Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми помощ за издирването на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ми помощ за издирването на мотор

Ситуацията е следната.Мотора се води на мои колега,аз съм пожарникар.Продаде ми го преди около 4 години ,без прехвърляне.Аз изглупях и я препродадох на приятелско доверие преди около 3 години,и Ямахата вече няма откриване.Намерих един от собствениците,които я е продал миналата година някъде в Кюстендилско,за съжаление няма координатите на купувача.Модела е RD 350,шосеика, двутактова,двуцилиндрова.Моля,ако някои я е виждал,да даде поне приблизителни координати,защото се чувствам ужасно заради колегата,а и вадя парите за данъка от собствения си джоб
    Качвам снимки от времето когато беше моя.Особеното е ,че запалването беше преработено с чукче и наковалня,монтирани на левия капак на мотора,а от капака стърчеше ос със гърбица,закрепена на ротора.
    Прикачени файлове
    Калин Владов,09РСПБЗН

До: Трябва ми помощ за издирването на мотор

Според закона, подажбата на мотора може да се направи с договор за покупко продажба без нотариална заверка (тъй като мотора е до 400 сс.), в случая най- добре е да си направите договор между теб и колегата ти, и той с този договор да го отпише от общината, за да не му плаща данък до безконечност. Така проблема се решава до някъде, в смисъл мотора така или иначе ще продължава да се води на името на колегата ти (в КАТ), и ако се случи нещо с него ще продължават да си го викат (примерно заснет от камера на кръстовище или от радар и т.н.) но поне ще решите проблема с плащането до безконечност на данъка, моторчето е старичко възможно е в бъдеще да се развали, да го разпродадат на части и дотам.
    Апропо в цялата система на плащане на данъци има нещо много недомислено според мен- примерно кола която е със старите още от татово време регистрации с бяли символи на черен фон, да продължават да и се търсят данъци, след като е ясно че такава кола не може да се кара и практически отдавна се ползва за кокошарник някъде, или е отишла за претопяване. Би трябвало да се намери начин да се отписват служебно, или с декларация от собственика, или нещо от този сорт, защото ако някой е продал такава кола с пълномощно примерно навремето, същата според сегашната ситуация доживотно ще му се води и ще и се изискват данъци!
    Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
    Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

От: Трябва ми помощ за издирването на мотор

Въпроса с данъка е решен отдавна,но мотора още се търси.
      Просто искаме да се оправи документално...
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

няма гражданска от 2 години, така че може и да не се кара.......

Няма данни за застраховка на МПС с регистрационен номер CO0238k към 31.3.2011 г. г.Налична информация (в т.ч. и за минали периоди)
        начална дата на покритие 20 Май 2008
        крайна дата на покритие 19 Май 2009
        дата на сключване на полицата 19 Май 2008

Коментар

Мерси,това не се бях сетил да проверя...
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Мерси,това не се бях сетил да проверя...
            обаче може да не им е актуална информацията, така че не разчитай........... после проверих на две коли, за които със сигурност знам, че имам ГО в джоба и сайта показва че нямат !?!??!?

съжалявам, ако съм те подвел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X