Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички притежатели на Балкан 50,75,250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Всички притежатели на Балкан 50,75,250

Кога и каде има састезани с Балкан ???????????

Коментар

Здравейте колеги балканджий. Имам един въпрос, преди около 3 седмици си купих Балкан 50 и ми прави проблеми със скоростите, втората не влиза, а когато влезе скоростният лост започва да трепери и превключва или на 3, или на свободна. Някой може ли да ми каже начин по който да оправя този проблем ? Скоростите ми са съчмени !

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150214_171411.jpg
Прегледи:1
Размер:203.4 КБ
ID:5642040 Това е моя балкан 50 с двигател на балкан 75сс с съчмени скорости карборатор от сисмон и доста други части от сисмонче.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160115_093811.jpg
Прегледи:1
Размер:555.1 КБ
ID:5779365да посъживим темата,1965г все още оригинална боя.

Коментар

Браво !

Коментар

Подобно балканче имаше и един мой познат - Наско тенекеджията от с.Брани поле......но какво направи с него ?? Иначе ето го моето и да не чувам, че балканчетата били кьопави, не те са кьопавите https://www.vbox7.com/play:c449c6280a

Коментар

Първоначално публикуван от dijn Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]945321[/ATTACH]да посъживим темата,1965г все още оригинална боя.
                Имам го абсолютно същото, боята е по-захабена, седалката е парцал, няма капаците на карбуратора, но ауспуха е оригиналния. Някой ден ще му дойде реда да стане като ново.
                Поздравления.

Коментар

Здравейте, колеги, имам останал Балкан 250 не е пален много години, искам да го запаля но ми е нужна малко информация. На колко волта е акумулаторът и също какво масло да взема и по колко се слага на литър, каква свещ да взема за резерва. Има ли някакви изненади които да очаквам? Преди години имах МЗ 251, но го продадох. От него имам познания за по-старите мотори. Ако е на 12 волта мога ли да го запаля с акумулатора от колата? Ще съм благодарен на отзовалите се.
                  Последно редактирано от Miro1; 12-02-26, 18:23.

Коментар

Мисля, че са с 6 волтов акумулатор, а не с 12. Маслото е 25-30 грама на литър за двутактови двигатели. Има го по бензиностанциите. За свеща не знам. Забравил съм. Но ако отидеш там, където продават косачки и тримери, те сигурно ще знаят и ще имат такива свещи.
                    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Стара класика. Не лош, доста надежден, поизчезнаха вече. Оригинално е 6 волта, едно време ги преправяха на 12, ама според мен само се разваля оригинала. Нормален двутактов- 1:25 (40лм/1л). Няколко модела са, не помня разликите. Можеш да го запалиш с ак. за кола, но само толкова.

Коментар

• Благодаря за насоките, ще сваля една крушка, примерно от фара мисля, че така най-правилно ще се ориентирам за волтажа.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                        X