Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за мотор без документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за мотор без документи

колеги искам да питам дали някои от вас би си взел мотор без регистрация и документи заштото на мен ми предлагат един такав и се чудя какво да правя.дали да го взема или не ? моля ви пишете ми

До: Имам едно просто Въпросче

а съшто така аз немам книжка и ще го карам само в гората ? какво да правя

Коментар

В Троян това си е традиция, още преди 30 години хлапетата бръмчаха със самоделни моторчета по баирите......... но не питай нас, а родителите ти дали да го правиш!

Коментар

По скоро колегата пита дали като е без документи <потенциялно краден> си струва да го взима. Моя отговор е зависи.
        1. Цената мотор бе тези ценни хартийки трябва да го продават доста евтино за да си струва.
        2. По нататъчната му продажба ще е много трудна.
        3. Не се хвали с него в темата за хвалбите да не земе някой да си го познае. (това на майтап)
        Аз имам приател дето на село си караше с една НСР-ка без никакви ядове, в крайна сметка кой на село ще се занимава да те спира или ако се опита поляни бол
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Зависи много от цената,би трябвало да е доста ниска,както каза колегата и ти сам трябва да прецениш дали си заслужава,а и също така в какво състояние е мотора и дали има възможност да си намериш "легален" на близка до тази цена
          [SIZE=5][I][FONT=Palatino Linotype][B]Botevgrad Racing Team-[SIZE=1]some call it a hobby... we call it a way of life....[/SIZE][/B][/FONT][/I][/SIZE]

Коментар

Ако няма никакви документи ... по-добре недей го взимай!
            Първото, което е ... казваш, че ще го караш само по гората ... то и аз така казвах, но нали трябва да мина през града, за да стигна до гората!
            Второто което е както казаха колегите по-горе ... след време много трудно ще го продадеш! (казвам ти от личен опит)
            Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Ми хубаво де Чаве нашите като са с документи ама требват техно тестове и още един бюлюк простотии кво да правим,аз чесно да си кажа нямам време и нерви да се занимавам с регистрации,че е една бюрократщина мани,мани.Та ако ми падне хубав екземпляр на тънка лаисна веднага го взимам и ще си ходя с него само по риба и разходки по полето и това е нито данаци, нито застраховки абе хаиляк дето викат ората.

П.п А и забравих ще си взема едно скутерче 50-ка да си брамча из село/града и това е.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                Ми хубаво де Чаве нашите като са с документи ама требват техно тестове и още един бюлюк простотии кво да правим,аз чесно да си кажа нямам време и нерви да се занимавам с регистрации,че е една бюрократщина мани,мани.Та ако ми падне хубав екземпляр на тънка лаисна веднага го взимам и ще си ходя с него само по риба и разходки по полето и това е нито данаци, нито застраховки абе хаиляк дето викат ората.

П.п А и забравих ще си взема едно скутерче 50-ка да си брамча из село/града и това е.
                Още от началото като пуснах обява за Сузуки-то и ми се обаждаха поне 10-15 човека, но всички искат да има регистрация ...
                Казваха ми "аз поемам всички разноски, застраховки, номера ала-бала..." но тогава нямаше технотест (в Смолян има 2 пъти в годината (пролет и есен), а в Пловдив ще има сега на 02 юли).

Преди по-малко от седмица ми се обажда един ... така и така в Чепеларе съм искам да видя мотора ... разбрахме се в едно кафе отидохме да говорим за мотора и ми вика ... виж сега не ми е за парите, 2000лв са нищо за този мотор, вземи го регистрирай сега на 02 юли в пловдив и идвам да ти давам 2200лв и да го взимам.
                На никой не му се занимава да минава технотест (а човека беше от София ... там всеки ден има технотест).

Ако е добра офертата и си в некое селце или град, където няма полицаи (или пък по една патрулка за 3 села) не е проблем да со го караш и без регистрация.

Въпроса е после като решиш да го продаваш ... всеки търси регистриран мотор

Ако искаш (и имаш възможност), направи далаверата, ако го дава ефтино този без регистрацията го вземи за из гората да си правиш разходки, а ако ти трябва за града, както каза spl77 си вземи и едно 50кубиково скутерче, което ще ти върши перфектна работа

Успех с размислите и страстите
                Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Ако имаш познат полицай , вземи номера на рамата и го прекарай през КАТ за да видиш дали не е краден.В случай че е ,не го взимай , първо защото така стимулираш крадците и второ защото някой ден можеш да имаш много големи неприятности със собственика(не знаеш какви хора има и колко е малка България-иди му обяснявай че не си го свил ти).
                  Ако мотора просто е вкаран без документи (понякога търговците взимат отвънка машини спрени от движение и ги вкарват като скрап-излиза им доста по-ефтино) , прегледай самия мотор.Ако си заслужава мисля че няма какво да му мислиш-така де в гората полицаи няма , пък и на теб гората ти е на 1км от вкъщи.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

ми мототра е Ямаха ДТ 125 след осн ремонт тарсят му 950лв споредмен не си струва да рискувам толкова много и Искрено ви благодаря че ми помогнахте.

Коментар

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ

Коментар

ми сега ми свали мотора на 900лв сичко му е наред само дето няма никакви документи.мноооооо кофти се получи

Коментар

За 900 лв какво му се чудиш, ако всичко му е наред. Караш дорде имя хляб в него, а после за части и толкоз. То да са пари, ама за 900 лв...
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

но на мен ми се ще после да мога да го продам

Коментар

Първоначално публикуван от mutora Преглед на мнение
                              но на мен ми се ще после да мога да го продам
                              То не може ,хем душата в рая хем х-я до края!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X