Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро: 0 - 100 км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ендуро: 0 - 100 км/ч

Преди време спорихме с един френд за ускорението на ендуро-то (600 - 650 cc -ите) и така и не стигнахме до консенсус Четох някаде че ХТ600 ускорява за около
    6 сек. но незнам... Намерих в един саит пише за ускоренията на почти всички модели но са в някакви (Nm) Нютон Метри и нищо не ми говори Ако имате убеждения моля споделете, че ми е интересно
    В частност ме интересува за Suzuki DR 650 RE ,Yamaha XT 600 E ,TTR600 ,Honda NX650 ,Kawasaki KLR650 ,KLX650... но може и за други модели да споделите мился че ще е интересно.

До: Ендуро: 0 - 100 км/ч

да ще е много интересно за всички предполагам,въпреки че някои може да кажа тва да не ти е форум за пистаци ...аз ще му кажа караи батко даи да видим как бяга!!

Коментар

Ускорението не зависи само от мотора, а и от пиньоните, които са му сложени... Ако примерно едно ХТ600 както каза ти ускорява за 6-7 секунди с по-голям заден и по-малък преден венец може да ускори и за по-малко време примерно 5 секунди... но това си е доста здраво опъване та ще се искат и ръце да се държи !
      Пък и до някъде и от човека ,който кара самия мотор !
      Относителна е като цяло работата и не виждам какво значение има кой ускорява по-бързо ?
      По-добре засечете минаването на едно и също трасе и с двата мотора и двамата да ги карате по трасето и сравнете: удобство, маневреност, скорост и време .. според мен би било доста по-полезно
      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
      [/FONT]________________________________________
      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
      [/CENTER]
      [/CENTER]

Коментар

Ускорението по каталожни данни е за "сток" версията. Без промени по пиньони, със стандартни филтри, центровки и т.н. ...

Теоретически би могло да е около 6 сек.

На практика наистина на Ендурото не му трябва ускорение до 100... виж да към 60 - по-може ... Много по-важна е еластичноста например (ускорение на една предавка)
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

да, ясно ми е за пиньони, филтри и разни там тунинг изпълнения. Мисълта ми е че И ендуро-то е сериозен мотор и затова искам да му обърнем внимание и на скоростта, все пак се кара и на асфалт (да ме извиняват хората с ПВЦ-тата)

Коментар

HONDA "AFRICA TWIN" - 750 cc
            4,7 sek от 0-100 km/h

Четох го в един сравнителен тест !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Нашите ендуристи Магарето, Чукура и Ники К. с капли за супермото се "дърпат" със същите кубици шосейки и винаги им правят ластик на ускорение до 100 км/ч, но на много дълги прави, шосейките по-късно ги изпреварват
              Мисля, че един КТМ 525 SX или още повече старите 520 имат много яко ускорение от 0-100 с подходящи пиньони.
              -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                .... но на много дълги прави, шосейките по-късно ги изпреварват.....
                На особено дълги прави и дооооста по-късно, някъде към 100-120тия метър

Според мен 0-100км/ч при мотоциклетите не е много актуална статистика, защото почти всички категории ги постигат за много късо разтояние и разликите не са големи. Интересната статистика (когато става въпрос за ускорение... хората се интересуват от ускорението в тая тема, не от маневреност, скорост и време, а ни най малко пък от удобство!!!) е 0-400 метра. Имах някакво старо списание, където имаше данните на всички мотори произведени до тогава. Някъде май имаше и сайт за тая работа. Ако ти е много любопитно потърси или пък кажи да изровя списанието.

Инъче преди бая години, на едоин събор в Казанлък бях с един ДР600 и цяла нощ правихме стартове с едни 1000куб шосейки, но на една мръсна, тясна и доста къса алея и не можаха да ми вземат старт
                К. Кулев

Коментар

В момента карам един ВФР1000 (отвратителен мотор) и той по никой начин не може да вземе старта на ендурото. Боксува при подаване на газ а ендурото просто смачква задния амортисьор и се изстрелва.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
                    Инъче преди бая години, на едоин събор в Казанлък бях с един ДР600 и цяла нощ правихме стартове с едни 1000куб шосейки, но на една мръсна, тясна и доста къса алея и не можаха да ми вземат старт
                    Е да, за теб е разбираемо !
                    -------------

Коментар

В един руски сайт четох Yamaha xtz 750 super tenere от 0-100km/h за 4,1 сек,карам такъв,но все още не съм успял за толкова.
                      от кал не се пази:)

Коментар

Напълно е нормално това 4.1 за Супер Тенере !
                        То е по-динамично от Африка Туин
                        -----------------------------------------
                        Значи нещо не можеш да стартираш или тенерето ти не е вече това, кето е било ?!
                        И стартовете са голям майсторлък, я питай Калин Кулев !
                        -------------

Коментар

не проблема е по скоро,че смених пинионите и за това така сега се дига повече на задна за сметка на скоростта

Коментар

Първоначално публикуван от wheell Преглед на мнение
                            не проблема е по скоро,че смених пинионите и за това така сега се дига повече на задна за сметка на скоростта
                            Ама ти май нещо бъркаш скороста с ускорението! Ако си сменил пинйоните така че да се вдига повече на задна, би трябвало да имаш още по-добро ускорение, но пък максималната скорост ти е паднала! В реденето на скоростите е майсторлъка !
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Да точно там губя...успявам за 4.5, но за 4.1 не

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X