Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздвижване след травма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздвижване след травма

Утре най-после отивам да ми свалят конците(14броя) от дясната ръка!
    Това дето се вижда на снимката е вследствие на зверското падане през Май месец тази година, проблема е че чак сега се разбра че трябва да ми правят операция

Някой има ли опит с раздвижване след такава лекарска интервенция (притиснат нерв)?
    Прикачени файлове
    born to be wild
    Кольо Ковачев

До: TEMA ЗА ХВАЛБИ "ТУК ДА СЕ ПОХВАЛЯ!"

678 това си е за темата за оплаквания. Доста добре си се издокарал с тези 14 шева
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

[QUOTE=678;234214]Утре най-после отивам да ми свалят конците(14броя) от дясната ръка!
      Това дето се вижда на снимката е вследствие на зверското падане през Май месец тази година, проблема е че чак сега се разбра че трябва да ми правят операция

Някой има ли опит с раздвижване след такава лекарска интервенция (притиснат нерв)?[/QUOT/

Май че става бавно, но ще се напънеш. Бързо оправяне и по-скорошно качване на мотора.
      Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Re: TEMA ЗА ХВАЛБИ "ТУК ДА СЕ ПОХВАЛЯ!"

sorry za ne-kirilizata ama niamam tuka... Predi 7-8 godini mi praviha podobna, pone kato ti gledam belega, s postaviane na piron. Pone az ne uspiah da si vazvarna napalno obrashtaneto na kitkata nazad (licevi opori na prasti pravia), no pak e mnogo zdrava, da chuknem na darvo vseki weekend zimata iako ski i liatoto po gorite s motora... 3 meseca rehabilitacia v Pirogov s nai razlichni uprajnenia na mnogo interesni "uredi", niakav lek tok puskaha za da ne se obrazuvat srastvania i t.n. Uspeh i nema da se puashish!
        Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

Колега(67 за твоя проблем трябва яко раздвижване от професионалис.Аз го бях закъсъл преди време с левия крак,но с раздвижване се оправих бързо.Давам ти телефона на един кинезе терапефт от ВМА-невзима скъпо.0885204081 Стоил.Успех!
          YAMAHA YZ426F

Коментар

До: Раздвижване след травма

Чакай сега. Травмата е била през май, а сега са те оперирали да освобождават нещо, така ли?
            Искай направление за невролог. Първо трябва да ти видят неврологичния статус. Всичко друго - после.

Коментар

678 имам познат рехабилитатор, който със сигурност ще ти помогне! Кабинетът му е в моя блок а апартамента му е срещу моя. Ще ти прави нагревки, масажи с различни мазила и раздвижване... разбира си човека и е много свестен тип. Ако си заинтересован пиши ми ЛС да те насоча!
              KTM Fen

Коментар

пич, обърни се към човека който те е оперирал и той ще ти даде най правилния съвет какво да правиш защото само той знае какво ти е правил. аз съм хирург и ти го казвам от личен опит. още повече че 3 пъти съм чупил крак и 1 ръка и знам че всеки път е различно. успех!

Коментар

малко личен опит - това долу е от АТВ през юни, още нямам пълен обем движения;
                  операторът не прояви никакъв интерес към възстановяването ми, не знам дали изобщо в БГ някой го прави;
                  ключова е ранната рехабилитация - явно си я изпуснал;
                  моят съвет - иди при максимален възможен ти брой лекари/рехабилитатори на консултация и ще усетиш накъде вървят нещата;
                  и най-лошото раздвижване е по-добро от никакво !!!
                  Прикачени файлове
                  Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                    малко личен опит - това долу е от АТВ през юни, още нямам пълен обем движения;
                    операторът не прояви никакъв интерес към възстановяването ми, не знам дали изобщо в БГ някой го прави;
                    ключова е ранната рехабилитация - явно си я изпуснал;
                    моят съвет - иди при максимален възможен ти брой лекари/рехабилитатори на консултация и ще усетиш накъде вървят нещата;
                    и най-лошото раздвижване е по-добро от никакво !!!
                    във всяко стадо има върша . всичко ни е така тук но в медицината е особено болезнено. няма да го коментирам за да не разводнявам темата и за да не ставам изкупителна жертва за всички богопомазани тежкари доктори в БГ. само ще кажа пак че най важно е компетентното мнение, а не мнението на всяка цена. ако имаш проблем с мотора тичаш ли при първия срещнат или търсиш най добрия. виждал съм повече сакатлъци,от колкото бих искал причинени от пишман специалисти. но където лекарите са непукисти стават активни други- чакръкчии, шамани,лечители и пр. първо се ходи при оператора! това е закон! а ако е ръб-тегли му една и търси алтернативи.

Коментар

Леле като чета по-нагоре направо изтръпвам, дано се оправите по скоро.
                      [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

Коментар

Колега,за да се прецени начина на възстнавовяване,първо трябва да напишеш по-подробно какво ти е оперирано-меки тъкани,кости,нерви.Така или иначе ако няма метал в костите е добре да се правят топлинни процедури (парафин,фанго,частични топли вани).Като първа стъпка обаче е необходимо да започнеш да се мажеш с Контрактубекс,за да се подобри подвижността на кожата в областта на шева спрямо подлежащите тъкани.Ако няма метал в костите може използването на мехлема да става с помощта на фонофореза(въвеждане с помощта на ултразвук).Всичко това е добре да се съчетае лечебна физкултура и масажи за мобилизиране на оперативната рана.Така като гледам си мисля,че ти е била счупена китката,а по-късно се е стигнало до притискане на срединния нерв.Ако наистина е така първо трябва да се обърнеш към невролог,а веднага клед това и към физиотерапевт!Успех!Ако имаш повече въпроси питай по всяко време!

Коментар

Здравйте,
                          благодаря за идеите и предложенията естествено ще се посъветвам първо с лекуващия лекар от болницата в Горна Баня ама като знам как е натоварен.....

Първо да опиша ситуацията: на 13.Май.07 паднах много яко и си счупих и двете предлакътни кости на дясната ръка в областа на китката. Още по времето когато носих гипса започнаха да ми изтръпват двата крайни пръста (кутре и безименен) Лошото е че тук местния доктор в Троян не обърна въобще внимание на моите въпроси относно това а аз го питах поне 2-3 пъти. Аз се надаявах всичко да си мине от самосебеси-ама не! След разпитване насам натам стигнах до информацията че в Горна Баня има специализирана клиника по траваматология и по специално че има цяло отделение само за ръце!
                          Намерих тел. на един доктор от съответния етаж и след седмица вече бях на преглед. Веднага ми беше казано че работата въобще не майтап и веднага трябва да се прави операция! Проблема бил в притиснат нерв който командвал въпросните пръсти и ако не се освободи навреме натъпва трайно овреждане на засегнатата част. След операцията разбрах че е имало съсирек (или нещо такова-следствие на счупването) който е пристискал нерва в областа на китката.
                          Сега съм вече 18 дена след операцията и кутрето се оправи напълно и движенията на пръстите се възстановиха почити до нормалното си състояние. Другия пръст още не се е оправил напълно, обаче разбрах че трябвало да мине време....

За всички (дано не ви се налага): в случай че имате по сериозни проблеми с крака, ръце и други подобни не отлагайте и посетете клиниката в Г. Баня тази болница е строго специализирана и там лекуват случай който май на друго място в БГ немогат.
                          born to be wild
                          Кольо Ковачев

Коментар

В Пирогов има микрохирургия на ръката. Единствената спешна. Там отрязани пръсти, китки, премазвания.
                            Квото ти каза човекът. Питаш горнобанският доктор за неговото виждане за по-нататъшното ти лечение. Хирургията изобщо не е само операцията. Това го могат мнозина, майсторлъкът е после. Така че това е част от работата му. После с хубава подробна епикриза отиваш при невролозите. Те ти мерят разни работи на електромиографа и ти предписват конски дози разни витамини В. Без тях няма да се оправи нищо. Ако трябва - те и ще ти назначат каквато трябва физиотерапия. Няма нужда тутакси да хукнеш, но колкото по-скоро - толкова по-добре и по-бързо ще ти мине. От това което казваш има изгледи да се оправиш съвсем. Но я пази от натоварвания засега.
                            На троянския специалистор кажи че като се напием там, ако го видим може да му строшим нещо. Просто да има повод да прочете някой учебник, който не е прочел като студент.
                            Келеш.

Коментар

а има и почтени лекари - казват си: като ми видяха снимката в Бургас, директно - "Ааа, това ще си го носите в София да го оправят";
                              четири дни след счупването разпитвах къде да отида, докато реша на кого да се доверя;
                              и не казвам, че операторът не се интересува от възстановяването, просто си има своя гледна точка - иска първо да зарастнат костите, после да се тормози ръката, а инструкциите му са прости - ставата (лакътна) ти е свободна, другото от теб си зависи;
                              пояснявам, защото deian ме е разбрал другояче
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X