Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за КТМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за КТМ

Един приятел взе КТМ на старо за сина си.Да тренира мотокрос.Моторчето не е много зле.Обаче имам чувството,че не е с оригиналните венци,щото скоростите ми се виждат много дълги.Иначе е 250 кубиков с водно охл. двутактов.Успях да прочета само КТМ-суперкрос.Нищо друго не пише по него.Предполагам че е 2003-2005 производство.Някой има ли повече познания по тези машини и по точно как стои въпроса с верижните предавки.Имат ли различни комплекти.
    Отдавна не съм се занимавал с мотокрос(от времето на чезетата),но ми се струва че този КТМ е по скоро за ендуро от колкото за крос.Съдя по нашето трасе за мотокрос.Повече от трета скорост няма къде да включиш.А и това прескачане от I през 0 на II е малко кофти за крос.

От: Малко помощ за КТМ

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
    А и това прескачане от I през 0 на II е малко кофти за крос.
    Пиньоните се сменят, някой колега с такъв модел ще разясни, но какво значи 1ва през 0 на 2ра....? ...Как иначе, аз друг ред за скорости на мотор не знам.
    Какво точно имаш предвид.
    Последно редактирано от viki terzieva; 23-03-11, 17:05.
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
      .
      Какво точно имаш предвид.
      Имам предвид, че трябва постоянно да го ръчкаш първа -втора,щото другите няма къде да ги включиш по трасето.
      А това предполага, че точно когато не трябва, ще уцелиш 0.
      Последно редактирано от viki terzieva; 23-03-11, 17:06.

Коментар

Предния е 14, задния от 48 до към 50
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Имам впредвид,че трябва постоянно да го ръчкаш първа -втора,щото другите няма къде да ги включиш по трасето.
          А това предполага,че точно когато не трябва ще уцелиш 0.
          Да такава вероятност има,сменявайте ги колегите с 250сс ще помагат.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            Предния е 14, задния от 48 до към 50
            Мислех си да ги преброя днес,но забравих.Мисля,че задния е към 50,но не съм сигурен.Утре ще проверя.Но все пак,това оригиналното съотношение за мотокрос ли е,или имат и други комплекти.

Да такава вероятност има,сменявайте ги колегите с 250сс ще помагат.Успех.
            Надявам се.

Преброих ги днес. Малкият е 13, гголемият - 50 зъба. А сега давайте акъл какво да правя. Дърт съм вече за един манш, но имам чувството, че и машината няма да издържи само на първа-втора. Най-малкото ще заври като чайник.
            Последно редактирано от viki terzieva; 26-03-11, 08:27.

Коментар

Според мен не трябва да е толкоз зле така, ама щом казваш, слагай отзад по-голям,щот отпред по-малък ако сложиш, да не вземе да търка веригата в шарнира постоянно ?!.
              Последно редактирано от viki terzieva; 26-03-11, 08:28.

Коментар

Според мен не трябва да е толкос зле така, ама щом казваш слагай отзад по голям,щот отпред по малък ако сложиш да не вземе да търка веригата в шарнира постоянно ?!.
                Затова и искам помащ от колегите.Може би има съвместими венци.Иначе трябва стругане,заваряване и т. н.Мога да го направя по този начин,ама ми се вижда някак остаряло.А може и да има някой,който е карал мотокрос с такава машина та даде съвет.Не искам да откривам топлата вода.

Коментар

Първоначално публикуван от fill
                  Преброих ги днес.Малкия е 13,големия 50 зъба...
                  Това съотношение е подходящо за ендуро . За мотокрос ви трябва по-малко предавателно число , купете си пиньон с 14 зъба ,пробвайте и ако пак ви е бавен , слагайте корона с 48 зъба , и ако пак ви е бавен ...отивайте направо да карате в американския шампионат по суперкрос
                  "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Пиньони за КТМ под път и над път сигурно няма мотомагазин който да не ги продава, цените сравнение с това което ще дадеш на някой фрезист дори и за свой човек са никакви, комплект преден заден около 60-70лв. зависи откъде ще си ги намериш, по горе са ти дали горе-долу стандартна комбинация, а иначе му кажи да дава повече газ това къде е само на 1 и 2 скорост си е само за паркиране, не може да няма душа за повече освем причината да е другаде, 65с.с. дават само няколко секунди повече от 450с.с. на обиколка и летат кат мухи какво остава за 250.
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                      Това съотношение е подходящо за ендуро . За мотокрос ви трябва по-малко предавателно число , купете си пиньон с 14 зъба ,пробвайте и ако пак ви е бавен , слагайте корона с 48 зъба , и ако пак ви е бавен ...отивайте направо да карате в американския шампионат по суперкрос
                      Машината не е бавна а бърза.Затова движи само на втора.Трета няма мощност вече.На равно може и 130 да вдигне,ама по баира....Не е като четиритактов

Коментар

...Затова движи само на втора.Трета няма мощност вече.На равно може и 130 да вдигне,ама по баира....Не е като четиритактов
                        Ем иска оборот явно...не го щади от даване на гаЗ.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 26-03-11, 08:29. Причина: гаЗ

Коментар

Колега, това е нормално съотношение, няма накъде повече да го "спъвате". Няма начин да не върви тоя мотор 250цц крос !?
                          Yamaha WR 200

Коментар

Преди 3 години си продадох Husaberg 650 FS 2005 Супер Мото и той беше 0-1-2-3-4-5-6 не 1-0-2-3-4-5-6 но не знам дали е фабрично така понеже го взех втора ръка от Австрия, където е каран само на писта.

Колкото до кроса, ммомчето трябва да почне да му дава газ за да не хълца.

Коментар

Тогава , търсете причината другаде , КТМ-а който карам (ЕХС 250 2т.'05) в комбинация 13-50 , на 4-та се вдига ... но е след основен ремонт(бутало,лагери и семеринги на колянов вал,нов резонатор и вата в заглушителя) преди 43 моточаса,кара се само със 98 или 100 октанов бензин ...така че сещайте се !
                              "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X