Еи момчета чета тази тема и ми настръхва косата,не искам да мисля как се чуства всеки един от потърпевшите.Няма значение какъв е и на колко години е мотора.Пожелавам успех на търсенията и дано ги хванат всичките гадни мишкари който пипат.Давайте снимки и всякаква информация която би уличила тези кражби.Нека бъдем съпричасни и да не забравяме че това би могло да се случи на всеки от нас.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търговията с крадени мотори
Свий
X
-
До: Откраднати мотоциклети !
Да ви предупредя как се действа по схемата на откраднат мотор от България,значи крадат се мотори които са без регистрационен номер защото е много лесно,и да се оплачете в Полицията никой няма да ви обърне внимание,защото такъв мотор в регистъра не съществува.Второ този мотор му се издава фактура от друга държава,което е безпроблемно и става нов внос,и какъв е проблема да бъде продаден у нас или да бъде изнесен в друга държава,а от там да дойде също такъв краден мотор.Та купувате ли мотор който е само с фактура,има много голям процент мотора да е краден,от някъде по света.
Коментар
-
Колега съгласен съм с теб,ама аз мисля,че повечето кросови мотори внос са така,смисъл само с фактура(договор)или поне тези,който тук при нас сме взели са така.И аз не знам как може човек да е сигорен,освен да рискува един вид,ако може така да се каже.
И за темата дано се намерят и да не стават такива работи,че по тоя начин те връщат директно в първи клас и не знам.КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
(YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.
Коментар
-
Кросовите са най лесни за кражба,а не сте ли виждали мотори ендуро нов внос,с разбити клучалки или въобще либстват,сигурно са им загубили ключовете по време на транспорта.Колега Димитров много лошо че го пиша ама е хубаво да се знае,преди години на едно Закриване на Сезона,два километра над Бяло Камъне,откраднаха един ИЖ на мой приятел,беше се повредил,и отидохме да вземем въже да го дърпаме забавихме се 30минути,връщаме се и мотора беше изчезнал.Същият мотор се появи на Откриването,имахме съмнение че мотора е откраднат от горските на Копривщица,попитахме пичовете които го караха от къде са,и те казаха че са от Копривщица.
Коментар
-
Малко е извън темата, НО.
Моят мотор е ендуро, закупен е чисто нов от магазин в България и имам само ФАКТУРА.
Моторът ми не подлежи на регистрация по българското законодателство.
Значи ли, че когато го продавам ще се счита за краден.
Коментар
-
Не смесвайте понятията "ФАКТУРА" и "ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА". Едното е съвсем различно от другото.Когато купуваш мотор от фирма ти издават освен договор за покупко-продажба а и фактура с касова бележка към нея.А когато купуваш от частно лице мотор "нов внос" има два момента:1-Ако има оригинален талон(и сертификат-ако е от Италия),продавачът ти съставя абсолютно фиктивен договор за покупко-продажба директно на твое име от името на собственика по талон,т.е. все едно купувачът е купил мотора от чужбина.Тез документи важат пред КАТ за регистрирането.2-Ако няма никакви оригинални документи продавачът ти написва по-горе посочения договор и ти обяснява ,че тез мотори в чужбина ги карат само в гората и нямат нужда от документи.Това е прословутата смешна "фактура".
П.п: Всеки мотор,независимо дали е крос или ендуро, в момента на закупуването му от магазина(когато е бил чисто нов),му се издават няколко ОРИГИНАЛНИ документа, в които е описано всичко.Това ,че те липсват при пристигането му в България,след като е преминал през няколко тамошни собственика, говори само за ЕДНО нещо. Сещтай те се.....Доста хора тук карат подобни мотори и наивно се осланят, че хвърчащия договор има някаква законова сила на документ за собственост.
Коментар
-
Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнениеКросовите са най лесни за кражба,а не сте ли виждали мотори ендуро нов внос,с разбити клучалки или въобще либстват,сигурно са им загубили ключовете по време на транспорта.Колега Димитров много лошо че го пиша ама е хубаво да се знае,преди години на едно Закриване на Сезона,два километра над Бяло Камъне,откраднаха един ИЖ на мой приятел,беше се повредил,и отидохме да вземем въже да го дърпаме забавихме се 30минути,връщаме се и мотора беше изчезнал.Същият мотор се появи на Откриването,имахме съмнение че мотора е откраднат от горските на Копривщица,попитахме пичовете които го караха от къде са,и те казаха че са от Копривщица.
Така мисля аз,а и другите от Хвърковатата Чета на Бенковски.
Надявам се колега да ме разбра.
ПоздравиКОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
(YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.
Коментар
-
Абе не е баш така като казвате в чужбина.
Първото ако те набарат с нерегистриран мотор в гората ти го конфискуват и ти се прибираш пеша .
Пишат ти една глоба че ти се завива свят и после трябва да я платиш в определен срок ,ако ли не текат лихви.
Едиствените мотори които се карат без документи за регистрация ,но с документ и технически картон са мотоциклетите на писта или затворени трасета за тази цел.
Мотор можеш да го купиш нов и да не го регистрираш ,оставяш го на бяло както се казва и в момента на препродаване другият собственик може да го регистрира на свое име.90% от триалките са така ,просто не ги регистрират защото ги карат само по камъните ,но това не означава че ако те спипат няма да те глобят
Не можеш да прехвърлиш мотор ако няма платен данък,годишен преглед и документи на лице.Ако се опиташ да продадеш мотор и в договора за покупко продажба напишеш по малка цена зада спештиш от прехвърлянето номера не минава ,защото ти правят повторна оценка на превозното средство посредством таблица за овехтяване и ти пращат писамце че дължиш определена сума която е разликата от посочената в прхвърлянето на мотора.
Разберете че в чужбина карането на не регистриран мотор е голямо престъпление и глобите са мнооооо го солени
А за крадените мотори,не е виновен толкова този дето го продава ,а този дето го купува с изключение на моментите когато купувача е излъганЖивейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.
Коментар
-
Момчета искам да кажа нещо по въпроса с откраднатия ИЖ.Не мога да ви опиша как съм се чуствал тогава тъй като точно аз го карах.Взех на заем този мотор тъй като имах проблем с моя и се изложих като кифладжия както се казва защото вярвах че хора които познавам от години не биха направили такова долно нещо.Не искам да обвинявам никого но това което дочух макар и след доста време ме кара да мисля че наистина са били те.Лошото е че тогава за този момент аз бях убеден в правотата си и спорих с потърпевшото момче като пълен идиот"за което сега съжалявам",още по тъпото е че хората в които се съмнявам дори не карат мотори но ние мотористите го отнесохме.Радвам се че момчето си взе тогава ДВГ-то което се оказа от негов мотор но ме е яд че остана с лоши впечатления от всички Копривари.Не пожелавам на никой това което ми се случи на мен тогава. Мотор на заем вече НИКОГА,НИКОГА,НИКОГА![FONT=Comic Sans MS]Копривщица единствена!YZ450F"06 [/FONT]
Коментар
-
Въпросния ИЖ карах АЗ,не ме питаите как съм се чуствал тогава.Поради проблем с карбуратора на ХЛ-а взех мотора назаем от приятел.А то какво излезе!Яд ме е само че се разправях грубо с потърпевшото момче.Не знам дали мотора беше откраднат от К-ри но излезе краден двигателя.Човека си позна всяка част по него.Не взимайте мотори на заем НИКОГА.
[FONT=Comic Sans MS]Копривщица единствена!YZ450F"06 [/FONT]
Коментар
-
До: Търговията с крадени мотори
Здравейте колеги незнам дали е печеливша търговията с крадени мотори но знам че във София миналия сезон има мн. изгърмели хора.но най лошото е че крадците са мн. нагли причаквали мотористите когатоса били само по 2,3 ма и на някоя пътека или по-тесен път последния изяждал една дъска
падал и така взимали моторите, даже има случай и със атв.та
Последно редактирано от TAKI; 09-03-10, 14:23.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TAKI Преглед на мнениеЗдравейте колеги незнам дали е печеливша търговията с крадени мотори но знам че във София миналия сезон има мн. изгърмели хора.но най лошото е че крадците са мн. нагли причаквали мотористите когатоса били само по 2,3 ма и на някоя пътека или по-тесен път последния изяждал една дъска
падал и така взимали моторите, даже има случай и със атв.та
Че това не кражба а ГРАБЕЖ
Ами ако не ме заболи много от дъската, ще ми стигнат ли 18те дълги девятки в пълнителя, който винаги ми е кръста когато карам в горатаИскаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнениеАй стига веЧе това не кражба а ГРАБЕЖ
Ами ако не ме заболи много от дъската, ще ми стигнат ли 18те дълги девятки в пълнителя, който винаги ми е кръста когато карам в гората.Но ако трябва да сме честни много малко хора имат девятки със себеси в гората.Даже аз не познавам и такива.Аз лично карам с една чантичка на кръста в която има тел. и некакви пари,малко инструмет и вода.Ако това ми се случи дано ти си наблизо брат
,инак лошо.И както имам от по горе описаните фактурки за мотора само,прашчай Григорий
.Пиивам студена водица и па у първи клас.
[FONT=Comic Sans MS]Копривщица единствена!YZ450F"06 [/FONT]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар