Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гражданска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гражданска

Здравейте, претърпях катастрофа с мотор, не по моя вина. Проблема е , че ми изтече гражданската малко преди инцидента. Въпроса ми е дали може да се направи гражданска със задна дата? Моля ако някой знае да сподели. Благодаря предварително.

До: Въпрос за гражданска

Няма начин. Ако ти е била на разсрочено плащане - имаш един гратисен период от 14 дни (дано не бъркам), в които можеш да си внесеш закъснялата вноска. Но със задна дата никой няма да се навие да ти я направи.
    Honda XR600
    Kawasaki KLX650
    Honda XL600V Transalp
    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от eternal Преглед на мнение
      Здравейте, претърпях катастрофа с мотор, не по моя вина. Проблема е , че ми изтече гражданската малко преди инцидента. Въпроса ми е дали може да се направи гражданска със задна дата? Моля ако някой знае да сподели. Благодаря предварително.
      -

Като не е по твоя вина, за какво ти е гражданска? Тя е към трети лица.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        -

Като не е по твоя вина, за какво ти е гражданска? Тя е към трети лица.
        Защото ще го глобят че няма ГО, на общо основание. Отделно, че това кой е виновен (според него) и какво пише в протокола са две съвсем отделни неща.

И не, няма да ти издадат ГО за минал период. Нито каквато и да е друга застраховка. Ако си забелязал, застраховката никога не я правят да важи веднага, а даже си оставят време за регистрацията на полицата в централата им. Иначе, застраховането не би съществувало - всеки щеше да се застрахова малко след като направи беля.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Защото ще го глобят че няма ГО, на общо основание. Отделно, че това кой е виновен (според него) и какво пише в протокола са две съвсем отделни неща.

И не, няма да ти издадат ГО за минал период. Нито каквато и да е друга застраховка. Ако си забелязал, застраховката никога не я правят да важи веднага, а даже си оставят време за регистрацията на полицата в централата им. Иначе, застраховането не би съществувало - всеки щеше да се застрахова малко след като направи беля.
          Те вече, би трябвало, да са го глобили.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Те вече, би трябвало, да са го глобили.
            Ако е казал, че не я носи, ще го почакат ден-два да я покаже в РПУ. През това време ще са проверили в Интернет, че е нередовен и ще са му написали акта, а ако занесе фалшива полица ще направят ей такива усмивки -

Коментар

Първоначално публикуван от eternal Преглед на мнение
              По принцип може но е незаконно,трябва да имаш твой човек застраховател но пък е рисковано и за него.Другият вариант е да почерпиш полицаите да си замълчат,а ако не искат не добре.
              Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Първоначално публикуван от krik4e Преглед на мнение
                ...трябва да имаш твой човек застраховател
                Не става. Ще го уволнят на мига, а полицата все едно ще бъде анулирана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X