Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Категория "А1"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Категория "А1"

искам да искарам А1 до 125цц и съм на 17
    въпросите са ми,тази А1 става ли автоматично А като стана на 18 без допълнителни испити и колко струва А1 и някой запознат да ми каже за софия как стоят нещата

До: категория А1

Не, не става автоматично на А, при навършване на 18.Както и Б1 не става на Б.Поне за А1 от школата където си карах курса ми казаха, че няма смисъл да го правя на А, но за Б1-то искаха да си го направя на Б след като навърша 18.

Цените в София не ги знам, потърси в сайта на някоя от автошколите Ви, гугъл е за това.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Та това означав че няма смисал от А1 ? Направо А.
      [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Да няма смисал ама като си на 17г и ти се кара нещо голямо. Аз на 17 си изкарах А1, сега съм на 18 и карам 600сс проблеми нямам. Бяха ме спрели със 250сс погледна видя мотоциклет и вика "Ти имаш А категория" и си заминах.
        TT-Tuning Team
        АСК Добрич

Коментар

абе май най-добре направо А да изкараш и дотогава да се молиш да не те спират . а А1 до колко кубика важи

Коментар

До: Категория А1

125сс 11кВ
            Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
            Mercedes w212 E350 4matic
            Ducati Monster 600
            O888795575

Коментар

Това е извадка от ЗЗДП-2009г
              ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ВОДАЧИТЕ НА ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
              Чл. 150 Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по пътищата отворени за обществено ползване трябва да се управлява от правоспособен водач.
              Чл. 151 (1) Моторно превозно средство може да се управлява от лице което притежава свидетелство за управление, валидно за категорията на управляваното превозно средство;
              (2) Свидетелство за управление на моторно превозно средство се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице което е :
              1. навършило:
              а) 16 години - за управление на мотопед;
              б) 17 години - за управление на колесен трактор;
              в) 21 години - за управление на моторно превозно средство от категория С+Е, D, тролейбус, трамвай и мотоциклет с двигател с работен обем над 350 куб см;
              г) 18 години - за всички останали моторни превозни средства;
              2. физически годно да управлява моторно превозно средство от съответната категория, а за категориите С, Д, Ттб (тролеибус) Ттм (трамвайна мотриса) и психологически годно;
              3. преминало обучение за водач на моторно превозно средство и издържало успешно изпит

обърнете внимание на подточка В.
              Ако милиционера реши да се заяжда може да си изгори човек.

Коментар

На 17 изкарах А1. В книжката абсолютно никъде не пише А1, а само А. Има една дата, на която си изкарал изпита и това е. И аз бях чул, че после трябва да се държи изпит на по-голям мотор, но не виждам абсолютно никакъв смисъл.....Според мен я изкарай сега, защото догодина и В и още сто други работи....Разбира се винаги го има момента, ако нещо сериозно стане да се прегледат под лупа всички документи...Ни така ни така....Поздрави!
                09 YZ290F Athena BB

Коментар

Абе не е точно така, че си пише А на книжката.Отзад където е табличката има една табличка и в графа 12 която доколкото виждам е за ограничения си има цифрички.При мен те са 72 за А и 73 за Б.Точно тези цифри са самото ограничение за мощността и кубатурата:

"- код 72 (подкатегория А1) - мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 куб. см и с максимална мощност не повече от 11 kW;"

"- код 73 (подкатегория В1) - триколесни и четириколесни моторни превозни средства с електрозадвижване или с двигател с вътрешно горене с работен обем над 50 куб. см и с конструктивна максимална скорост над 45 км/ч, чиято маса без товар не надвишава 550 кг (в случай на електрозадвижване не се включва масата на акумулаторните батерии);"

Има и разни други ограничения.Друг е въпроса знаят ли се, спазват ли се и изобщо обръща ли им някой внимание.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

(2) (Нова, ДВ, бр. 42 от 2004 г.) Не подлежат на задължително обучение кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС от:
                    1. категория "В", които притежават правоспособност за управление на МПС от подкатегория "В1";
                    2. категория "А", които притежават правоспособност за управление на МПС от подкатегория "А1";

Това съм си го изкарал и ми стой в мотора за всеки случей.
                    TT-Tuning Team
                    АСК Добрич

Коментар

Не ми се рови в закона, но си спомням, че някъде пишеше за А - положен изпит на мотор над 350кб.см ИЛИ стаж от 3 години.....Демек на 17 ако вземеш А1, след 3 години и нещо ставаш на 21(когато имаш право да полагаш изпит за А над 350) и би трябвало това да означава, че автоматично получаваш категорията. Това са неща, които съм се интересувал преди 2-3 години и е възможно доста голяма част да са изменени, но споделям само. Поздрави!
                      09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от dido_bg Преглед на мнение
                        (2) (Нова, ДВ, бр. 42 от 2004 г.) Не подлежат на задължително обучение кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС от:
                        1. категория "В", които притежават правоспособност за управление на МПС от подкатегория "В1";
                        2. категория "А", които притежават правоспособност за управление на МПС от подкатегория "А1";

Това съм си го изкарал и ми стой в мотора за всеки случей.
                        Това не означава ли, че не сме длъжни да държим целия курс за да ни допуснат на изпит за Б/А, а не че не сме длъжни да си изкарваме Б/А?Един вид пак сме си нередовни, в случая дори най-вероятно могат да ни пишат и че сме неправоспособни.
                        Иван Маринов
                        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от nk_dimitrov Преглед на мнение
                          Не ми се рови в закона, но си спомням, че някъде пишеше за А - положен изпит на мотор над 350кб.см ИЛИ стаж от 3 години.....Демек на 17 ако вземеш А1, след 3 години и нещо ставаш на 21(когато имаш право да полагаш изпит за А над 350) и би трябвало това да означава, че автоматично получаваш категорията. Това са неща, които съм се интересувал преди 2-3 години и е възможно доста голяма част да са изменени, но споделям само. Поздрави!
                          Ники, коментирано е много по въпроса, дори в другата тема - Категория "А"

Първо, това за 350сс над 21г. отпадна, така или иначе към настоящия момент с настоящите мотоциклети на пазара беше асолютна глупост.
                          Едно време, когато е мислено това ограничение е имало логика, но сега Никаква.

Второ, не се полагаха никакви допълнителни изпити.
                          Просто навършваш 21 и можеш да минеш над 350сс.

Такова е положението сега и с А1.

Коментар

До: Категория "А1"

Жоро, споделям какво четох в правилника на 2007ма, когато си взимах моята А1. Четох всякакви коментари и не успях да се сдържа да напиша нещо. Извинявам се ако е било неточно/старо. Поздрави!
                            09 YZ290F Athena BB

Коментар

До: Категория "А1"

Хич не се извинявай
                              Вече си "глобен" едно "кръгче" с бъдещата ти машина...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X