Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със ел.инсталация на Априлия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със ел.инсталация на Априлия

Здравейте ... Като за начало моторът е Априлия Рали 125 цц. Още когато си купих мотора, по него имаше ел.инсталация, но тя не работеше, работеше само запалване подаването на ток от магнета към бобината. Моторът не е с ел.стартет , а е с манивела. Т.к. се наложи да правя цялостен ремонт от мотора беше изцяло разглобен и от ел системата не остана нищо, освен паленето.
    Това което искам да питам е : от магнета илизат 5 кабела - 3 за бубината . Как чрез другите два мога да направя да ми работи фара?

Благодаря предварително и се надявам някой да може да помогне!!!
    Последно редактирано от denikolev; 31-05-11, 18:49.

От: Проблем със ел.инсталация на Априлия

За да свети фара, напрежението се регулира през реле регулатор. В него влизат 1 жълт кабел/фазите/ от ляво на първа клема, на 2клема два жълти кабела /фазите/, до него 3клема оранжевия кабел и на клема 4 червения кабел за ключа. Напрежението което влиза в релето с променлив ток се изправя в постоянен до 14,2В зарежда акумулатора и от акумулатора дъпаш ток през предпазител 15А за ключа и 10А за фара клемите на релето ти са означени GGR и четвъртото не го помня, кабелите които излизат от магнета са жълто и бяло да не се объркаш. Релето се закача на рамката и прави маса с нея / на почистено място от боя и ръжда Ако имаш други въпроси питай спокойно на моя цялата инсталация я правих, че някой я беше объркал сега има стоп, фар, мигачи, клаксон, светкавица на фара, къси дълги, както си е оригинално.
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Обаче аз нямам абсолютно нито едно съвпадение с цвета да твойте кабели. Аз нямам акумулатор, нямам никакви тоци. Има само палене. Както казах от бубината излизат 5 кабела от които 3 са за бубината за паленето и ми остават 2 свободни - предполагам фази но предполагам. Какво ми е необходимо за да направя фара. Какво реле трябва да взема и какво трябва да закачам по него.

Коментар

Намери ме на скайп : svetliomk , че е дълго за обяснение, ще ти пратя и схеми.
        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X