Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво е маслото под седалката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За какво е маслото под седалката?

Здр

Преди 2 седмици си купих Кавазаки кдх 200 кубика и преди няколко дена дигнах седалката и видях ,че има една тубичка за масло и тубичката е празна върху капачката пиши 2 cycle oil engine.Предполагам ,че е за втората клапа ,но не съм сигурен някой може ли да ми каже за какво е втората клапа е затворена.

От: За какво е маслото под седалката?

Това е маслото което се смесва с бензина.

Коментар

Пълни спешно с масло за двутактови двигатели
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Там се сипва маслото, което се смесва с бензина. Ако мотора е с разделно сипвай му, че няма да го караш дълго без масло там
        Yamaha WR 200

Коментар

Не виждам какъв е проблема ако човека си е слагал маслото направо в бензина

Коментар

Като начало - маслената помпа бута на сухо - ще се скапе. Отделно - двигателя е смятан да работи с масло което се подава разделно през карбуратора и не се разтваря напълно в горивото а се стича по дъното на всмукателния колектор.Самото масло разтворено в бензин сравнително бързо си губи характеристиките ....... айде стига толкова.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Мисля ,че не е за маслото защото има друго за маслото под задния калник и като ми свърши маслото започва да ми свети една лампичка.

Човека от който го взех не ми е казвал нищо за него ,но ми каза че маслото са слага под калника проверих в интернет за маслото намерих ,че там се салга за бензина но за под седалката няма никаде нищо.
              Последно редактирано от giorgio; 22-08-10, 14:33.

Коментар

Като купи мотора ,човека каза ли ти как да мешаш маслото ?
                Каза ли ти да го сипваш в бензина или нещо такова ?
                Каза ли въобще нещо за маслото ?

Коментар

Каза ,че маслото се слага отделно има една тубичка под задния калник за маслото за бензина.И има една лампичка която светва когато маслото свърши.

Коментар

Вземи налей малко масло щото така няма да изкара никак дълго помпичката без смазване, а покрай нея и половината двигател

Коментар

Хубаво има тубичка, но от нея някакви тръбички тръгват ли, или просто си седи там ?

Ако е второто - може би просто е тубичка резервно масло.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

До някъде си прав ама ако поппичката не работи или е изолирана няма смисъл.
                        А ако работи и му сипва и в бензина масло и поппичката меша става двоина доза.
                        Най добреу да разглоби всичко да почисти ,да я тества дали работи и тогава вече
                        да сипе масло в казанчето и да кара .

Коментар

Тубичката под седалката е преливник за антифриз! Това под седалката (даже е под резервоара) е за маслото, което се вкарва с помпичка и се изгаря заедно с бензина !Ако няма масло в казанчето и той си смесва маслото с бензина и иска да му работи помпичката, може да направи следното нещо:
                          сипва 50-100мл. масло в казанчето, откача маркуча който излиза от помпичката и хвърля маслото и го прегъва! Пали мотора и помпичката заработва, масло остава в нея. После примерно с една свинска опашка завързва маркуча да си стои прекъснат постоянно и така помпичката остава с масло вътре и се смазва и няма грижи
                          Поздрави!

Първоначално публикуван от oldschoolsanta Преглед на мнение
                          ...маслото се слага отделно има една тубичка под задния калник за маслото за бензина...
                          Това имах предвид, че е за антифриз преливник, под калника.
                          Последно редактирано от giorgio; 22-08-10, 14:33.
                          Yamaha WR 200

Коментар

Най-накрая намерих за какво е за да смазва двигателя пане така пишеше в един сайт ,а и има маркуч ,който отива в двигателя днеска видях ,че ми светна лампичката и погледнах нивото е паднало под минимума.Бях казал по горе че лампичката е за бензина ,но напълних и тубичката за бензина ,но пак светеше.Маслото е едно фино прозрачно зеленикаво някой има ли представа какво масло трябва да купя за да го напълня.

Коментар

По принцип 2т,а какво точно сам си решаваш - само да знаеш че хубаво и евтино са две съвсем различни неща

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X