Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повече ли 250сс от 450сс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повече ли 250сс от 450сс

Интересни ми е мнонието на карали и 250сс и 450сс мотори.Използваема ли е до край мощността 450 кубиковите мотори.
    Не съм карал нито 250сс нито 450сс четиритактови мотори.

До: Повече ли 250сс от 450сс

Аз съм карал и двата: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=61837
    Ако обичаш да си изтискваш мотора, да е лек и да го караш на високи- 250
    Ако обичаш да имаш мощност в резерв, да я имаш и на ниски- 450
    Въпрос на вкус.
    Използваема ли е до край мощността 450 кубиковите мотори
    КАто цяло трудно, но все пак, ако можеш да стискаш здраво, можеш да му набиваш цялата газ от завоя и той си изтрелва като ракета- за това е цялата работа.
    Последно редактирано от iassen; 28-12-09, 23:12.

Коментар

Какъв е смисъла,да имаш мощтност,и да не можеш да я използваш.

Коментар

Според мен ако е за в гората по добре 450 ,но преди това трябва да си минал поне едно ендуро освен (чз-та,иж и тн.)

Коментар

В момента карам априлиа рх 125 2т води се ендуро.Спорд мен точно за гората няма смисъм от 450 след като дори и на писта мощността му е много.Но примерно една хонда црф 250Х би бил най подходящ.

Коментар

А защо не една ямахичка вр 250ф ще ти е чудесна.
            0878424143
            0887424150

Коментар

Истината за мен е, че трябва постепенно да се преминава от малки към средни и чак тогава топ кубатурите А и много зависи от физиката на райдъра. Що се отнася до мощност в излишък, добре е да има само да знаеш как да я укротиш, та да не ти счупи врата
              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Тази тема май сме я дъфкали, ама нали е основна...
                Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                Истината за мен е, че трябва постепенно да се преминава от малки към средни и чак тогава топ кубатурите А и много зависи от физиката на райдъра.
                Абсолютно съм съгласен. По-добре да си се кефиш постоянно през всеки клас. Просто след 450 остават само перверзии, а да се връщаш надолу пък не става- струва ти се, че не вървят по-малките. Да, бая дърпане е и много мори. Това е една от основните задачи на фирмите през годините- да оставят мощността, но да я омекотяват. Накрая решиха да ги съкратят на 350 сс.

Що се отнася до мощност в излишък, добре е да има само да знаеш как да я укротиш, та да не ти счупи врата
                Да, с повече респект и внимание се кара. 450 не прощава грешките. 2мм. повече газ в неподходящия момент и летиш безмоторно. С 250 мога да си се лигавя- дава много мегдан за грешки и е по-лесен за каране, ако не броим че трябва да го караш на високи. По-лек се усеща, лесно си завива...

Какъв е смисъла, да имаш мощност,и да не можеш да я използваш.
                Ми кеф е да седиш на ракета. Не можеш да я ползваш на 100% по трасето, ама ако можеш да стискаш здраво какво ти пречи да му набиеш газта от завоя- направо ти залепва мозъка за тила и ти се завива свят. Вместо да ходиш по лунапарковете... Пък и ме дразни да съм му набил пълната газ , да искам още малко, ама да няма.

Спорд мен точно за гората няма смисъм от 450 след като дори и на писта мощността му е много.
                Добре е за гората, защото катери от много ниски и има въртящ момент във всички обороти (без най-високите) и на всички скорости. С една дума лесен е и за бавно каране. На пистата обаче целта е друга и за там си е труден. А бе, трудно е да се кара постоянно на пълна газ или за нашите стандарти е невъзможно.

Според мен за едни хора кефа е да си сцепват мотора от ръчки, да го изтискват до край и да чустват, че са по-силни от него -250
                За другите е да се изтрелват, да има предизвикателство от укротяването и мощ в изобилие при всички условия - 450
                Последно редактирано от iassen; 29-12-09, 07:44.

Коментар

Кой мотор бихте ми препоръчали Yamaha wr250(2002) или Honda xr250(2003)
                  Honda CRE 250

Коментар

Колега, зависи за какво ще го ползваш, но моето мнение е, че от двата модела вр250 е по-добрия вариант.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 05-01-10, 19:35.
                    0878424143
                    0887424150

Коментар

А вярно ли е е, че 250 по-бързо стигат до ремонт поради износване, т.к. се карат на макс?
                      Последно редактирано от s_s1; 05-01-10, 15:06.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza
                        [Кой е този където ще го кара на макс.Незнам какво е твоето разбиране под МАКС.
                        На високи близки до пределните обороти, на всички скорости със заварена газ през голяма част от времето.
                        Естествено, че не става въпрос за мен.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колега, в гората трудно ще можеш да го караш само на макс.А относно това дали по-бързо се износва, ами той работи на малко по-високи обороти от по-голeмите кубатури и е нормално да е така.Но това не означава, че е като двутактовите - всеки сезон смяна на бутало.
                          Последно редактирано от viki terzieva; 05-01-10, 18:31.
                          0878424143
                          0887424150

Коментар

Аз имам YZ450F от 2 години,няма спор 450-то не е шега работа,трябва си опит.В началото карах из гората с групата и чат пат на писта,ама ми омръзна в гората и си карам на писта вече.Верно е бая се Озорих, докато свикнах да се возЯ с 450 на писта. Като се кача на 250-тка на нЯкой приятел и направо я изцеждам, всичко става много плавно и лесно. И после като яхна големия звяр, няма такъв кеф!
                            Последно редактирано от viki terzieva; 05-01-10, 18:34.

Коментар

Зависи какъв тип човек,ако си по-екстремен, ти трябва по-силен мотор, а и като се пробваш на някой як сипей, не знам как ще го качиш със слаба моторетка.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 05-01-10, 19:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X