Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с гарнитури ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с гарнитури ?

Здравейте на всички, т.к. съм начинаещ в мото сферата и за да се науча си купих една старичка Априлия която ми създава доста ядове сега. В момента имам сериозен проблем с уплатнението между главата и цилиндъра което в началото беше гумено .....по късно го сменявах три пъти подред ,т.к. то се късаше от високата температура предполагам. Мотора е априлиа тоарег рали 125 кк и е с водно охлаждане и това уплатнение е от съществено значение, защото като се скъса водата почва да прониква в цилиндъра а от там в целия двигател ми се пълни с вода.Ако някой може да ми препоръча какво трябва да сложа за уплатнител на това място ще съм му много благодарен - на някой мотори ми казват че има метални но не знам какво точно представляват за това ви моля за съвет!
    Благодаря !!!

От: Проблем с гарнитури ?

Гарнитурата между главата и цилиндара мисля, че трябва да е с метален О-пръстен или цялата да е метална. Потърси точно за модела гарнитури. Ако тази гарнитура ти е заминала най-вероятно ще смесиш маслото с антифриз. Ако влезне вода при загрял двигател в цилиндъра може направо да му се разкаже играта за винаги. Едно време за балканче и симсон правех такива метални гарнитури от капачки от буркан. Но не те съветвам да експериментираш. По добре намери оригинална гарнитура.

Коментар

като отида в магазин ме гледат като....... и се ми набутват гумени които ми изкарват по 2 дни....за маслото ми е ясно че е заминало .....иначе винаги се къса на третия път и то когато мотора още не е загрял !!! Гарнитурата 100% не е цяла ....О-пръстен е ....но откъде да намеря метален О-пръстен ???

Коментар

ами щом така и така е дроп положението вземай една капачка от буркан и режи

Коментар

Първоначално публикуван от denikolev Преглед на мнение
          като отида в магазин ме гледат като....... и се ми набутват гумени които ми изкарват по 2 дни....за маслото ми е ясно че е заминало .....иначе винаги се къса на третия път и то когато мотора още не е загрял !!! Гарнитурата 100% не е цяла ....О-пръстен е ....но откъде да намеря метален О-пръстен ???

Препоръчително е да си смениш магазина,щом ти продават гумена гарнитура за главата!

Коментар

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
            Препоръчително е да си смениш магазина,щом ти продават гумена гарнитура за главата!
            Зависи какъв е мотора. Моя например на главата е с гумени о-рингове А иначе препоръчвам да идеш в магазин за мотори и да попиташ за гарнитура за ротакс двигател... Поне такъв мисля, че е на твоята априлиа. Трябва само да провериш точно какъв е , защото мисля, че има разлика в годините . Можеш да се свържеш и с колегата MISHELMOTO oт форума . Той внася части от Гърция и мисля , че ще може да ти помогне

Коментар

Според вас дали с клингерит ще стане нещо...ако от клигерит се изреже о-пръстен и се сложи ?

Коментар

С клингерит нищо няма да стане според мен ... Както казах ако е ротакс двигателя няма да имаш проблем ако звънеш тук там по магазините 100% ще си намериш каквото ти трябва и не вярвам да е на някаква безбожна цена

Коментар

В магазините определено не ме разбират ....а аз съм от Благоевград и тук има само 2-3 магазина и като отида в който и да е продавачката и обяснява ...прави се че търси и накрая ми казва такова нещо НЯМА или ми дава някакво гумено уплатнение с което карам 2 дни и то се къса...Поради тази причина питам във форума защото на тези в магазина вече не им вярвам !!!

Коментар

Пусни тук номера на рамата и двигателя. Както и модела на мора. Някой колега ще ти изрови точната година по номерата и все някой от по голям град , като отиде до магазина да си купува нещо ще пита и за твоята гарнитура.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X