Здравеите имам следния проблем със съединителия на моето кавазаки.Значи при тръгване на първа е доста екстремно в смисъл като стисна съединителя не отделя плавно а чак към края което прави тръгването рязко и трудно.Пробвах го на скорост да не влачи няма проблем.Беше скъсано жилото и окъся с около 5 мм ,дали може да е от това и да трябва ново жило и да се настрои от там.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съединител на кавазаки кх 250
Свий
X
-
От: Съединител на кавазаки кх 250
Преглеждали ли си дисковете, каква е дебелината им и дали не са опечени, почернели ?
Ако е прегрято феродото започва да отделя рязко а не плавно.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнениеЗначи няма да е от жилото а или масло или дискове?
Коментар
-
Днес отворих съеденителя ,дисковете са добре като нови светят касетата съЩо е в добре.
Но като стисна съедИнителя забелязах, че ми отделя само първият диск, а другите не се движат.
Така ли трябва да бъде или не ,извинявам се за въпроса но сеФте отварям съединител.
Коментар
-
Всички дискове отделят , когато двигателя работи , но от старо , или автомобилно масло , може да залепват един за друг. Ако само един диск залепва , съединителя няма да отделя.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Tака и направих извадих дисковете и ги наредих на ново смених и маслото че старото беше едно да не казвам какво като боза,запалих и на средата саединителия отдели без това джасане което беше преди,а да не забравя, смених и жилото с ново барабар с бронята от там също настроих горе долу как да отделя.Благодаря на всички за мненията бяхте ми много полезни и научих доста неща.А Исидров,искам да те питам нещо,от каде идва това че като ги разбутах дисковете и се оправиха нещата,в смисал зашто беше станало така че ми отделяше много високо и тръгваше рязко мотора.Да не съм със спортен съединител и да не знам,понеже имам мотора от скоро,преди това карах Ямаха 250 4Т и не съм се занимавал със съединители за това питам.
Коментар
-
Збравих да кажа, как беше реда като се нареждат дисковете че като ги свалих забравих. Значи, след като ги свалих как следва: първо диск, после този металня обръч и така до края, като завършва с диск. Демек тия металните или алуминиеви обръчи са само между дисковете, а в края си започва и завършва с диск защото аз така ги наредих. Леле дано ме разберете, че така обяснявам че сам не се разбирам. Наистина моля ви пишете, че да не съм объркал нещо.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнениеЗбравих да кажа, как беше реда като се нареждат дисковете че като ги свалих забравих. Значи, след като ги свалих как следва: първо диск, после този металня обръч и така до края, като завършва с диск. Демек тия металните или алуминиеви обръчи са само между дисковете, а в края си започва и завършва с диск защото аз така ги наредих. Леле дано ме разберете, че така обяснявам че сам не се разбирам. Наистина моля ви пишете, че да не съм объркал нещо.
Правилно си ги наредил,а ненормалната работа на самия съединител се получава от вкопавне на дисковете в касетката/макар и незначително/ което пречи на свободното им движение.Като им размениш местата ще им трябва време докато отново се нагодят по издълбаните от тях вдлъбнатини.Ясно е че най добрия вариант е нов комплект,но и гореупоменатият метод дава резултат,макар и по краткотраен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар