Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимание около Бухово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внимание около Бухово

Казаха ми, че в Бухово някои пичове ловци заравяли по стръмните пътеки стар балатум
    Незнам дали е вярно, но като знам какви ги има.........
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

До: Внимание около Бухово

Нищо чудно миналата година слагаха дъски с пирони

Коментар

Съмнявям се,аз съм от там,карам всяка събота и неделя и такова нещо не съм виждал.Найстина ловджийте се ядосват заради гоненето на дивеча,но повечето ендуристи карат в неделя след 11 ,а съботата е за авджийте,има неписана договорка.
      Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
      Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Еееее ,тия направо са за пред стената, това да правиш нещо подобно и да знаеш че по този начин ще нараниш (най-малко) някой, направо.........нямам думи!

Коментар

Много ни се ядосват,и днес дори един познат ме предопреди,че старозагорските ловджий или поне тази групичка която срещнахме тая седмица се заканили да опъват телове.Кажете защо трябва да е така,балканът е на всички...
          Последно редактирано от Тануцо; 09-11-09, 21:10.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от uzuna Преглед на мнение
            балканът е на всички...
            Е,точно на мотореткаджии и атв-исти надали е
            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
            0878299791

Коментар

абе като знам при нас в дружинката какви са изобретателни чичковците като нищо биха направили някоя простотия, ако почне да се кара през ловното поле те по кучетата си стрелят като не търсят пък кво останало....че е по добре май да се има едно наум и да си отваряме очите
              Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

И преди е пускана подобна тема...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=52867

Започва да се изгражда един неприязъм към ловците,дори от хора които не са знаели и чували за подобни неща,дори и да са вярни твърденията,казал ги един и прочитайки ги тук 5ма,те ще кажат на още 25 човека,и ей ти едно мнение което се изгражда,започват номерата от едната страна,закани,разправии и тн....ясно е какво мислят и говорят повечето от тях за нас,както е ясно и какво говори комшията ви пак за вас,ама нужно ли е да се плетат интриги....аз също не харесвам ловци които видя да ме гледат на кръв в гората,но пак и кимвам с глава или вдигам ръка/винаги,може да го подтвърди всеки карал с мен/ ест има пичове с усмивка вдигат или кимват и те макар и да сме им "подплашили" дивеча....

Те са хората с оръжие в ръка,те трябва да внимават и съобразяват каде какво и как го правят,ние може да бръмчим,но освен нас си други не нараняваме,трябва да се говори по въпроса и при тях,да говорят за нас и,че трябва да ни пазят,ние не сме им врагове,както и те на нас не са...дори съм говорил с главния горския за Търновски район,познаваме се и той ми каза така,че дори бръмчейки понякога плашим дивече и някои недоброжелателни посетители,даже вика "ех да можехте и нощем да карате "- ето има си и хубава страна нашето "бръмчене"..

Та пак казвам,безсмислено е да си точим ноктите и да събираме злоба към хора които не познаваме,слухове и изказвания само трупат негативи....нека ако има колеги от този форум,ловджии,все пак делим един форум,нека сядайки приказват и за нас понякога,и то не със лошо а с добро,това че е минала група няма да означава че заради нас им е избягъл дивеча,то като има си има...на малка пишка космите и пречат

Коментар

аз мисля че животните са свикнали с моторите горе долу ,все пак по цяла година им бръмчим.
                  Лично пред мен са бягали 3 4 сърни и то откакто се доближих по-близко с мотора преди това седят и гледат умно...
                  А има и друга страна на нещата ,ние караме по цяла година ,те ловуват само зимата ,получава се така (и то сега ,че няма сняг) че се засичаме просто 2 3 седмици, не мисля ,че е чак такъв проблем и от двете страни да има малко разбирателство

Коментар

Първоначално публикуван от kol1o0 Преглед на мнение
                    Лично пред мен са бягали 3 4 сърни и то откакто се доближих по-близко с мотора преди това седят и гледат умно...
                    В неделя се състезавах (неуспешно) с заек близо до Войняговци. Честно казано, животинката изобщо не изглеждаше притеснена толкова от мотора, колкото аз от камъните и падналите дървета. Просто като го доближих много и избяга. Честно казано, аз ако ще ставам ловджия - ще ходя на лов с мотора . Определено не смятам че дивеч се плаши повече от познатия пърпорещ звук, отколкото от кучешки лай. Готов съм да се обзаложа даже, но няма как да се провери. Може да се вземе за пример (не много удачен все пак) и сафари в Африка - животните знаят, че превозното средство не е заплаха за тях и не се плашат. Така е и в Бг - просто ловджиите се чудят на кого да си го изкарат за неуспехите и понеже чуват моторите - те са им виновни. А на глигана му дреме че на 1000 - 2000 метра от него бръмчи мотор...
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                      Е,точно на мотореткаджии и атв-исти надали е
                      А да не би да е на бракониери и ловджий дето си нямат друго хоби та трепят и без това малкото животни
                      Айде като сте такива ловджий гледайте чуждестранните ловни канали да видите дали се ходи на лов навсякъде. Има си ловни стопанства които са заградени.
                      Така че докато и вие си практикувате хобито наволя и ние ще го правиме
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                        А да не би да е на бракониери и ловджий дето си нямат друго хоби та трепят и без това малкото животни
                        Айде като сте такива ловджий гледайте чуждестранните ловни канали да видите дали се ходи на лов навсякъде. Има си ловни стопанства които са заградени.
                        Така че докато и вие си практикувате хобито наволя и ние ще го правиме

От някой чуждестранни канали човек също може да направи извод, че и оффроад се кара само в определени за целта территории.

Така че по-кротко, и с повече толеранс към другите с различно от Вашето хобби....
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

То хубаво за различното хоби,ама за такова дето се трепят хора не съм чувал. А, имаше некви диктатори миналия век , където изтребваха хора, вие да не сте от тях?

Коментар

Първоначално публикуван от zloster Преглед на мнение
                            То хубаво за различното хоби,ама за такова дето се трепят хора не съм чувал. А, имаше некви диктатори миналия век , където изтребваха хора, вие да не сте от тях?
                            да пряк потомък съм на един от тях

Пич не се заяждай - не води до нищо добро. Нито тук във форума, нито в гората.

Така като по чужбинско авджиите са отделени в закрити территории, така и хора като нас - също. И излишна конфронтация в момента ще доведе до същото положение и тук, в Бг. Само че запалени по лова има доста в високите коридоре на власта, докато за запалени по наши спортове аз лично много-много не съм чул. Кой ще наклони везни, и в каква посока - сети си сам.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

По тая логика, всеки моторджия с чифте пищови?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X