Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със съединител на Honda CR 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със съединител на Honda CR 125

Здравейте,след като спря да отделя съединителя и го отворих видях,че феродовите дискове са нови но алуминиевите са направо издълбани.Купих нови дискове но метални,защото имаше такива в наличност,пишеше на етикета,че са за црф 250 но като размери и дебелина бяха същите като старите.Така.. при сглобяването обаче вместо общо 14 диска се събраха 12 ,за останаите 2 просто нямаше място .. явно поради това че старите алуминиеви бяха се изтънили прекалено много беше позволило да се съберът повече.Реших ,че и с 12 пак ще върви.След това забелязах друго ,между частта,която бута алуминевият капак на който се слагат пружинките и самия капак имаше разтояние около 1 мм може би 2 и реших да сложа една малка шайбичка в тази част,която бута капака колкото да се обере този луфт.Сглобих го отделяше сравнително добре и не съм усетил да буксува.Вчера отново започна да не отделя,но жилото се скъса и не можах да разбера дали е било от жилото.След като товорих капачето за жилото забелязах нещо друго това е най-долното положение ->

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dolo.jpg
Прегледи:1
Размер:102.4 КБ
ID:5907094

от тук до тук е празен ход ->

Име:gore.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5907095

а това е най-горната точка ->

Име:nai gore.jpg
Размер:94.8 КБ
ID:5907096

това нормално ли е? И другия ми въпрос е открих тайнствена дупка която смятам че може би трябва да е запушена но "тапичката" я няма имате ли някаква идея за какво е ?

Име:dale4e.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5907097

Име:blizo.jpg
Размер:49.4 КБ
ID:5907098
    Последно редактирано от giorgio; 02-12-10, 11:01.
    По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)

От: Проблем със съединител на хона цр 125

Дупчцата ти е отдушника на двигателя, по пронцип там има маркуч .
    0888 074 049

Коментар

Някой друг да изкаже мнение? .. Относно съединителя

Коментар

Там където си сложил шайбата би трябвало да има малко аксиално лагерче.Ако го няма,оста се вкопава в притискателния диск и губи ход.Това,което би трябвало да е работен ход,при теб е хлабина и за това си скъсал и жилото.А относно бройката на дисковете,ако са по малко ще започне да боксува,защото и площта е по малка.Потърси литература за модела.

Коментар

Явно не съм обяснил добре къде точно е шайбичката но и няма да мога да обясня по добре , другата седмица ще пусна още снимки.Мерси все пак, а и също ако някой има мануал за модела нека ми пише ,защото аз не успях да открия.Поздрави
          Последно редактирано от stefko1992; 23-11-10, 21:40.

Коментар

Успях да намеря картинка

Име:CR125R^1995^CLUTCH.gif
Размер:13.4 КБ
ID:5230404

луфта за ,който споменах е между част номер 7 и 8 като във част номер 8 сложих вътре шайбичката,в дупката кадето влиза част номер 10.Интересното е ,че до въросната част номер 8 има някаква друга част номер 20 която се казва "BALL, STEEL " каквато аз нямам и на нейно място всъщност се намира и шайбичката.По името съдя,че това ще е някакво топче.В момента като компромисен вариянт ми идва идеята да разбия лагер на колело и от там да взема такова топче.След като направих известно прояснение очаквам отново коментари и предложения от каде може да ми идава проблема .
            Последно редактирано от giorgio; 02-12-10, 11:02.

Коментар

Как без съчма

Коментар

Ми явно преди мен който е отварял съединителя я е изгубил.

Коментар

Имам мануал от 98г който специално за двигатела ще ти свърши перфектна работа,вътре го има съединителя подробно описан и с много картинки.
                  Ако все още те интересува дай skype да ти го пратя.

Коментар

Не можах да разбера как да ти пиша лично скайпа ми е stefan_atanasov31

Коментар

Първоначално публикуван от stefko1992 Преглед на мнение
                      Не можах да разбера как да ти пиша лично...
                      Щракваш с ляв бутон на мишката, въру никнейма на този, на когото искаш да изпратиш ЛС, отваря се падащо меню, от което избираш "Лично съобщение". Нататък е лесно... Разбира се, има някои ограничения за новите участници, между които е и липсата на възможност за ЛС.

П.П. Постарай се малко повече със снимките. Показвай ги в пълен размер, по-удобно е за тези, които имат желание да ти помогнат!
                      Последно редактирано от viki terzieva; 06-12-10, 14:03.
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От: Проблем със съединител на Honda CR 125

Колега пратих ти пълномощно в скайпа но нещо не ме добавяш ,затова реших да ти пиша и тук.

Коментар

Добавих те но ще си седна на компютъра чак в неделя сигурно.

Коментар

Ми то пък мен няма да ме има в неделя,но ще си оставя компа включен и направо ще ти пратя файла за да може да го приемеш и получиш що мси включиш твоя
                            дано да се получи.

Коментар

Повредата най-накрая е отстранена. Оказа се, че е липсващата съчма. Предлагам Темата да се преименува на "Проблеми с хонда цр", защото все ще има и други неща, за които ще имам нужда от помощ, а и не само аз.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 08-12-10, 10:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X