Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ от Старозагорци фирмаджии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ от Старозагорци фирмаджии

Поредната такава тема

Моя проблем произхожда оттук:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34656

та приятелката ми заради дипломната й работа трябва да си купи телефон с GPS - засега сме се спряли на Nokia 6110 и N95 - и двамата естествено сме за N95, който обаче идва малко над заделения бюджет

Та първо много се чудех дали да пусна все пак такава тема, но след като не намерих решение на проблема се наложи да я пусна.

На въпроса:
    може ли някой тук от Стара загора, който има фирма, регистрирана по ДДС да ми услужи с една услуга? Абе ако може да вземем телефона на името на фирмата, за да може после ала бала ДДС-то (пусти и пари, все не стигат). Естествено ще почерпим.

Моля ако има желаещи да помогнат да навлезнем и ние в GPS обществото, макар и не офроуд, моля да ми пишат едно ЛС да им кажа накратко за какво става дума (макар, че би трябвало да се досещат). Приятелката ми освен дипломната работа много иска да се занимава с GPS истории (тя е програмист), та ако може да ни помогнете за реализацията на този проект

Много благодаря предварително!
    Последно редактирано от HD; 09-06-08, 16:53.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

До: СПЕШНО - малко помощ от Старозагорци фирмаджии

В нашата фирма пазаруваме от М-тел без ДДС. Цената без гадното ДДС на 8 GB-вата Нокиа N-95 е 919 лева. Не съм в час с цените на телефоните, но знам, че по принцип в М-тел е по-скъпо от другите магазини. А и съм в София. Въпреки това, ако мога да съм ти полезен свиркай.

Коментар

Благодаря ти, за нас обаче тая 8ГБ идва доста скъпа и сме се ориентирали към 2ГБ, която в get.bg е 675 лв
      А, пропуснах да кажа, че засега мислим да вземаме телефона (който и да е той) от get.bg, защото там е най-евтино (тук в Стара Загора обиколихме всички магазини и цените са с около 150-200 лв отгоре )
      Аз затова предпочитам ако може човека да е оттук, за да може после по-лесно да оправим "подробностите" Трябва да го вземе тук до 2-3 дни максимум, защото защитата й е в сряда следващата седмица, а дотогава трябва да е тествала GPS нещата си
      Hristo Draganov

Коментар

Hristo Draganov

Коментар

До: Молба за помощ от Старозагорци фирмаджии

Въпреки, че сте направили вече изборът си, ще си позволя да попитам, защо сте избрали за целта платформа Symbian, а не Windows Mobile? Aко имате намерение да се занимавате, било с ориентиране, било с установяване на някакви точки, то определено Windows Mobile, би бил по-полезен, предвид софтуерните си възможности...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Въпреки, че сте направили вече изборът си, ще си позволя да попитам, защо сте избрали за целта платформа Symbian, а не Windows Mobile? Aко имате намерение да се занимавате, било с ориентиране, било с установяване на някакви точки, то определено Windows Mobile, би бил по-полезен, предвид софтуерните си възможности...
            Ами да ти кажа, аз не разбирам хич от тези неща , приятелката ми е иницатора основно, защото едно, че й се налага покрай дипмоната работа, пък и покрай нея й стана интересна тази технология (GPS имам предвид). Тя първо се беше спряла на Нокиата 6110 Навигатор, но после се нави и за N95, и двата естествено са със Симбиан, което и на мене ме ми допада особено, но това е положението.
            А то има ли аналогичен телефон (Нокиа) с Win Mobile, или май трябва вече да се хвърлим на Покет ПЦ-тата, които са горе-долу на същите пари.

Иначе приятелката ми е програмистка и самия GPS като апарат не я вълнува толкова много чак, защото тя има да направи една клиентска част, чрез която от телефона пращаш координатите, и вече сървърната част (която тя вече е разработила) ги обработва и визуализира в Google Maps. Аз нямам време към момента да попрочета нещо по въпроса, та да навлезна и аз, и затова чакам тя да стане корифей и после да ме научи

А аз ако е до мене - бих си купил един Garmin 60CSX (не знам дали беше такъв модела ... абе най-скъпия модел от този вид) и толкова, или поне едно Нуви за колата
            Последно редактирано от HD; 10-06-08, 11:07.
            Hristo Draganov

Коментар

Имам предвид точно т.н. pocket PC. Вече не са толкова скъпи, т.е. цените са им съизмерими с тези на N95, но пък възможностите им... Да не говорим за "втора употреба", където се намират, примерно модели на О2XDA, HTC и други марки, с GPS, на цена 400-500 лева...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Имам предвид точно т.н. pocket PC. Вече не са толкова скъпи, т.е. цените са им съизмерими с тези на N95, но пък възможностите им... Да не говорим за "втора употреба", където се намират, примерно модели на О2XDA, HTC и други марки, с GPS, на цена 400-500 лева...
                Тъкмо гледах ейсега един HP iPAQ 614 Insight - и според мен е по-добре от Нокиата, че е и на същите пари. Освен това наличието на "писалка" мисля, че е голям плюс и е много по-удобро отколкото да ръчкаш с някой джойстик. Пък ако вземаме, май предпочитам нов, защото втората ръка са малко подводен камък, може и да бъркам, но нещо не съм фен на електрониката втора употреба
                За този модел iPaq някой има ли преки впечатления?
                Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  Тъкмо гледах ейсега един HP iPAQ 614 Insight ...За този модел iPaq някой има ли преки впечатления?
                  Аз съм с такъв от няколко месеца. Не е лош, всичко което пише че го може - го прави, ГПС-а работи прилично, като телефон не е зле, НО батерията кара един ден и половина има и още един досаден фичър който май ще ме откаже скоро от него като имаш пропуснато обаждане (често ми се случва, че говоря много и не успявам да вдигна на всички) излиза икона за пропуснато обаждане и за да се махне трябва да минеш през Notification -> View и чак тогава изчезва, ако отидеш с зеленият бутон на обажданията и върнеш повикването - иконота остава??? Това не е проблем на телефона, а на Маикрософт

За втората ръка си прав, ако можеш да си позволиш всичко ново, ако не и там има добри попадения, че и много по евтини

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение

Иначе приятелката ми е програмистка и самия GPS като апарат не я вълнува толкова много чак, защото тя има да направи една клиентска част, чрез която от телефона пращаш координатите, и вече сървърната част (която тя вече е разработила) ги обработва и визуализира в Google Maps. Аз нямам време към момента да попрочета нещо по въпроса, та да навлезна и аз, и затова чакам тя да стане корифей и после да ме научи

Разбира се, че всяка една жена я интересува, най - много точно тази част от възможностите на Nokia N95 !

И после, къде беше а ?
                    Извинявай за спама, но не се въздържах.
                    По темата ; Надявам се познаваш технологичния рандеман на производството на GSM. По евтините модели са out of range , бъди сигурен. Така, че моя съвет е купи си от по - скъпите от М-Тел.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

А нормално ли е да има такава ценова разлика - в М-тел е над 1 000 лв, а в друг магазин е 800 лв същия Сигурно е нормално, нали сме в БГ все пак

А за "Къде беше, а?" спокойно - аз не мисля да си купувам GPS, тъй че няма да съм проследяем
                      Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X