Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво НИКОГА не трябва да правиме с накладките на мотора си!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TEMA ЗА ХВАЛБИ "ТУК ДА СЕ ПОХВАЛЯ!"

Първоначално публикуван от suri Преглед на мнение
    И аз да се похваля
    Карам отдавна и все си мечтая , мотор за из гората
    та купих си XR 600 R а моя приятел си купи Доминатор 650 стартер иманивела и го убухме с гуми XR-а беше със сносни гуми
    Тези дейности ги направихме на 25.01 и на 26.01 до 11:00
    и след това газ около Монтана за 4 часа 32км.
    От радост и кеф не ги снимахме
    След ден -два ще пусна и снимки
    Колега честито,ама не го зори ХР-а толко още от началото защото лято голямоА за 4 часа 32км нее много
    Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Секундните лепила от рода на Каникулитите не издържат на влага и топлина! Така че накладките ти ще се разлепят при първото по-сериозно загряване на диска, или пък когато влагата проникне в лепилото след време! Когато това стане (ато ще стане рано или късно), вариантите са три: 1.Оставаш без спирачка и се пребиваш!
      2. Отлепилото се феродо се заклещва м/у апарата и диска, спирачката блокира и в крайна сметка пак се пребиваш!
      3. Имаш късмета, точно когато ти се отлепи феродото, пред тебе да има купа със сено и не се пребиваш!

Не забравяй че при първите 2 варианта, освен себе си можеш да пребиеш и някой друг!!! Освен това шанса феродото дето сте го сложили да ти съсипе диска също е много голям!

Към съфорумците, които не си мерят думите: Можехте просто да му обясните на момчето а не да го обиждате! Когато човек не знае, има нужда от съвет и помощ, а не от обиди и подигравки!
      Аз лично не бих си взел думите назад. И без това във форума се задават от глупави та по-глупави въпроси, да беше питал. Като не знаеш и имаш нужда от съвет и помощ - ПИТАШ!!! За това е този форум, за да си помагаме. А той не стига, че е свършил едно от най-съвършенните безумия, ами и акъл дава, та да може и друг да се пребие,
      Иво Георгиев
      Gworkshop

Коментар

Вече започнах да прявя и задните накладки с нитове Едната вече е готова, а другата ще е довършваме утре
        Поне след всички обуди и упреци вече си направих извода !

Не си лепете феродото на накладките със секундно лепило

Благодаря на всички, които ми помогнаха да се поправя
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

преди 4-5 години когато и аз незнаех много неща и все още не бях грам ориантиран в нещата, и аз съм карал с какви ли не накладки, и нитовани и лепени. Но! каквото и да правиш няма да намериш материала от който са направени оффроуд накладките, това което му казваш феродо не е за оффроуд и изобщо не спира както е нужно. След много проби и експерименти мога да ти кажа само едно, нищо друго освен заводското не е така добро. Има доста предложения вече на пазара и за 30-40 лв. може да си намериш хубави накладки.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            преди 4-5 години когато и аз незнаех много неща и все още не бях грам ориантиран в нещата, и аз съм карал с какви ли не накладки, и нитовани и лепени. Но! каквото и да правиш няма да намериш материала от който са направени оффроуд накладките, това което му казваш феродо не е за оффроуд и изобщо не спира както е нужно. След много проби и експерименти мога да ти кажа само едно, нищо друго освен заводското не е така добро. Има доста предложения вече на пазара и за 30-40 лв. може да си намериш хубави накладки.
            Съгласен съм с теб Правя ги с нитове и задните докато си взема нови (заводски ), защото ми бяха паднали днес като го изкарах.
            Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Мислех да не си отварям устата по този въпрос но.....
              Аз си правя накладките от готови на автомобил,взимам ги износени и с ъглошлайф ги оформям като оригиналните...няма лепене няма нитоване и тн. процедури...
              Успех
              MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
                Аз лично не бих си взел думите назад. И без това във форума се задават от глупави та по-глупави въпроси, да беше питал. Като не знаеш и имаш нужда от съвет и помощ - ПИТАШ!!! За това е този форум, за да си помагаме. А той не стига, че е свършил едно от най-съвършенните безумия, ами и акъл дава, та да може и друг да се пребие,
                Точно ти, бях абсолютно сигурен че няма да си вземеш думите назад. И пак точно ти, никъде досега не съм намерил да си написал нещо особенно умно, или да си дал някакъв ценен съвет, или да си помогнал на някой! За сметка на това обичаш да правиш обидни квалификации и да се подиграваш на другите участници! Също така мисля че езика ти е твърде груб!
                Този път за последно се въздържам да те накажа според правомощията дадени ми от форума но при следващия случай, когато употребиш обидна думичка спрямо някой съфорумник, ще си получиш заслуженото, пък нека после тия дето могат, ако искат, да ти отменят наказанието!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Точно ти, бях абсолютно сигурен че няма да си вземеш думите назад. И пак точно ти, никъде досега не съм намерил да си написал нещо особенно умно, или да си дал някакъв ценен съвет, или да си помогнал на някой! За сметка на това обичаш да правиш обидни квалификации и да се подиграваш на другите участници! Също така мисля че езика ти е твърде груб! ...
                  Може и да е малко груб , но в случая е много прав.
                  Карането и поддържането на моторите е сложна работа. Хубавото в случая е , че човека сподели на подходящо място какво е направил и така си спести неприятно изживяване поради "дефектирали" спирачки.
                  Не си хабете силите да се "наказвате" ами си ги пазете за калта, че е уморително в нея
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Понякога ми се струва, че се превъзнасате! Човек се учи от грешките си! Хубаво ще го направи и след време като се случи каквото не трябва и ще каже "ех.. тоя Иво беше прав"
                    И всъщност неразбрах с какво трябва да се лепи попринцип феродото за планките, така че да е най-здраво и надежно...?!
                    KTM Fen

Коментар

Не се лепи, а се купува ново от магазина! Накладките за спирачките не са за многократна употреба!

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                        Карането и поддържането на моторите е сложна работа. Хубавото в случая е , че човека сподели на подходящо място какво е направил и така си спести неприятно изживяване поради "дефектирали" спирачки.
                        Не си хабете силите да се "наказвате" ами си ги пазете за калта, че е уморително в нея
                        някой неща не са такива каквито изглеждат отстрани.

Коментар

Не се нахвърляйте срещу момчето. Все пак е взимал акъл. От баща си!

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
                          Излязоха ми около 2-3лв
                          Правихме си ги заедно с баща ми (по-точно той ги прави, а аз го гледах )
                          Той намери от някъде една плочка феродо и свалихме предните първо, и изрязохме точната форма, която трябваше и ги направихме с нитове, а задните по същия начин, но ги залепихме...
                          В крайна сметка е в границите на обичайното да не знае, че секундното лепило не е термо и влаго устойчиво.
                          Момче, кажи на баща си, че е можел да ти свърши най-лошата услуга. И следващия път когато искаш да направиш нещо по спирачната система на каквато и да е машина, първо ПИТАЙ на няколко места и МИСЛИ преди да свършиш нещо. А този случай ще го запомниш и ще го имаш в предвид за в бъдеще!

Слави, Иво може да е по-рязък по начало, но в случая (а и в повечето случаи) е абсолютно прав. Просто подхода му е малко по-различен. И с право се дразни, защото е от оня тип хора, които МИСЛЯТ за последствията преди да се изкажат. А що се отнася до това дали помага на някой, ще ти отговоря положително. Иво е много отзивчив човек и винаги е помагал с каквото и когато може. В Хасково бяха организирали едно от най-хубавите състезания и бяха хвърлили много труд и неври за чест и слава, за което аз лично съм им много признателна.
                          За това преди да бъдеш и ти толкова рязък, помисли преди това. Не познаваш човека, не се нахвърляй върху него. Интернета орязва 90% от възможността за общуване между хората поради липса на възможност за визуална и речева комуникация. Избягвай да си правиш изводи за хората по този начин.
                          Последно редактирано от iva_kx; 31-01-08, 11:02.
                          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                            ...Иво може да е по-рязък по начало, но в случая (а и в повечето случаи) е абсолютно прав. Просто подхода му е малко по-различен. И с право се дразни, защото е от оня тип хора, които МИСЛЯТ за последствията преди да се изкажат. А що се отнася до това дали помага на някой, ще ти отговоря положително. Иво е много отзивчив човек и винаги е помагал с каквото и когато може. В Хасково бяха организирали едно от най-хубавите състезания и бяха хвърлили много труд и неври за чест и слава, за което аз лично съм им много признателна.
                            Мога само да се СЪГЛАСЯ с Ива. Найстина е много точен мъж и се гордея, че го познавам.

Сорри за ОФФТОПИКА.

Коментар

До: Какво НИКОГА не трябва да правиме с накладките на мотора си!!!

Гледам и не вярвам на ушите си! Просто не мога да проумея как въобще може да си правите накладките на мотора. Аз като се качих на мотор първото което мама ме научи беше че спирачите са най-важната система на този вид МПС. Направо ме шашардисвате с живото-застрашаващите експерименти дето ги правите с цел икономия на 20-тина лв. Тази практика явно е придобила застрашаващи размери - купуваш си МПС с последните пари и после го поддържаш със стари части, гуми н-та употреба и правени накладки! Боже, пази ме да не ме среща токова камикадзе по пътищата!

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                                Извинявайте господин модератор, ама не разбрах точно за какво е прав подзащитния ви? Дане би да е прав когато използва изрази подобни на този:
                                Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
                                Абе Вие да не сте мръднали нещо?
                                Много ми е интересно да разбера докъде се простират границите на добрия тон във форума от модераторска гледна точка?!

От тези думи на този човек:
                                Първоначално публикуван от Даниел Туйков Преглед на мнение
                                просто младежа се е побъркал
                                пък съм много неприятно изненадан! Не беше много отдавна когато Туйков разправяше че ще шлайфа бутало за да го напасне по цилиндъра и после беше много обиден на форума! Сега постъпва по такъв начин спрямо други, а му беше доста неприятно когато постъпиха подобно спрямо него самия преди време!
                                Хубаво е да се посочват грешките на сгрешилия, ама нека да е с по-културен тон! Съгласни ли сте?
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X