Отскоро имам rieju 50cc . Имам гаден теч на масло и май е от гарнитурата на капака на скоростите, но как да я сменя ? На самия капак влиза маркуча на водното охлаждане и механизма за подавание на газ : жилото и маркуча на маслото за горивната смес. Ако разделя капака от двигателя, после ще може ли лесно до се събере отново?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
как да сменя гарнитурата на скоростите
Свий
X
-
От: как да сменя гарнитурата на скоростите
Снимай го да видим,така едва ли ще ти каже някой. Трябва да е някоЙ, коЙто има такъв мотор.Последно редактирано от viki terzieva; 14-11-10, 16:50.0888 074 049
-
Ами не е койзнае колко сложно. Сваляш всичко и после събираш по обратния ред. По принцип за смяна на гарнитура от този тип не се изискват специални умения. Ако толкова те притеснява, че няма да се справиш - извикай някой познат, който си има понятие от тези неща.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Описвам ти го вьзможно наи просто.1-източваш антифриза 2-развиваш всички болтове по края на капака,включително и двата долни на водната помпа.Горният които е от страната на маслета помпичка(капачето на която си свалил) НЕ го пипаш.Тези които са на маслената помпичка сьщо не пипаш(тя си остава на капака включително и водната помпа) 3-сваляш капака сменяш квото сменяш и по обратния ред.
Коментар
-
накрая май ще пробвам така . А между другото и от това с маслената помпа също има теч . Дали гарнитура е проблема или първо да направя едното и после другото . "горивното " мосло и диференциалното са червени това ме подведе в началото . Уте след работа го почвам .Благодаря и ще пиша за резултата
Коментар
-
Мммм да.сега виждам от снимка 3,че теча ти е от маслената помпа.Тук не мога да ти помогна(не я сьм отварял),на моторчето на сина ми просто сьм я изолирал(не и вярвам),но имаи в предвид,че ако решиш да я сваляш отново пьрво трябва да свалиш капака на картера,защото от вьтрешна страна е задвижващото(пластмасово) колело,което е захванато за оста сьс зегер(доколкото си спомням).Аиде успех и не му се плаши толкова елементарно е.
Коментар
-
Не сьм тьрсил затварям ги сьс силикон, но ако дьржиш на гарнитура опитаи вьв Вромос (посочен е като тьрговски партньор тук).Тьрсиш за Mineralli AM6 такьв ти е двигателя. Слагат го на Aprilia, Derbi, Riedju,Motorhispania и на много скутери.Ако си от Бургас или някьде на близо и видиш зор сьс маторя звьнкаи 0898532945- танас ,Каменица пия.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар