Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за регистрация

Здравейте, преди доста време си купих мотор за из гората - една гилерка 125 цц. Моторът имаше номер. Момчето, от което взехме мотора твърдеше, че моторът има документи, но не можел да ги вземе от предишния собственик, защото имали някакъв спор. И аз с мисълта, че ще карам мотор без документи го взех и преди два дена момчето ми се обади, че взел документите и аз нали го попитах: Какво точно си взел ..?". Само големия талон! Та така, сега въпросът ми е само с големия талон може ли да се прехвърли мотора? Да речем, че сключим договор за покупко- продажба с момчето, от което съм закупил мотора, а на талона е регистриран на друг човек. Може ли да се прехвърли по този начин? Или трябва да диря предишния собственик? Моля, помогнете ми!
    П.П. Мерси предварително
    Последно редактирано от viki terzieva; 30-12-09, 12:47. Причина: правопис
    Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

До: Вапрос за регистрация

Трябва да се направи договор за покупко-продажба на МПС. Той се прави само между купувача и собственика на мотора, а той е единствено човека, който е написан в талона. Този договор трябва да е нотариално заверен. Ако момчето, от което си купил мотора има пълномощно, в което пише, че може да го продава, то отивате двамата при нотариус и правите договор. Преди договора трябва да са платени данъците на мотора и задължително трябват двата талона. С договора и талоните отиваш в КАТ и го регистрираш на твое име.

Коментар

До: Въпрос за регистрация

Имаше май някъде в една тема, че за мотор под 250 или 350 кубика нотариус не е необходим, но не съм сигурен.
      Тук гледам, че въпросът е за 125 кубикова машина.

Ето я и темата.

Коментар

Във форума има няколко теми по въпроса...прочети
        MG RACING

Коментар

Границата е 350сс.Преди някокло месеца прехвърлях мотор,договора трябва да е м/у теб и собственика на мотора,на талона пиша кой е той, дали е момчето, от когото си купил мотора или е някои предишен собственик.
          Последно редактирано от viki terzieva; 04-01-10, 08:16.

Коментар

Значи хващам собственика по талон , Отиваме в КАТ и мотора се прехвЪрля без проблем , макар и липсата на малЪк талон .
            Последно редактирано от Тануцо; 30-12-09, 23:52. Причина: ПРАВОПИС
            Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

Я и аз да питам, но друг вЪпрос,мотора ми си има всички документи, но аз не го регистрирах в кат миналата година. Карах го 2 месеца без да му плащам данЪците. Сега искам да го регистрирам за новата година :Д и разбрах че като отида в кат мога да се договоря с полицаите да ми пишат някакъв акт за 5о лв, който да ми позволи да си платя новите данЪци без да плащам глоба за неплащането на старите. Има ли нещо такова или аз сЪм се заблудил или може би има друга опция която някои знае ???
              Последно редактирано от Тануцо; 09-01-10, 20:47. Причина: правопис

Коментар

От личен опит мога да потвърдя, а и в закона за движение по пътищата го пише, че мотоциклет до 350сс може да се прехвърли от стария на новия собственик с договор, на който нотариалната заверка не е задължителна, но все пак ако искаш може да си я направишА за тези над 350сс, без нотариус няма да стане работатаС други думи щом е за мотор 125сс, хващаш стария собственик и двамата си пишете един договор на компа и след това с разните му там граждански и прочие отиваш в КАТ
                SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X