Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам...мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направи си сам...мотор?

Аз не съм направил кой знае какво, същото като Явро сега с Хондата, но при мен беше М-61. Всичко на части, яко ремонт и после го карах две години. Нищи кой знае какво, а на братото му викаха не само "манивела", но галено и "стартер", че много се чупеше тази манивела и все някой трябваше да бута.
    Бат Здравко е истинския майстор. Направи рама, предница, окачване и почти цял двигател, кажи речи от нищото. Трябва да намеря снимките и малко инфо и ще ги покажа тук.

Коментар

Вижте тука по темата това Иже как са го спретнали доста добре е станало: http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=89&t=70800
      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Според мен е много по-трудно да се направи нещо двуколесно , от колкото атв или кола (джипка) . Сложноста идва от изработката на рамката ... Мисля че си струва да се сътвори една такава машинка , но незмам дали ще е изгодно да се направи това . Говоря за кросов мотор или ендуро . Трябва да се подберте доста здрав и еластичен материял и в същото време да е лек и лесен за работа . Някой да знае такъв вид материял Изработи ли се рамката другото е лесно , двигател може да се вземе от всеки мотор , рамката дава вида и визията на мотора затова трябва да се имисли така че да може да се взъимстват и части от други мотори .

общо взето как се прави рамкта и от какъв материял ?
        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Рамки се правята от какво ли не. Точния състав едва ли някой ще ти го даде. Съвременните мотори се правят от алуминиеви сплави, като все още се ползват и стоманено-тръбни конструкции. Мисля, че се позват някакви хром-молибденови сплави (от по-реномираните производители - намери статии за КТМ, Дукати)...
          Трудно е да се направи рамка, която да се конкурира с производството на утвърдени производители. Затова основно самоделките са от вида "Чопър" или "СтрийтФайтър", защото при тях теглото не е решаващо...
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
            Според мен е много по-трудно да се направи нещо двуколесно , от колкото атв или кола (джипка) . Сложноста идва от изработката на рамката ... Мисля че си струва да се сътвори една такава машинка , но незмам дали ще е изгодно да се направи това . Говоря за кросов мотор или ендуро . Трябва да се подберте доста здрав и еластичен материял и в същото време да е лек и лесен за работа . Някой да знае такъв вид материял Изработи ли се рамката другото е лесно , двигател може да се вземе от всеки мотор , рамката дава вида и визията на мотора затова трябва да се имисли така че да може да се взъимстват и части от други мотори .

общо взето как се прави рамкта и от какъв материял ?
            Безшевни тръби. А сложното е не материала, а изчисленията. Защото това не е табуретка - рамата се смята на усукване и разни други такива. Естествено за чопър какво ли значени има де, само им погледни вилките на някой под какъв ъгъл са. А да си правиш рама за мотор от който не търсиш визия, а нещо наистина стойностно - това ми се струва доста глупаво. По добре си купи гола рама от кросс - и без това вървят по 100-150 лева. Иначе ще ти излезе златна и с доста съмнително качество.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
              Безшевни тръби. А сложното е не материала, а изчисленията.
              Тук не си съвсем прав...

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
              ... Защото това не е табуретка - рамата се смята на усукване и разни други такива...
              Това вече е вярно, но материала и конструкцията вървят ръка за ръка.

Еластичноста на рамата трябва да е в някакви граници - прекалено твърда рама също не е добра... иска се наука и опит.
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                иска се наука и опит.
                Съвсем случайно съм в университет с лаборатория, в която може да подберем най-удачно стабилният и здрав материял, който ще трябва . Миналата година постояно закалявахме и откалявахме сплави , за да намерим подобна стомана , но бяха много тежки . Имам ли възможност ( средства ) бих пробвал да сътворя една такава рамка

Коментар

Здравйте всички решил съм да си правя чопър,трябва ли да слагам отзад амове или не
                  даите съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                    Съвсем случайно съм в университет с лаборатория, в която може да подберем най-удачно стабилният и здрав материял, който ще трябва . Миналата година постояно закалявахме и откалявахме сплави , за да намерим подобна стомана , но бяха много тежки . Имам ли възможност ( средства ) бих пробвал да сътворя една такава рамка
                    Съвсем случайно познавам преподаватели от този университет... Нивото е такова, че и лагерна количка ще ги затрудни.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                      Тук не си съвсем прав...

Това вече е вярно, но материала и конструкцията вървят ръка за ръка.

Еластичноста на рамата трябва да е в някакви граници - прекалено твърда рама също не е добра... иска се наука и опит.
                      Знам че не съм прав . Въпросът е до някъде принципен . Бас държа, че само тръбите за рамата ще му излезнат сериозна цифра, ако въобще може да ги намери из България .
                      Ето от това е направена да речем рамата на KTM SX250 2009 >> Frame: Central double-cradle-type 25CrMo4 . После и заварките мисля че ще са цифра, понеже си иска знания и не всеки ще ги направи .
                      Така че ако на човека му трябва рамка от крос имам една при мене от Honda CR125 от 90-те, стоманена. Голичка, хубава, за 100 кинта я отнася и не се занимава с глупости .

Коментар

Аз и един прятел сме почнали да си правим няква рамка и горе доло става несшто като гледаме от интернет

Коментар

Не е много в темата, в смисъл не става дума за България, но пък полу роднините - руснаците, са спретнали много хубаво филмче за една работилница за къстъми. Как са спретнали мотор, че как са победили в едно изложение, после следва Стържис и т.н. Много е интересно. Приятно гледане: http://rutube.ru/tracks/3108085.html...855b3df3b1e8ac

Коментар

Няма ли суБтитри за този филм?
                            Поздрави,
                            Последно редактирано от viki terzieva; 12-11-10, 16:18.
                            [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Съвсем случайно познавам преподаватели от този университет... Нивото е такова, че и лагерна количка ще ги затрудни.
                              Чудно тогава , защо ни измъчват толкова много

Коментар

Един приятел преди имаше някакъв мотор, който беше сглобяван от няколко мотора,даже фара се зареждаше със зарядно за телефон.
                                Последно редактирано от viki terzieva; 12-11-10, 16:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X