Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за документи

Не намерих тема,в която пише нещо по въпроса за:при покупка на мотоциклет(до 350 kub.sm.)нов внос,дали може да стане прехвърляне на собственоста преди регистрацията в кат?Тоест да се прехвърли мотора с договор,въз основа на митническата декларация на мотора(или там каквито документи има)?Дали може да стане това,и изобщо какъв е реда.Знам че в КАТ ще ми дадат най точна информация,но там са толкова очтиви и добронамерени че не ми се ходи нещо

До: Въпрос за документи

Дано да не бъркам, но тук май има отговор на въпроса ти! Успех!

Коментар

Правиш си договор ако е от физическо лице или договор с Фактура и касова бележка ако е от фирма и с документите по вноса в КАТ да го регистрираш.Би трябвало така да е.Успех.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от AICBERG Преглед на мнение
        при покупка на мотоциклет(до 350 kub.sm.)нов внос,дали може да стане прехвърляне на собственоста преди регистрацията в кат?
        Може, може Моя случеи е такъв След като си купих мотора го прехвърлих на мое име, а още не съм го регистрирал в КАТ
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Става дума за следното:купувам мотор от човека-Х,който е вкарал мотора на негово име,но още не е регистриран в КАТ.Аз вземам мотора от него и....?Дали може да стане прехвърляне въз основа на документите,които той има за мотора при вноса му,или не?Знам за незаконните варианти,имали такива законни?

Коментар

Не би трябвало да имаш проблеми. Както при колите е. Купуваш от човека и после с документите на МПС-то и договора за покупко-продажба отиваш в КАТ. Поне при мен беше така. Успех.
            Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Ако е Нов Внос , и е от Човек не от Фирма , хубаво е Все пак да Провериш в КАТ - защото всички документи от Чужбина са на Негово име!Колите задължително се проверяват няколко дни , Дали не са с проблемно досие и тогава ти дават голямият талон в КАТ , за моторите не знам.
              Давам пример за кола:Докарана от Частно лице на ход:
              Всички документи са издадени на името на Човека закупил там Колата: - номера , Талон , Даговор или Фактура , Застраховка , Експортни Документи и пр.Още с Чужди номера на 5 ден идва Клиента и я копува , но ние я Регистрираме първо в КАТ Перник , защото собственика /този по документи/ е от тук.Колата идва без Номер на Двигател/за Европа това е Консуматив и никаде го няма в Документите от там/ - ти кай Номер ще напишеш в Договора за Покупкопродажба? - а ако има проблеми с този номер? а ти си си дал парите на продавача!
              Вярно , Държавата така си Пълни касичката , но нали "така е редно".Взема пари за едно и също по няколко пъти.Нали при първа регистрация в КАТ ти пишат на ръка Номера на Двигатела върху Документите за Внос и после се Архивира в Кат всичко.
              Питай - да нямаш проблеми после.
              sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
                Ако е Нов Внос , и е от Човек не от Фирма , хубаво е Все пак да Провериш в КАТ - защото всички документи от Чужбина са на Негово име!Колите задължително се проверяват няколко дни , Дали не са с проблемно досие и тогава ти дават голямият талон в КАТ , за моторите не знам.
                Давам пример за кола:Докарана от Частно лице на ход:
                Всички документи са издадени на името на Човека закупил там Колата: - номера , Талон , Даговор или Фактура , Застраховка , Експортни Документи и пр.Още с Чужди номера на 5 ден идва Клиента и я копува , но ние я Регистрираме първо в КАТ Перник , защото собственика /този по документи/ е от тук.Колата идва без Номер на Двигател/за Европа това е Консуматив и никаде го няма в Документите от там/ - ти кай Номер ще напишеш в Договора за Покупкопродажба? - а ако има проблеми с този номер? а ти си си дал парите на продавача!
                Вярно , Държавата така си Пълни касичката , но нали "така е редно".Взема пари за едно и също по няколко пъти.Нали при първа регистрация в КАТ ти пишат на ръка Номера на Двигатела върху Документите за Внос и после се Архивира в Кат всичко.
                Питай - да нямаш проблеми после.
                Май наистина ще трябва да се ходи до КАТ за 100% информацияДругата седмица мисля да прескоча до кат и ще напиша казаното от тях.

Коментар

Намерих нещо което може да ви бъде полезна:http://forum.moto-zone.bg/index.php?....msg241049#new

Коментар

Вчера ходих до КАТ и ми казаха следното:мотори нов внос,извън европейският съюз,трябва да бъдат регистрирани единствено от лицето,което е записано на вносител.Прехвърляния и тем подобни,немогат да се правят(законно) преди регистрацията в БГ.Преди регистрация мотора минава техно тест(това вече ви е известно).

Коментар

Първоначално публикуван от AICBERG Преглед на мнение
                      Вчера ходих до КАТ и ми казаха следното:мотори нов внос,извън европейският съюз,трябва да бъдат регистрирани единствено от лицето,което е записано на вносител.Прехвърляния и тем подобни,немогат да се правят(законно) преди регистрацията в БГ.Преди регистрация мотора минава техно тест(това вече ви е известно).
                      Законите са ни отвратителни!!!Представете си че някой вкарва 100 мотора и ги продава ,едва ли ще му бъде много приятно да ги регистрира всичките 100.(няма логика).
                      Живей сега, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ivanov Преглед на мнение
                        ...........Представете си че някой вкарва 100 мотора и ги продава ,едва ли ще му бъде много приятно да ги регистрира всичките 100.(няма логика).
                        Едва ли физическо лице ще вкара 100 мотора, а за юридическо съм почти убеден, че продажбата може да се осъществи с договор, придружен с фактура и касова бележка, преди първоначалната регистрация !!!
                        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X