Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам...мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направи си сам...мотор?

Еее ама не е честно,айде снимки качете,нещо да видим! Нещо родно измислено!

Коментар

От: До: Направи си сам...мотор?

Здравейте, от скоро и аз споделям идеята да си измайсторя чопър или нещо наподобяващо такъв. При мен идеята ми е да направя мини чопър, защото мисля че ще е доста по-лесно и леко от страна на бюджета. Доста клипчета изгледах и тършувах из интернет по темата. Много искам да направя нещо свое, но има една спънка която ме възпира - понеже искам да докарам вида на чопъра със по-малка и широка задна гума но не успявам да намеря такава подходяща. При направени такива мини чопъри съм виждал да използват от какви ли не други машини- косачка тип малък трактор, атв , малко ремарке и др. Само този елемент е това което ми остава за да започна та искам да ви попитам за вариант на това което търся и от къде мога да намеря?

Последно искам да ви попитам, понеже съм решил да използвам двигател от балканче 50cc или от симсон, дали той ще е достатъчен?

Коментар

От: Направи си сам...мотор?

Зависи ...
        По принцип, щом ще е малко чопърче, един двигател от Симсон ще е напълно достатъчен
        Поздрави!
        Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от KasalmoR Преглед на мнение
          Здравейте, от скоро и аз споделям идеята да си измайсторя чопър или нещо наподобяващо такъв. При мен идеята ми е да направя мини чопър, защото мисля че ще е доста по-лесно и леко от страна на бюджета. Доста клипчета изгледах и тършувах из интернет по темата. Много искам да направя нещо свое, но има една спънка която ме възпира - понеже искам да докарам вида на чопъра със по-малка и широка задна гума но не успявам да намеря такава подходяща. При направени такива мини чопъри съм виждал да използват от какви ли не други машини- косачка тип малък трактор, атв , малко ремарке и др. Само този елемент е това което ми остава за да започна та искам да ви попитам за вариант на това което търся и от къде мога да намеря?

Последно искам да ви попитам, понеже съм решил да използвам двигател от балканче 50cc или от симсон, дали той ще е достатъчен?
          Тук
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=36374&page=1

Съм споделил някои неща , дано са ти от полза.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Понеже ще ходя по София и искам да ви питам къде мога да разгледам и намеря такава гума. Да речем от скутер или нещо подобно. Някакви идеи?

Коментар

Здравейте. Малко ъпдейт на темата. Та значи аз намерих доста от нещата които са ми нужни и мога да използвам и сега ме вълнува следния въпрос. Повечето неща които изнамерих в гаража са от доста време и имат ръжда та искам да ви попитам как да я третирам за да няма проблеми. Моята идея беше с ръждопреобразовател, после да почистя и ошкуря и после да нанеса една ръка грунд за да запазя нещата до пролетта когато ще продължавам проекта. Сега стана студено и няма как да се майстори каквото и да е. След като свърша с тази процедура мисля да го снимам и да кача някоя друга снимка, евентуално да си кажете мнението.

Коментар

Жалко че не мога да ти помогна със съвет за ръждата! Но съм обеден че има дота компетентни по темата в форума! А аз ще чакам снимките и крайния резолтат!

Коментар

Почистваш детайлите които искаш от ръждата като преди това си си купил кофичка грес намазваш ги на тънък слой и ги оставяш да си почиват през студената зима, а на пролет ги избърсваш с парцал напоен с бензин и са като нови...

Коментар

От всичко може да се направи чопър, ако човек наистина иска да го направи, има техническата грамотност и възможности няма граници. Ето какво подарихме аз и брат ми преди години на баща ми идеята беше заедно да доразвием проекта и да се превърне в чопър за шляене.
                    "Донорът" е Yamaha XS400 78-а или тези години, проекта не е мой, трансформацията е запоната от някой, продължена от един мой приятел след което дойде и в нашата къща:

http://p1.bikepics.com/pics/2006%5C0...627622-800.jpg

http://bgphoto.net/photos/10857/o632782813997343750.jpg

Остава да се направи "само" електроинсталацията, да се смени предницата с такава от някое ендуро с дискова спирачка, да се довършат стпенките, лостчето за скоростите и задната спирачка, довършване на някой от ламарините/резервоара, да се боядиса иии няма да ми стигне времето да изброя всичко и в същото време не е чак толкова много, само време да имаше...

П.С. Очевидно не мога да прикачам адреса и снимката да се показва като такава, казва ми че:"This is not a valid image file." явно нещо бъркам, но досега винаги така съм го правил?

Коментар

Според мен изглежда доста добре и е далеч по-добро подобие на чопър от мойто, но в крайна сметка важно е желанието и усилията. Като гледам какви машини се правят мен ме е срам да постна снимка на моето жалко подобие на мотор Ще се постарая в най-скоро време да свърша подготовката за зимата, че в тая влага до пролетта нищо няма да е останало ако не се погрижа. Също като кача снимки ще споделя идеята си за боя и начина по който мисля да е направено. Нещото което най-много ме радва е чуството когато знаеш, че "твориш" и то сам, също така и самото занимание- да режеш, мислиш, мериш, заваряш, чистиш, шкуриш и мн други

Коментар

Re: Направи си сам...мотор?

Най-накрая имах възможност да го снимам днес и ето резултата. Скромно е, но като за сбирщина от стари железа само събиращи прах и ръжда е добре. Следващата стъпка е да намеря подходящи тръби и да направя като стойка под двигателя където ще са и степенките. Другото което все още мисля как ще стане е седалката, някакви предложения?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03011.jpg
Прегледи:1
Размер:157.2 КБ
ID:5233807Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03012.jpg
Размер:131.8 КБ
ID:5233810Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03010.jpg
Размер:173.0 КБ
ID:5233808Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03013.jpg
Размер:183.8 КБ
ID:5233809

Коментар

Re: Направи си сам...мотор?

Също така щях да ви питам каква по широка задна гума мога да използвам понеже тая която е в момента е 3, мога да потърся 3,5 но не знам дали ще се получи достатъчно широка? Другото което искам да ви попитам е предложения за седалка - каква да е, как да е изработена?

Коментар

Познавам едни Братята Варвари им викат, те понякога си правят мотори, режат стари после заваряват огъват боядисват и така на татък...
                            Аз доста съм заинтересуван в конструирането на мотор, но електрически, разглеждам разни работи от време на време и ако имам възможност някой ден ще направя! Ако искате може да пуснем тема в която да проектираме един! Даже и да е с максимална скорост 60км/ч за в града е перфектен, кеф!! Бъдещото е в чистата енергия

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0627.jpg
Прегледи:3
Размер:133.3 КБ
ID:5241781Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0356.jpg
Прегледи:2
Размер:137.2 КБ
ID:5241782Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0591.jpg
Размер:255.5 КБ
ID:5241783Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0564.jpg
Размер:142.8 КБ
ID:5241784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0533.jpg
Размер:209.5 КБ
ID:5241785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0575.jpg
Размер:217.0 КБ
ID:5241786Здравейте мотоманиаци. Искам да споделя с вас едни снимки, на самоделни преправени и доизкусурени моторетки.Едната е кръстоска от Симсон, Ковровец, Балкан 250 ,Балканче 50. За този мотор мога да твърдя че няма никакви аварии за повече от 2000 км из горите и чукарите през миналата година, с изключение на няколко падания на веригата.Вероятно ще питате защо момчето което го кара не си купи нещо по-така, а отговора е много прост, мотора го кефи защото всичко е направил с ръцете си, а за друг просто няма средства.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0343.jpg
Размер:157.1 КБ
ID:5241776Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0342.jpg
Размер:134.0 КБ
ID:5241777Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0625.jpg
Размер:161.4 КБ
ID:5241778Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0590.jpg
Размер:205.0 КБ
ID:5241779Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0521.jpg
Размер:192.6 КБ
ID:5241780Другата моторетка е ЕТЗ 150, която преправих за сина ми. Всичко беше оригинално, но след нужния кастреж от мотора остана това. Изместени з. амортесьори за да постигнем височина, заден зъбак 54з от ЧЗ125, преден 13з. В момента предната капла е от Балканче 19-ка с нова Фортуна, но няма актуална снимка. Като за начинащ моторчето е супер. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0356.jpg
Размер:137.2 КБ
ID:5241782Последната моторетка е ЧЗ 250, което също беше пълен оригинал, но след работа през цялата минала зима в момента е това. ОТ двигатела назад е отрязано всичко и е правено на ново на ръка. Шарнира е огъван от 2мм ламарина, амортесьора е преден от Жигула, пружина от Ауди 80, малко стругарска работа и готово. Зъбака е 55зъба -Карловски ,предния 15з от Иж. Предната капла е от някаква Априлия от колега тук от форума, всички пластмаси са огънати на ръка от парчета от бидониСедалката също е ръчна изработка.Захващането на спирачния апарат е патент на собственика на мотора. В момента момчето прави на ръка резонатор ,не че има нужда от него, просто за идеята.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0620.jpg
Размер:161.5 КБ
ID:5241789Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0621.jpg
Размер:142.3 КБ
ID:5241790Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0583.jpg
Размер:177.7 КБ
ID:5241792
                              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Лудница!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X