Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за информация за моторче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за информация за моторче.

Здравейте колеги .Ако някой от вас има информациа за това моторче.Да пише.Ето и снимки.
    Прикачени файлове

До: Моля за информация.

Това е Зеленият Змей. Едно време на едно такова в квартала му взехме душата, и така го бяхме кръстили. Както може би се сещаш - беше зелено

Ако не ме лъже паметта - май беше само с една скорост, и при най-малкия баир се нуждаеше от бясно въртене на педалите. За сметка на това направи щастливи всички собственици на Верховина и на Карпати, понеже в сравнение с него техните бяха направо драгстери, и се оказа че все пак има и по-слабо от тях, което ги качи в хранителната верига.

Прекарвал съм часове в опити да разбера произхода на това нещо, но беше толкова дълбоко законспирирано че по него нямаше ни един надпис.

Виждал съм това двигателче и като помощно двигателче на велосипед. Мисля че това му е основната функция. После някой е решил да направи мотопедоподобна машина с него, с прилежащия плачевен резултат.

Още по стандарти от 1988ма година беше толкова бавно, че беше опасно за каране в градско движение. Някак успяваше да вдигне около 40, но ускорението беше от порядъка на едно кръстовище за двайсетина секунди. Но виж ако си помагаше с педали - постигаха се завидни цифри, от порядъка на скоростта на шестокласник с велосипед.

Та както и да е. В квартала съществуваше мит че е румънско или украинско. Аз не вярвам, понеже украинците си имаха Карпати (чийто двигател е прекрасно копие на Ява Стадион спряна от производство през 1955), а румънците пък имаха някакви странни творения с принудително въздушно охлаждане (цилиндърът беше в кожух в който духаше перка), който нямаше нищо общо с това творение. А и не ми се вярва това да беше 50 кубика, като му гледах големината на цилиндърчето. Успех в търсенето
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Интересуваме годината.

Коментар

Това е Рига-13, съветско чудо. Използва двигател Д8м, който се продаваше отделно по веломагазините за вграждане във велосипеди. Но така или иначе повечето велосипеди с двигателчета, които съм виждал си бяха с двигател от балканче - онова няма никаква мощност - нещо от порядъка на 0,8 или 1,2 к.с. ми се върти из главата. Няма и скорости - винаги е зацепено на единствената си скорост и ако се наложи да въртиш педали, стискаш съединителя.
        Ето повече информация за мотопедите Рига: http://www.socioforum.su/viewtopic.p...&sd=a&start=30

Коментар

ДА !!!
          Ето го змея, дори е зелен
          Бях забравил че кварталният ни змей беше с резервоар на багажника...

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ivangaz69 Преглед на мнение
            Ако някой от вас има информациа за това моторче.Да пише.
            Пиша ......
            Отглеждам такова (вариянт на Рига5) почти заводски оргинал някъде от 77г. От кой град си и какво те интересува
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Интересуваме точната година.

Коментар

До: Моля за информация за моторче.

Offtopic: Коя година те интересува колега???? Конкретно на моторетката на снимката? По принцип през кои години е произвеждана? Или произволно избрана година?!?!?

Извинявам се за отклонението от темата, но нагоре има 3 мнения, в които само се иска някакво инфо, без да се знае крайната цел....
                Per aspera ad astra.

Коментар

Интересуваме точната година точно на този модел.

Коментар

като гледам моя (77), като гледам руския линк, като гледам и твоя ще е Рига13 около 80-та
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X