Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден амортисьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заден амортисьор

Здр. колеги искам да ви питам следното, вчера дадох задният амортисьор на ремонт понеже беше изпуснал и значи сложих го аз, добре, на натиск също добре, но много трудно връща до горе, дори трябва да го надигна на ръце, че да се върне в най-горната точка. Та въпросът ми е така ли трябва да бъде понеже е с ново масло и азот и с времето ще се отпусне или има нещо не както трябва. Благодая ви предварително. Мотора е Квазаки кх.

От: Заден амортесьор

Отдолу трябва да има едно болтче за регулиране на връштането от там се регулира .

Коментар

Пробвах с регулиране, не става, но като започнах да развивам на горе пружината се оказа че след като минах средата на резбата на амортесьора, пружината свърши.
      Демек окъсая, дали може това невръщане на амортесьора да е от къса пружина ?

Коментар

Едва ли щом преди се е връщало със същата пружина може да се оправи ,когато се поразтъпче малко.Нали не си сменял пружината.

Коментар

От: Заден амортисьор

Оказа се че отдолу окачвчнето не е с лагери, а втулки и е едно мазало и ме съмнява че задържа от там. От къде мога да си купя пълен комплект , че не намирам никъде?

Коментар

А какво се променя ако е по къса пружината?

Коментар

Ами просто няма какво да върне "разпъне" докрай амортисьора.
              Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Днес забелязах следното, че при натиск мотора потъва до средата и така остава, без да връща нагоре,като го натисна от средата на доло работи добре но отново си връща до средата и за да остане в нормално положение трябва да го опъна с ръце. От какво може да се плучава така ,при положение че амортисьора е обслужен и е тестван в сервиза че е добре.В смисъл от какво е по вероятно да е така,от пружина или от линковете?

Коментар

най вероятно линковете

Коментар

Може да е от пружината, ако е много охлабена или уморена. Може да задържат линковете, а може също да ти е изпуснал азота и част от маслото на амортесьора, да влиза в камерата около мехчето за газа и по този начин се получава празен ход.
                    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Не знам как да е изпуснал азота при положение че от както е взет от сервиза амортисьора, мотора не е каран.А и човека дето го прави,. съм чувал че много добър специалист ,Митко от Троян може да го знаете.

Коментар

Стига си наливал от пълно в празно ,свали си амортисьора и хвани задната гума и я движи нагоре и надолу ако незадържа линковата система ,върни си амортисьора да ти го направят отново. И запомни че за 100лв. неможе да се направи качествен ремонт при положение че един р-н комплект струва около 200лв.+масло+труд.

(100% има въздух и иглата ти на реверса неработи)

Коментар

A ако се наложи да сменям пружината ако е от нея разбира се ме интерсува стандартни ли са в смисъл, имам един приятел които има пружина от Ямаха YZF 250,дали ще става?

Коментар

Първо се поинтересувай коя е твойта пружина(питай чичо гугъл) ,пружинага се натяга до1см.от свободно положение(мериш я с ролетката),после мериш като е на стойка едно разстояние от калника до шарнира ,сваляш го от стойката мериш пак от същото място(разликата трябва да е2.5-3см)после сядаш и пак мериш(трябва друг да го премери) от същото място разликата от първото мерене трябва да е10-11см. това за нормален мотор иначе за състезатезателно каране са други сантиметри.Значи ако не ти отговаря на тези стойности трябва да смениш пружината с по-твърда или по-мека.

Коментар

Проблемът е окрит,значи като разглобих кокала се оказа че лагерите ,от към задната гумаса заминали,но по интерсното е че втулката се беше залепила за болта ,все едно е заваряна ,не мога да я извадя от болта ,наистина толкова спекли се части не бях виждал . Сега съм натопил болта с втулката в еди разтвор да поседи няколко дена че няма вадене,ичкчм новия комплект да доиде,че идва пролетта,а луда глава мирна не седи .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X