Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Угасна и не иска да запали повече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Угасна и не иска да запали повече

Както си работеше перфектно, моторът угасна. Мислех, че е свършил бензина, сипах му, но пак не пали, свалих свещТа - не дава искра. Пробвах с други свещи (не за тоя мотор, но работещи) и не дават изобщо искра, какво може да е?
    Моторът ми е Ямаха уз250 2000г
    Никога не ми е правил такива проблеми, от един път се развали...
    Последно редактирано от viki terzieva; 14-06-11, 21:06.

От: Угасна и неиска да запали повече

Проблемите не може да са много. Бобина , Електроника, статор. Може да погледнеш от ляво на двигателя трябва да ти излиза кабел. Проследяваш го трябва да стига до електрониката. На РМХ250 1990 година при ритане мисля , че даваше кам 25-35V променливо напрежение.Ако нямаш напрежение, трябва да си провериш намотките на статора да нямат някоя прекъсната или разпоен кабел .Ако там имаш напрежение мериш на маса на рамата и входа на бобината. Там вече трябва да имаш постоянно напрежение не помня с каква стойност. Ако нямаш ти е заминала електрониката. Ако и там имаш напрежение, значи остава да ти е заминала бобината, което е и най-вероятното според мен. Щом имаш под ръка свещи от други мотори, пробвай с бобина от друг мотор, да видиш дали ще ти дойде искрата.
    Последно редактирано от viki terzieva; 14-06-11, 21:07.

Коментар

Колега, аз имам ямаха 426, направи ми същия номер. Беше изгоряло едно като бушонче, което е вЪтре в самата лула - смених го и всичко е ок.
      Последно редактирано от viki terzieva; 14-06-11, 21:07. Причина: Правопис и пунктуация!
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!
      YAMAHA YZF426 '02; YAMAHA R6 '05

Коментар

Първоначално публикуван от Sa6o46 Преглед на мнение
        Както си работеше перфектно мотора угасна, мислех че е свръшил бензина, сипах му но пак не пали, свалих свеща - не дава искра. пробвах с други свещи (не за тоя мотор но работещи) и не дават изобщо искра, какво може да е?
        Мотора ми е ямаха уз250 2000г
        никога не ми е правил такива проблеми, от един път се развали...
        Вместо да търсиш и пробваш с други, работещи свещи, по-добре развий лулата и пробвай директно с кабела.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
          Вместо да търсиш и пробваш с други, работещи свещи, по-добре развий лулата и пробвай директно с кабела.
          Пробвах, няма искра
          Последно редактирано от viki terzieva; 14-06-11, 21:08.

Коментар

Питай Бени ( Зипмоторс ) той се занимава с ремонт на мотори.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Sa6o46 Преглед на мнение
              Пробвах, няма искра
              Това означава , че проблемът е (както написа башо по-горе) някъде по веригата: звезда,комутатор,бобина или връзките между тях. За всеки случай първо провери бутона за гасене да не се е повредил и да замасява постоянно(много малко вероятно).

Коментар

От: Угасна и не иска да запали повече

Имах подобен проблем на моя мотор,беше прегоряла клемата на релерегулатора.
                Виж в какво състояние ти са клемите.

Коментар

Гледах го и бутона, добре си е.
                  Последно редактирано от viki terzieva; 31-08-11, 21:21. Причина: Моля, използвайте главни букви!

Коментар

Колега, и аз имам същия проблем и моя мотор е Ямаха уз 250 нО по стара.
                    Един ден като го карах и спря и сега дава много малко ток почти никакъв, даже някой път се губи.
                    Не знам какво да прая, някой да ме насоче към майстор в ПЛОВДИВ АСЕНОВГРАД благодаря предварително.

Коментар

Звездата (статора) е проблема, развили са се винтчетата, които го държат за двигателя и 2 от 4-те намотки са заминали.
                      Какво ще ми препоръчате, пренавиване някой прави ли и колко приблизително ще струва и дали е надеждно.
                      Иначе намерих от предишния модел УЗ 250 , дали ще стане на моя?
                      Последно редактирано от viki terzieva; 31-08-11, 21:20. Причина: Моля, използвайте главни букви!

Коментар

Дефектиралия статор.
                        http://media.snimka.bg/9291/024838195-big.jpg?r=0

Коментар

Имам познат който може да ти го пренавие ще ти излезне кам 100 тина лева ако решиш звънни му0889936051- Тенчо
                          Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X