Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За предницата на Стефан Евертс и ските на Алберто Томба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За предницата на Стефан Евертс и ските на Алберто Томба

Първоначално публикуван от spl77
    Абе то откакто излезнахме от комунизма нищо безплатно няма нали има една приказка ,че мама на тате без пари не дава вече така че ендурото си е скъпо занимание които иска да се доближи до него за по малко пари да ходи да си купува едни ендуро ски и да натиска по баира поне тунинг нема да им прави нема FMF-фи,нема кормила степенки,гардове и.т.н качва се и натиска
    Колега ще ми позволиш ли да не се съглася с теб. Ските изобщо ама изобщо вече не са евтин спорт. Не е тук форума и мястото да влизаме в спорове но вервай ми не е евтино.
    А за тунинг в ските има, има .....едни маркови/хубави автомати са над 1000лева....

До: KTM EXC 200

Да ама едва ли има тук Алберто Томба че да му потрябват автомати от 1000лв.Маитап да става.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
      Да ама едва ли има тук Алберто Томба че да му потрябват автомати от 1000лв.Маитап да става.

На "Томба" автоматите мисля ще са доста над 1000лв...
      Както и впрочем предниците на най-добрите кросисти...Евертс докато караше(сега незнам) плащаше по 230 000(няма грешка, числото е шестцифрено) Евро за два кола... Изводите си ги прави за себе си...

Коментар

Би ли ми показал къде си ги чел тия данни за цените на предницата на Евертс - любопитно ми е. На Кармайкъл окачването е около 30 бона зелени, интересно ми е Евертс как е успял да умножи тая цифра по 7-8. Мисля че там където си го чел е имало просто една нула в повече.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Предницата сигорно мяса на ферари

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Би ли ми показал къде си ги чел тия данни за цените на предницата на Евертс - любопитно ми е. На Кармайкъл окачването е около 30 бона зелени, интересно ми е Евертс как е успял да умножи тая цифра по 7-8. Мисля че там където си го чел е имало просто една нула в повече.
            Точно това е хубавото, че не съм го чел.
            Лично Евертс го спомена в едно интервю в Шоуто на Слави. Това веднъж.
            Втори път го каза коментаторът, когато излъчваха световното в България на втората поредна година мисля беше. Не помня името на коментатора, но беше човек от федерацията, който почти винаги го канят да коментира световните кръгове у нас. И не просто чиновник, а беше човек добре запознат със спорта, от детайли и тънкости.
            Та тогава именно стана въпрос за предниците на най-добрите от световното първенство, впрочем тогава Пишон все още се състезаваше в МХ1, защото си спомням, че неговата предница беше спомената като най-скъпа, около 250 000.... за мое голямо съжаление не си спомням фирмата производител, дори може би не я споменаха, не помня. Но въпросният коментатор сподели, че такива предници от тази фирма се правят само за 4-5 човека, най-добрите от световния шампионат и друг не би могъл да си поръча, дори и да иска, независимо дали имаш пари да си платиш или не.
            С две думи - превилегия на най-добрите.

Сигурен съм, че това което казвам, може да бъде потвърдено!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              Точно това е хубавото, че не съм го чел.
              Лично Евертс го спомена в едно интервю в Шоуто на Слави. Това веднъж.
              Втори път го каза коментаторът, когато излъчваха световното в България на втората поредна година мисля беше. Не помня името на коментатора, но беше човек от федерацията, който почти винаги го канят да коментира световните кръгове у нас. И не просто чиновник, а беше човек добре запознат със спорта, от детайли и тънкости.
              Та тогава именно стана въпрос за предниците на най-добрите от световното първенство, впрочем тогава Пишон все още се състезаваше в МХ1, защото си спомням, че неговата предница беше спомената като най-скъпа, около 250 000.... за мое голямо съжаление не си спомням фирмата производител, дори може би не я споменаха, не помня. Но въпросният коментатор сподели, че такива предници от тази фирма се правят само за 4-5 човека, най-добрите от световния шампионат и друг не би могъл да си поръча, дори и да иска, независимо дали имаш пари да си платиш или не.
              С две думи - превилегия на най-добрите.

Сигурен съм, че това което казвам, може да бъде потвърдено!
              Жоро и си прав и не, за цифрата немога да споря мисля че първото споменаване за стойност на предница беше на първото световно в севлиево преди 3-4 години, обаче ..... това не е стойността на 2 кола направени от някаква си сплав, това е стойността на годишните разходи относно предниците на мотора му. Замисли се , това все пак са 8-10 кръга, има си екип от каяба който ходи заедно с него по състезания, това са сервизни специалисти тестове и както ли още не и е съвсем логично за един сезон всичко това да струва 100 хил евро примерно, така че тук не се говори за стойност на 2 кола а за съвсем различни неща
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, може и така да е, дори е логично да е така. Просто изрично беше споменато, че цената на предницата е еди си колко(което на практика, наистина излиза цена на предница), а никой не е споменавал, че там влизат разходи на специалисти/консултанти и т.н, и т.н., та дори било то и за цял сезон... Всичко това е възможно....Аз споделих това, което съм чул.

Коментар

аз не медии не вярвам много много
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    аз не медии не вярвам много много

Така е... Медийте лесно се манипулират, тест пилотите още повече, а състезанията въобще немогат да са показателни за нас...това е истината и няма какво да се самозалъгваме....
                    Единствено може да се вярва на историята и фактите произлезли от нея... НО това изисква голям период от време....

Коментар

Жоро по принцип избягвам да участвам в такива спорове, но искам все пак да дам малко разяснение относно въпросният тунинг на тази предница, защото както Краси каза този болен въпрос ни занимава точно от първото световно по мотокрос когато Пишон стана Световен Шампион в МХ1, а Стефан Евертс стана Шампион в МХ3.

От цялата работа, която споменахте Гоблин беше най-точен в цената, която каза.
                      Евертс беше фирмен състезател на Ямаха от отбора на Риналди Ямаха. Това е тунингова фирма (ако мога така да се изразя). Та Ямаха си тунинговат предните и задните амортисьори главо в Kayaba, чията централа е в Холандия/Белгия. Там всеки, който иска и има финансова възможност може да си поръча специални амортисьори и да сключи договор за поддръжка, както каза Краси. Но за разлика от цените, които ти су чул, а и още 10000 любители на този спорт в България, са далеч далеч нормални.
                      Ето и пример:
                      Тунинг предни амортисьори + заден амортисьор Kayaba Semi Factory е на цена 12500 лв. с ДДС. Това е цена за Suzuki RMZ250 K8. Тоест мотоциклета струва 12500 лв. с ДДС и даваш още толкова за комплект амортисьори. Ако сключиш договор за целогодишна поддръжка и т.н. ще получиш 10% отстъпка някъде. Над този модел Semi Factory има още едно стъпало Factory, което е по-скъпо, но не съм питал за цена, защото не ми трябва.
                      Относно информацията, където си я чул. Наистина по телевизията в коментара на състезанието, един господин, който вече не коментира мотокрос каза цената от 230000 - 250000 Евро. Съответно, попитахме в Kayaba дали това е възможно (говорим за преди 3-4 години) и те ни отговориха, че на този клиент (тоест коментатора) винаги ще му направят 50% отстъпка.
                      Според мен недейте вярва на медийни глупости ами питайте из форумите. Щом на Кармайкъл специалната предница е 30000 Долара, значи в Европа ще е в Евро. Дори с поддръжка от една година и т.н. не може да стапи близо 8 пъти повече.
                      То ако е така ауспуха на Кристофър Пурсел с марка Devil ще струва 10000 Евро поне. А той няма 1000

Надявам се че не съм засегнал никой с поста си.

Поздрави,

Стефан

Коментар

АААА.............никого не си засегнал тя темата на Митков малко отече поотплеснахме се малко встрани,но е хубаво да се знаят тези работи,че то с тези скъпи предници.Я си представете полячето този сезон да умори 5-6 по 230000-250000 евро ми то значе ще закопае няколко Астон Мартина или неколко Ферарита примерно савсем образно казано(според Жоро де).Жоро не искам да те засегна по никакъв начин просто е хубаво да се казва нещо което лежи на факти. Едно е да строшиш 300000 за сезон друго е 5 пъти по 300000.

Коментар

Стефане, точно на време се включи с отговора. Благодаря ти за него! Спор няма(поне аз така мисля), ако виждате такъв в мойте думи, значи не съм показал добре това което мисля.
                          Такива теми са много полезни, защото постепенно хората научават истината, включително и заблудените.
                          В крайна сметка думите на въпросния коментатор незнам какво са целяли и къде е границата на истината с лъжата, но са факт.

п.п. последните няколко поста не са за тази тема....модераторите, ако преценят, биха могли да ги преместят

Коментар

До: За предницата на Стефан Евертс и ските на Алберто Томба

Абе пооплескахме на Митков ТЕМАТА верно е така е по добре маи.Дори се извинявам ако благодарение на моя пост е тръгнало всичко това просто съм фен на темата.Аиде късмет на всички ендуро фенове кадето искат да научат малко в повече.
                            Последно редактирано от spl77; 03-12-07, 13:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X