Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това някакъв код ли е или какво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това някакъв код ли е или какво

На всеки от нас му се е налагало да рови из разни обяви,но направило ли ви е впечатление израза" цената е твърда".Е това е най дразнещото и глупаво нещо което можеш да напишеш.Първо аз не съм в магазин за да е фиксирана цената,второ ако цената е 5000лв. а аз отида с 4900лв. няма да ми го даде ли кво.Сега ако реалната цената му е 5000 а е обявено за 3000 ти самия нямаш сърце да се пазариш.Когато продаваш нещо "вехто"никога не знаеш колко ще му вземеш,факторите са много да не ги изброявам.Та това като код ли е да не смееш да се пазариш щото некой по срамежлив може да се върже или значи че цената е достатъчно ниска за състоянието му.Нека някой който използва такива изрази да обясни за какво иде реч.Иначе е много глупаво да се пише.

До: Това някакъв код ли е или какво

Не. Това и много други, се наричат Горубленски похвати.

След основен ремонт = Неуспешен стана ремонта, ще се разпадне всеки момент

Перфектен мотор и ходова част = ламарините са изгнили, салона е на купчинка в багажника

Пукнатина в предното стъкло = Като превъртахме километража се спука

Всички екстри за модела = То за 88 г. к'ви ел. стъкла, каква хидравлика искаш а климатика още не е бил измислен

И най, ама най-любимата ми Горублянска фраза за вечни времена - Е то за тия пари, ти к'во искаш... Това като го чуя и ми излизат пъпки...

Най-важно е да се знаят основните правила за Горублянци. Те са:

Клиента е говедо

Трябва да го излъжеме на всяка цена

Тоя дето иска да я караме колата по сервизи не е у ред - нема да му продаваме на тоя

Ако мога да ремонтирам нещо за 5 лева, при условие, че ще стане читаво за 10 лева, ние винаги избираме първия вариант. 5 лева са си 5 лева. Требва да му е гадно на тоя Клиент...

Клиента никога няма право да си купи нормална кола, с която да си вози семейството. Трябва да си купи кола, която да ремонтира година две и после ако е гявол, ще я шътне на някой друг балък. Ако не е гявол, да си я кара сам към моргата...

И т.н. гадости....

Коментар

Първоначално публикуван от petaca Преглед на мнение
      ...Нека някой който използва такива изрази да обясни за какво иде реч...
      Какво има за обясняване - тоя дето продава му се иска да вземе тия пари
      Между другото в магазините където може да се говори с шефа цените не са твърди.
      2010 CRF 250 R

Коментар

За мен е съвсем нормален израз. Какво кодово ?

Означава "не ми предлагай 1000лв за мотора който съм купил за 5000"
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За мен под "Твърдо 5000" означа не че няма да свали цената а че сигорно няма да я вдигне.
          Some call it a hobby, we call it a way of life!
          Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            За мен е съвсем нормален израз. Какво кодово ?

Означава "не ми предлагай 1000лв за мотора който съм купил за 5000"
            Абсолютно ДА!
            Когато АЗ обявя твърда цена, това означава, че стоката която предлагам струва точно толкова и не съм склонен на пазарлъци. Т.е. вместо да почна от цена 650лв. при положение, че се надявам на 500 и да чакам, да ми пишат 10 души, на които да свалям от цената, предпочитам, да говоря с един, който знае, че същата е добра за предлаганата стока и същата ще се продаде за тези пари бързо - ако се мотае - губи.
            Другия похват - висока цена с постепенно сваляне е определено по-ориенталски и разчита на големи мераклии или зорлии, ако такива не се появят - цената се сваля леко, леко до реалната. ИМХО.

Коментар

Една цена никога не може да е "твърда". Аз съм пускал обяви, но никога не съм писал, че е твърда цената. Но ги разбирам хората, които го пишат, защото наистина има големи наглеци, и ако пишеш 5000 ти оферират 2500 или 3000 и чак ти дават зор. Според мен, пазарлък в рамките на 3-5 та и до 10% е напълно нормално и желателно. Затова, когато обявявам нещо за продан, слагам моята твърда цена + 3-5% отгоре. Така кефа на купувача е двоен. Миналото лято си бях харесал едно БМВ 3-ка 1982. Беше на обява с "твърда цена" 1000лв. Дойде продавача и му викам - давам ти 900лв. и отиваме на нотариус. Оня вика - НЕ, цената е твърда, аз това съм правил, аз онова...Добре бе, 950 - неще. И му викам - не ми е за 50лв., но като купувач, трябва да си направя кефа да взема колата, не на обявената цена, ако искаше да и вземеш 1000лв. твърдо, да я беше писал 1100, аз пак щчх да ти звънна, да ти предложа 1000 и ти да се навиеш. След около седмица ми звъня да я взимам на 900лв., но вече си бях взел друго (обявено на 900 и купено за 800 от хора на 75г и хал хабер от пазарлъци, но явно по-търговци
              ).

Друг пример е мотор с твърда цена, не се продава до края на сезона и другия сезон цената омеква.

Има и друг момент. Когато си сигурен, че това което продаваш струва 5500лв. Ти го пускаш на 5000 и никой не проявява интерес 1 месец да речем. После го сваляш на 4500 и пак никои. После почваш да се ядосваш, защо и 4500 не можеш да му вземеш, като знаеш, че струва 5500. Двоумиш се дали да смъкнеш още, смъкваш и те е яд и за собствено успокоение и заблуда пишеш 4000 смятайки и надявайки се, че това е последното смъкване на цената. В крайна сметка, нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него.

Мен друго ми е по странно - като напишат СПЕШНО, а цената е 30% над най-евтиното - пример: имах HONDA CB500, знаех, че струва поне 2000лв. продадох я за 1700лв. и над моята обява имаше един за 3000лв. и се продаваше СПЕШНО.
              Последно редактирано от panaira; 12-08-09, 23:59.

Коментар

Колега,Панаира точно на едно мнение сме.Като напишеш "твърдо" и след 20дни свалиш цената е супер смешно.Няма ли пазарлък няма удоволствие от покупката.Другото нещо "спешно" трябва да значи най евтино.

Коментар

Всеки си има различно разбиране за "твърда цена". Явно истината, както винаги е някъде по средата. Аз разбирам, като видя "твърда цена", че или няма падане или ще е минимално. Като видя само цена, че може да се говори и като видя "договоряне", че може да се поговори по-сериозно. Мисля, че това малко или много ориентира купувача, така че аз го одобрявам. Тази практика я има и на запад. Така че всеки сам си решава. Като сложиш "твърда цена" например 5000, сам си поемаш риска някой с 4600 да не ти звънне, а да го направи такъв с да речем 4800. Освен това, като ви кефи стоката винаги може да се обадите с оферта, дори и при твърда цена. От проба, глава не боли. Както писах - "Истината е някъде по средата" и аз лично подкрепям тези уточнения към цената, защото ме ориентират, като търся нещо. Ето колегата panaira не са се разбрали и това е. Оня си е поел тоя риск. Всичко е въпрос на конкретен случай.
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                  http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ами аз примерно си продавам мотора и бях писал, последна и твърда цена 5000лв. при положение че съм почнал от 6000лв.Обадиха ми се двама да ме питат ,дали да идват с 4500лв. да го взимат, казах им че ако ще си показваме кой колко пари има, може да покажа и повече,та мотора не го дадох. Това е мойто мнение по темата.
                    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Според мен "твърда цена" значи че човека не му е зор да го продава, Ако някой извади парите ще му го даде , но за по-малко според него не си струва да го продава- явно според него машината си струва тези пари и не иска да го дразнят с пазърлъци.
                      Има и някакъв елемент на гордост в цялата работа: "Ако ми дават с 50 лв. по-малко не го давам" не е много добър търговски похват. Всеки се кефи като му свалят малко цената , дори и да е символично, но от друга страна продавача си казва условията, ако ти изнася.
                      Последно редактирано от iassen; 13-08-09, 12:34.

Коментар

Незабравяйте че с времето една стока винаги се обезценява,особенно автомобилите няма значение от каква цена ще тръгне твърда или не ,Горубленци верно мошенници са но пък там е единственото място кадето те изумяват със сваляне на цената в момента на пазарлък бил съм свидетел няколко пъти ,пазарлъка върви между 600 до 1200лв. надолу.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

От горното ми се чини, че извода е - видиш ли "твърдо" - звънни да питаш какво означава.

Ей, позабавлявах се с тая тема

Коментар

Първоначално публикуван от ®yMeH Преглед на мнение
                            От горното ми се чини, че извода е - видиш ли "твърдо" - звънни да питаш какво означава.

Ей, позабавлявах се с тая тема
                            Ей, къде се губиш бе човек
                            Скоро си търсих бензинов голф 3 и също беше доста забавно. От многото обяви в мобилето половината бяха фалшиви или никой не отговаряше на посочения телефон. От читавите обяви в които пише "договаряне" като питах на колко може да се спрем от разговор по телефони почваха да ми обясняват как всичко били сменили по колата, че даже и фактура си имали за частите (които всъщност си бяха консумативи) и други разни глупости и в крайна сметка цената не можели да я свалят или пък, че била вече свалена достатъчно
                            Такова нещо като "твърда цена" в най-общ смисъл на свободния пазар няма.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X