Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниския долар и акцизите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ниския долар и акцизите

Благодаря ти rfi, страхотен пост. Много и подредена информация си изсипал на куп. За всеки това би отнело ден или два ровене в мрежата и пак няма да е толкова пълно. Поздравления.
    Ами да обобщим:
    1.За мотори внос от САЩ, както е писал най-горе Жоро XR 600 +6 % мито, +20% ДДС. Аз бих добавил смо + технотест.
    2.Можем да си спестим 6% по описания от мен начин САМО при покупака на европейски мотори от държавите в списъка на rfi. Това си е твърде частен случай и заради това, че повечето хора предпочитат японски.
    Днес след проверка в Столична митница и митница Кюстендил, всичко в поста на rfi се потвърди, както и задължителното минаване на коли и мотори внос от САЩ на технотест /сертификат за техническа съвместимост или нещо такова/.
    Добрата новина по транспорта е, че имам тел. на човек в Чикаго, който би "групирал" мотор заедно с други работи до България. Който иска тел, ще му пратя.
    Остават другите "проблеми". САЩ е голяма държава. Трябва да си намериш твоя мотор в нея по снимка, да накараш продавача да го транспортира до място за товарене /ако той не е до вода/, да го пакетира правилно /укрепен в сандък/, да го платиш и да зачакаш да видиш какво си си купил ...
    Ще е прекрасно човек да има приятел, който да кара, и има свободно време за да го тестне, и да свърши цялата работа по транспорта. Със сигурност ще излезе на половин цена от тази тук. Но пък ако няма такъв, може би е по добре да се плати повече на тези, на които това им е бизнеса,но не и МНОГО повече.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

недей забравя и огромните разправии и бюроктратщина, загубеното време и още някой не съвсем почтенни неща по българскити митници
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
        Благодаря ти rfi, страхотен пост. Много и подредена информация си изсипал на куп. За всеки това би отнело ден или два ровене в мрежата и пак няма да е толкова пълно. Поздравления.
        Ами да обобщим:
        1.За мотори внос от САЩ, както е писал най-горе Жоро XR 600 +6 % мито, +20% ДДС. Аз бих добавил смо + технотест.
        2.Можем да си спестим 6% по описания от мен начин САМО при покупака на европейски мотори от държавите в списъка на rfi. Това си е твърде частен случай и заради това, че повечето хора предпочитат японски.
        Днес след проверка в Столична митница и митница Кюстендил, всичко в поста на rfi се потвърди, както и задължителното минаване на коли и мотори внос от САЩ на технотест /сертификат за техническа съвместимост или нещо такова/.
        Добрата новина по транспорта е, че имам тел. на човек в Чикаго, който би "групирал" мотор заедно с други работи до България. Който иска тел, ще му пратя.
        Остават другите "проблеми". САЩ е голяма държава. Трябва да си намериш твоя мотор в нея по снимка, да накараш продавача да го транспортира до място за товарене /ако той не е до вода/, да го пакетира правилно /укрепен в сандък/, да го платиш и да зачакаш да видиш какво си си купил ...
        Ще е прекрасно човек да има приятел, който да кара, и има свободно време за да го тестне, и да свърши цялата работа по транспорта. Със сигурност ще излезе на половин цена от тази тук. Но пък ако няма такъв, може би е по добре да се плати повече на тези, на които това им е бизнеса,но не и МНОГО повече.

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
        Ще бъда кратък - ако беше лесно нямаше да има ресейлъри!
        ...

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
          Благодаря!
          Само едно уточнение, документа от технотест ти трябва при регистрацията в КАТ. Ако си купиш крос, не го регистрираш и не ти трябва такъв документ.
          По последна информация цените в технотест,за колите /за моторите не знам как е?/ са следните:
          1.Коли произведени в ЕU - 180 лв. /Пример: "Мерцедес" произведен в Германия, внос от USA/
          2.Коли произведени извън EU - 430 лв./Пример: "Форд" произведен в USA и внос от там./
          Lesidren.com

Коментар

Първоначално публикуван от rfi Преглед на мнение
            2.Коли произведени извън EU - 430 лв./Пример: "Форд" произведен в USA и внос от там./
            Тук вече е малко по-сложно. На американските возила мигачите им са самите габарити, демек габарита ти мига за мигач. Няма да ви разправям какво чудо стана. По БГ законите трябва мигача да е жълт и да е отделно от габарита! Точно за един Форд '08 влязохме в приключение , което включваше акумулатор, мигачи от скутер и малко кабели, един сръчен шофьор и 300 лв. на добрия чичко с престилката....
            Много усложниха нещата за техника внос от щатите.
            При нас вече има няколко мотора от там и 2 от Канада. Мотор , който струва там към 6000 долара, тук идва на 10000 лева. Грубо. При транспорта използваме хора, които вкарват коли и имат място за 1-2 мотора. Много е скъп транспорта, защото повечето идват на Солун, а до Бг ти искат точно 900 евро да ти доставят контейнера. Вариант е да дойде на Варна, но се оскъпява пак с толкова. Покупката в щатите също е проблем. Трябва да а най-малко в щата, в който е човека ти. Разстоянията са огромни там. Най-добре е да е нов от магазина, защото имат мноооого магазини за мотори и не е проблем, а си спестяваш плащане на пътни. Не е препоръчително мотор от e-bay.... Има и някакви 7% в Калифорния, които се плащат като изнасяш стока оттам. Технотест...Кат.... С всичко обаче пак ти идва с доста по-евтино от Европа!!!

Коментар

Викторе знаеш ли кога ме интересуват мигачи и регистрации.
              Ти ми докарай нов мотор на ниска цена а знаеш ли колко ме интересува регистрации и кво ли не там.
              да имам документ за собственност и това е.

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                Тук вече е малко по-сложно. На американските возила мигачите им са самите габарити, демек габарита ти мига за мигач. Няма да ви разправям какво чудо стана. По БГ законите трябва мигача да е жълт и да е отделно от габарита!
                Е какво излиза, че УАЗката ми е незаконна.
                И още куп руски(и американски) возила, които за преден мигач прекъсват габарита и са бели, а за заден прекъсват стопа и са червени....
                Идиотщина!

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                    Ти ми докарай нов мотор на ниска цена а знаеш ли колко ме интересува регистрации и кво ли не там.
                    да имам документ за собственност и това е.
                    + 1
                    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                      Е какво излиза, че УАЗката ми е незаконна.
                      И още куп руски(и американски) возила, които за преден мигач прекъсват габарита и са бели, а за заден прекъсват стопа и са червени....
                      Идиотщина!
                      В България всичко е незаконно и законно .Зависи кой го тълкува.тоест колко се плаща.

Коментар

Някой знае ли какви документи трябват и как точно става вноса от Гърция. Мотора не е закупен а от подарък от приятел!
                        Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Ам щом е от Гърция отиваш , взимаш си го и на границата представяш някакъв документ на мотора , казваш че си го взел за 100 евро и плащаш 30 евро , за мито и ДДС , и си ок Грубо казано е това
                          http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Още по грубо казано не дължиш никъде нищо, нито мито, нито ДДС. Само ти трябва документ за собственост или договор за покупко продажба и се прибираш с мотора все едно си го взел от съседната махала. По просто от това няма как да се обясни .

Коментар

Днес се опитах да си поръчам екип от ИБЕЙ и неуспях да го платя, а картата е валидна и има пари
                              Ако някой може да помогне да пише.

Коментар

Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
                                Днес се опитах да си поръчам екип от ИБЕЙ и неуспях да го платя, а картата е валидна и има пари
                                Ако някой може да помогне да пише.
                                Понеже постоянно ни слагат и махат от "черния списък" за електронна търговия, по-добре потърси човек с карта от западна европа или САЩ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X