Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно вдигане на обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно вдигане на обороти

Здравейте на всички!

Днес моторът ми не запали. Няколко пъти му вадих свещТа, чистих, както и да е, накрая запали. Оставих го няколко минути да поработи и тръгнах да карам. След 10-15 минути каране, оборотите почнаха да са качват и моторът започна да ускорява, без да давам газ. Натиснах съединителя и спирачката, за да не се пребия и тогава оборотите ми се качиха до края, моторът започна да вика. Завъртях ключа, за да угасне, но не угасна и дадах на скорост без съединител, за да го угася, а после не запали и се наложи да бутам до вкъщи. Някой има ли представа от какво може да е? Моделът на мотора е Кавазаки кдх 200 1996 година. За първи път ми се случва.

Мерси предварително!
    Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 10:54. Причина: Правопис и пунктуация!

От: Странно вдигане на обороти

Запушен карбуратор или заседнал подплавък.

Коментар

Това се получава като свърши бензина по принцип Ти сигурен ли си, че твоя не е свършил ... А иначе както каза колегата по-горе може нещо да се е запушило и да не е достигнало бензин, може пък и по някакъв начин да е заседнал шибъра с иглата в отворено положение... Като цяло хвани и провери първо как е бензина, ако си е там земи и разглоби карбуратора и го продухай на компресор хубаво, свали и кранчето на резервОара с цедката и го продухай и него и виж дали работи както трябва... И ако пак не се оправи, в което се съмнявам, ще го мислим
      Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 10:55. Причина: резервОар

Коментар

Имаше бензин, трябва да проверя карбуратора.
        Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 10:56.

Коментар

Иглата оригинална ли е ? Ако е по-къса може да остава в горно положение и да заяжда газта.
          Yamaha WR 200

Коментар

Оригинална е.

Коментар

Почистих го с някакъв препарат който се сипва в бензина сега е наред.

Коментар

Аз не вярвам на такива .
                Най-добре го отвори ,разглоби го на колкото си може повече части ,
                изчисти всичко хубаво като продухаш на компресор и сглоби всичко
                обратно.Така е най-сигурно.
                Последно редактирано от viki terzieva; 03-09-10, 10:20.

Коментар

Ще го разглобя аз, обаче ме е страх да не прецакам нещо, докато го Сглобявам. Някой, който има повече опит от мен с разглобяването на карбуратори може ли да ми даде снимки нещо.
                  Последно редактирано от viki terzieva; 03-09-10, 10:19.

Коментар

Ако трябва докато го разглобяваш го снимаЙ ти.
                    После при сглобяването, ако има проблем, просто си поглеждаш снимките.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 03-09-10, 10:20.

Коментар

Разглобих го и го продухах с компресор и сега е супер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X