Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За чужденците и пребиваването им във форума - правила.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За чужденците и пребиваването им във форума - правила.

Колеги, искам да ви напомня, че има правила за писането във форума с които всеки се е съгласил при регистрацията си - http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=17

Мненията които изписахме не по темата ще ги изтрия утре.
    2010 CRF 250 R

До: Първи стъпки в офроуда

Добре де, човека е руснак и иска помощ. Дайте да му помогнем, ако можем. Голяма работа, че пише на руски. Емо каза, че ще превежда. И аз мога да помогна малко с превода. Правила, та правила. Да, правилата са хубаво нещо и е добре да има ред, но по някога правилата трябва малко да се заобикалят. Живота е низ от компромиси. Не бива правилата да се следват сляпо и праволинейно, като кон с капаци. Не сме компютри с предварително зададена програма. Ние сме хора и точно копромисите ни отличават от машините. Случая е точно такъв. Все едно да го зарежете човека в гората със скъсана верига, само защото иска помощ на руски. Няма разлика. Ами проявете малко гостоприемство. Човека пита точно по темата. Интересува го линк към образователни филми за ендуро спорт на руски, или на сходен език. Мен също ме интересува. Или му дайте линк, ако можете, или му отговорете, че не можете да помогнете и готово. К'во ся пишем глупости за правила и али бали? Та нали във фундамента на ендуроспорта е заложена взаимопомощта. Аз лично ще се пукна от срам, че съм българин, ако го отрежете човека. Измислете компромис. Редактирайте му постовете с превод на български. Измислете нещо. Човека не пише на руски за кеф. Опита се да ползва машинен превод и резултата беше отчайващ, но все пак опита му показа уважение и желание за спазване на правилата. Не заслужава ли един малък, пък макар и еднократен компромис?
    "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Димитър по принцип е прав! Но по принцип.
      Браво на Самурая за включването!
      Точно това исках да кажа и аз.Още повече , че има доста езици които на са чак толкова неразбираеми за българите(руски,украински,сръбски и т.н. и т.н),та все някакси ще се разберем! А все пак е добре да имаме приятели и зад граница,нали?

Кот,за съжаление повечето такива сайтове са на алглийски , немски или италиански.На мен също ще ми е полезен някой на руски.Ако намериш пиши.
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от SAMURAI Преглед на мнение
        Добре де, човека е руснак и иска помощ. Дайте да му помогнем, ако можем. Голяма работа, че пише на руски. Емо каза, че ще превежда. И аз мога да помогна малко с превода. Правила, та правила. Да, правилата са хубаво нещо и е добре да има ред, но по някога правилата трябва малко да се заобикалят. Живота е низ от компромиси. Не бива правилата да се следват сляпо и праволинейно, като кон с капаци. Не сме компютри с предварително зададена програма. Ние сме хора и точно копромисите ни отличават от машините. Случая е точно такъв. Все едно да го зарежете човека в гората със скъсана верига, само защото иска помощ на руски. Няма разлика. Ами проявете малко гостоприемство. Човека пита точно по темата. Интересува го линк към образователни филми за ендуро спорт на руски, или на сходен език. Мен също ме интересува. Или му дайте линк, ако можете, или му отговорете, че не можете да помогнете и готово. К'во ся пишем глупости за правила и али бали? Та нали във фундамента на ендуроспорта е заложена взаимопомощта. Аз лично ще се пукна от срам, че съм българин, ако го отрежете човека. Измислете компромис. Редактирайте му постовете с превод на български. Измислете нещо. Човека не пише на руски за кеф. Опита се да ползва машинен превод и резултата беше отчайващ, но все пак опита му показа уважение и желание за спазване на правилата. Не заслужава ли един малък, пък макар и еднократен компромис?
        Може би незнаеш, но във форума пишат доста чужденци, но го правят по правилата. Особено в раздела 4Х4 има доста колеги от други страни, но хорат не правят пазарлъци за това какво може и какво не.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Нека припомним думите на Администратора по този повод:

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Руснаците като братя и по азбука са винаги добре дошли да пишат където желаят тук на руски... но и аз не разбирам защо веднага някой българин започва да отговаря на руски... Дайте да се уточним: Българите пишем на Български а Руснаците на Руски...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
            Може би незнаеш, но във форума пишат доста чужденци, но го правят по правилата. Особено в раздела 4Х4 има доста колеги от други страни, но хорат не правят пазарлъци за това какво може и какво не.
            Мдааа... И германците разсъждават по сходен начин. Българите ходили там знаят за какво става дума. Аз пък друго яче ги разбирам работите. Когато човек иска да помогне търси начин, а когато не иска търси причина. ФАКТ. Както и да е. Някой за миг допусна ли, че на човека може би му е трудно да се ориентира във форума? Абе няма значение. Дайте да се изложим едно хубаво пред чужденците за пореден път. Иначе какви българи сме ние? Сефте. Както и да е. Модератора решава и нека бъде както го реши той. Няма да оспорвам решения повече. С цялото си уважение искам само едно да напомня на модераторите. Някой ден правилата ще се стоварят върху собствените ни глави и тогава ние ще молим за компромис. Моля се, ако това стане в действителния живот дано да попаднем на не чак толкова праволинейни модератори, че инак тежко ни и горко братлета българчета.

Казах каквото имах да кажа така, както го чувствам. Можете спокойно да триете поста ми, тъй като няма връзка с темата.
            Последно редактирано от SAMURAI; 02-12-08, 22:47.
            "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Не знам защо когато някой модератор помоли да се спазват правилата във форума винаги се приема като заплаха
              После се появяват двама трима защитници на "пострадалия" от злия модератор и се повтарят едни и същи истории.

п.п. Моля някой модератор да оправи темата, че аз съм пристрАстен тука
              2010 CRF 250 R

Коментар

До: За чужденците и пребиваването във форума - правила.

Ако има да спорите за още нещо, правете го тук. После темата заминава в коша. По принцип не съм човек, който би ви взел думата, нито Димитър, стига да спорите както изисква етикета

Да се изкажа по темата- Нека момчето да пише на руски. Ако някой има желание - нека превежда. Ние отговаряме на български. Пишеме според заглавието на темата и спазваме правилата!!! (специално SAMURAI трябва да обърне внимание на червените буквички! Не ги заобикаляме, прескачаме, вървиме на зиг заг около тях а ги СПАЗВАМЕ!)

Останалите мнения са преместени в темата за мултимедия.
                Последно редактирано от iva_kx; 03-12-08, 09:53.
                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X