелее ще закусва!

Коментар

За изправяне на каплата може и в магазин за колело. Спици незнам откъде може да си купиш. Но за изправянето можеш да се справиш и сам. Аз бях качвал преди време една тема за изправяне и плетене на капли. Копирал съм я от някакъв стар сайт за колела и по тази методика си оправих предната капла на кх-а. За около 2-3 часа играчка ама зора е да му хванеш цаката самото изправяне става за 30-40мин.

Коментар

Супер, довечера ще се захвана да преравям форума.
          Който оцелее ще закусва!

Коментар

Търся си група да караме в района на София, не съм профи но имам желание да се науча. Работя и събота така че май за каране остава само неделя.
            Който оцелее ще закусва!

Коментар

Днес хванах и почистих клапите. Бяха доста замърсени, но с една телена четка и малко бензин нещата си дойдоха на мястото и моторетката взе да работи доста по чисто.
              Общо взето операцията е следната, разглобява се управлението на клапите което е с 2 жила
              След това се маха предната част на ауспуха (гайдата)
              Има капачка която е на противоположната част на управлението с жилата
              Като се свали капачката се вижда шестограм 4 който се развива лесно, като се хване контра с ключе 8
              Излезе ли болта излиза и лявата клапа, след нея с леко почукване излиза и дясната
              Аз буталото го свалих най долу за да имам поле за работа и по лесно излязоха клапите, съответно и по лесно изчистих леглата им.
              Почиствате клапите, почистване и леглата им в цилиндъра с малко бензин и се сглобява по обратния ред.
              Маркирайте си жилата за да не ви избяга центровката на клапата, макар че аз си я направих на око и се получи идеално.Даже видях че КТМ са направили един маркер в който като вкараш малка отверка и се центрира клапата точно и после само затягаш.

Времетраене - 40-50мин.

Инструменти - тресчотка 3/8 - камъчета 8,10,13, клещи, малко бензин и желание за работа

П.с Използвайте смазка, аз ползвах течна грес за да си улесня работата при вкарването, също така пропуснах да спомена че има семеринг от страната на жилата и е добре да го запазите или да смените с нов.
              Прикачени файлове
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Един въпрос, клапата как най точно е добре да се позиционира, защото видях че има 2-3 начина да я зацепя и следователно има разлика във вървежа, питането ми е такова.

Клапата от скосената страна ли трябва да гледа към буталото или не? От снимките по горе се вижда това за което говоря.
                Който оцелее ще закусва!

Коментар

Офтопик:
                  Аз се чудя каква ще е промяната във вървенето ?
                  Някой ако може да ми обясни какви са разликите в различните положения на клапата ?
                  Yamaha WR 200

Коментар

Има разлика да ти кажа, поне моя го тествах в събота и разлика има, но искам някой от по запознатите да кажат
                    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                      Има разлика да ти кажа, поне моя го тествах в събота и разлика има, но искам някой от по запознатите да кажат
                      Разлика във вървенето няма да има,може само да промениш по-рано или по-късно да отваря.Мотора ще си върви пак толкова.Когато клапата се завърти така,че изпускателния отвор е най-широко отворен тогава клапата е отворена .При изгасен двигател ако погледнеш през отвора на ауспуха трябва клапата да е леко пропаднала надоло.
                      0888 074 049

Коментар

Мда и аз така е оставих. Като казвам (пиша де) че има разлика във вървенето нямам предвид че мотора е качил коне, има разлика в това къде му идва силата, защото преди да ги пипна, силата идваше постепенно и доста плавно, а сега идва изведнъж и се усеща рязко дърпане в ръцете. Затова съм писал че има разлика във вървенето
                        Казваш че
                        трябва клапата да е леко пропаднала надоло.
                        това означава ли че като се запали мотора и серво мотора я затваря повече на ниски и при подаване на газ я отваря напълно.

Да те питам нормално ли е да се чува "зънтене" от цилиндъра, все едно има шайба в "гайдата", която резонира на обороти, свалял съм гайдата и клапите, но буталото няма големи хлабини като износено, сегментите са му здрави, няма опушване и омасляване по полата, проверявал съм гайдата но в нея няма нищо което да шуми като това което описвам. Но на обороти по някой път се случва да се чува все едно има шайба в тая гайда която си играе на 6 от 49
                        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                          Да, но каква ме интересува ? В смисъл във високите ли е по-различен или в ниските или нещо друго
                          Yamaha WR 200

Коментар

Различен е в това че преди, тръгва плавно до края на оборотите си(нямам оборотомер, на слух) а сега в ниските е муден, и като стигне някакви средни обороти и му идва силата, дърпа ме в ръцете все едно е закачен на прашка. Даже един приятел вчера ме пита дали бил по различен, а аз му го сравних с кола с нитро система. Караш -натискаш и оборотите се качват за сек. И ако карам по някоя бърза пътека само се чува....хахах - (сори за описанието нямам онборд клип да ви покажа....) зззз-ззз-ззз като пчеличка му се редят скоростите...
                            Доста по рязък стана, но при реглажа го правих както Наско Петков е писал, отворена до край клапа, която леко пропада и после си играх с жилата, като при мен установих следното, жило 1 навито до дупка и жило 2 развито до край, ако го направя обратно както е по мануалите на Ямаха, мотора умира. Там също така пише че до 97г. жилата излизат прави от серво мотора до клапата, а след 97г. се кръстосват. Също така пише че при чекинга трябва да го прави по посока обратна на часовниковата стрелка и така се движи клапата, при мен е обратно - незнам защо...(верятно щото е Магнети Марели при мен ) но като го правя по мануал мотора няма хал да тръгне, направя ли го обратно на мануала на Ямаха - върви доволно. Извода е : Правете всичко обратно на описаното в мануала за Ямаха по вашият КТМ..........верятно защото не е Ямаха хахах
                            Който оцелее ще закусва!

Коментар

Колеги днес покарах машинката и си търся малко части

Търся ръчка за съединителя, но със скобата за кормилото че при едно изпускане даде фира. И търся "папион" за задната гума че откъсна вентила. Ако някой му се намира 0885506900 или на л.с

П.С Машинката си дърпа добре трябва да и свикна още че да и раздавам пълната газ
                              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Днес както обикалях магазините за конзолата която издирвам, попаднах на едно супер забутано магазинче, от което си купих една вътрешна гума за 8лв. 4/4,25 и като питах за конзола, продавача ми каза че отвън единия хората седящи на бира прави заварки с аргон да го питам. Питах го и оправи нещата за 5лв. Няма такива фенове...

Та остана папиона, гледах по каплата на ендурото Ямаха ХТЗ - 2,75 е каплата, но на КТМ-а е по тясна.

Един въпрос :

Как се казва щангичката която се захваща на кормилото. Има ли точно наименование? Защото издирвам и тази пущина но се чудя как се казва - bar?
                                Който оцелее ще закусва!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X