Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между мотокрос и ендуро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е разликата между мотокрос и ендуро?

темата произлиза от тук: Erzberg Rodeo 2008 !
    Добър вечер,искам да попитам това ли е най-голямата писта за ендуро/кросови мотори или има и още по-голяма ?
    Последно редактирано от Peppy; 04-06-08, 14:08.
    http://pics.deepseek.net/bitbucket/QKO.gif

До: Erzberg Rodeo 2008 !

Първоначално публикуван от jika7a Преглед на мнение
    Добър вечер,искам да попитам това ли е най-голямата писта за ендуро/кросови мотори или има и още по-голяма ?
    Има още по-голяма, на МАРС. Да не си мераклия

Коментар

Хммм...По-готин виц за ендуро май не съм срещал днес!
      Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
      KTM 350 SX 2011

Коментар

Е от каде да знам аз. . . не разбирам много от мотори,но пък за това вися по цял ден в форума да се уча. . .

Коментар

Не виждам какво смешно има във въпроса!!!
          И от кога в нашия форум , когато някой зададе въпрос (особено новобранец) пада такава веселба???Честно казано подобни реакции ме изумяват,особено от хора като Мики и Чинела!!!Една от причините OFFRoad-Bulgaria.com да е един от най-уважаваните форуми е това, че на подобни въпроси се отговаря подробно и търпеливо(справка-Технически дискусии,Избор на мотор).Как очаквате този човек да се престраши да попита пак ("ония големите тежкари човек да не ги пита нещо") , ако след подобна реакция изобщо влезе втори път във форума!
          Човека не знае и пита!Никой не се е родил научен!Вместо да му се подигравате , вземете му обяснете още повече че единия от шегаджийте е бил пряк наблюдател на състезанието в Австрия,за другия не знам.Шегите са уместни между хора които се познават-както виждате колегата се е вързал.
          ПП.До jika7a , тъй като не се чувствам достатъчно компетентен , ще ти отговоря накратко-Ерцберг родео в никакъв случай не най-дългото , но по мнението на много хора е най-трудното и тежко ендуро състезание в света.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            ПП.До jika7a , тъй като не се чувствам достатъчно компетентен , ще ти отговоря накратко-Ерцберг родео в никакъв случай не най-дългото , но по мнението на много хора е най-трудното и тежко ендуро състезание в света.
            Похвално колега, ама пак нищо не му обясни за пистата, което е основния му въпрос на Жиката !
            И ти си един отзивчив съфорумец, ама ...

Жика, писта е, когато е най-малко изгладено трасето, от там нататък вече може и да е асфалтирано, а в ендурото състезанията се провеждат като се избягват максимално равните места. Е може понякога и да са по-изгладени, но тогава са пък много стръмни.
            Истинските мотокрос и ендуро имат много малко общи неща и все повече се отдалечават с времето.
            Прочети някои образователни теми и тогава питай, като си по-подготвен, че Чинела лесно се изнервя !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Е от каде да знам аз. . . не разбирам много от мотори,но пък за това вися по цял ден в форума да се уча. . .
              Ако имаше интерес и както си висиш цял ден, на бая места във форума пишеше за софийския ІІ кръг миналата събота и неделя. Там на живо щеше да видиш и най-вече да питаш капацитетите от форума, които отгоре на това бяха и с най-пресни впечатления от Австрия.
              "...Прочети някои образователни теми и тогава питай, като си по-подготвен,..." - Тук Жоро е много прав, аз например след регистрация във форума 7 месеца само съм чел, преди да дам мнение или задам въпрос(не казвам, че следва да съм образец, но именно поради това, че форума е толкова сериозен не си позволих да пише преди да съм убеден в това което пиша, че следва да се напише.)
              "...че Чинела лесно се изнервя !" -
              това си е шега на Жоро, щот който познава Чинела...тук вече на смях ме избива, но определено Чинела не се вписва ама никак в това определение!

Но като цяло добре се получи - такова свежо питане направо ни накара да погледнем и от друга страна на форума...

Колкото до реакцията на колегата ЕМО - "...Вместо да му се подигравате..."(справка - вземам на подбив, осмивам, присмивам се) - нека да прегледа всичките ни мнения дасега във форума и ако намери наистина такова мое например - ще го черпя едно каране събота или неделя с КТМ 450 ЕХС.
              Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
              KTM 350 SX 2011

Коментар

Колеги, оставете спама - на всеки му се случва да зададе лош въпрос...

За да не е само спам - мотокроса е нещо много различно от ендурото, Ерзберг е ендуро тип състезание. При мотокроса има затворено трасе с много малки възвишения тип рампа намример по 8-10-12 метра, розетки и остри завой. Обикновенно е сравнително малко - няколко километра - за сметка на това се правят доста обиколки. Ендурото е с елемент на ориентиране през пресечена местност, има и сравнително дълги изкачвания - например по 70-80-100 метра. Като цяло трасето е огромно 50-60 километра. Правят се по една, две обиколки.

Точно за това моторите за крос, са си за крос, а тези за ендуро са си за ендуро. Както и преди съм казвал - не бъркай калкулатора с калорифера - и двете с "К" започват, и двете на ток работят, но не са едно и също!

Коментар

Колкото до реакцията на колегата ЕМО - "...Вместо да му се подигравате..."(справка - вземам на подбив, осмивам, присмивам се) - нека да прегледа всичките ни мнения дасега във форума и ако намери наистина такова мое например - ще го черпя едно каране събота или неделя с КТМ 450 ЕХС.

Точно заради това останах очуден от подобен отговор от теб!За Чинела е ясно-той често обича за хапе...
                  Последно редактирано от ЕМО; 04-06-08, 10:00.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Похвално колега, ама пак нищо не му обясни за пистата, което е основния му въпрос на Жиката !
                    И ти си един отзивчив съфорумец, ама ...
                    Пак казвам-не се чувствам достатъчно компетентен и не искам да пиша глупости,за това оставих отговора на по-запознати от мен!

Джон Кенеди

Коментар

Благодаря.

Коментар

До: Каква е раликата между мотокрос и ендуро?

въпросът не беше ли, каква е разликата между пълен крос и ендро?
                        Бог обича смелите!

Коментар

До: Каква е раликата между мотокрос и ендуро?

Първоначално публикуван от hobi Преглед на мнение
                          въпросът не беше ли, каква е разликата между пълен крос и ендро?
                          Извинявам се, поправям заглавието
                          LZ1PER

Коментар

Жика, потърси темите за Ерцберг от миналата година и от предишната ... там мисля подробно е обяснено какво и къде е Ерцберг...
                            По отношение на това какво е Ендуро и какво Крос мотор също е говорено много пъти, но нещо не виждам такава тема сред залепените... Май трябва да се направи нещо по въпроса, защото на много хора не са им ясни тези понятия...
                            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X