Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледайте и мечтайте-и дай боже всеки му!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гледайте и мечтайте-и дай боже всеки му!

99-годишния Ангел Лапатарев от село Орехово, е известен като най -стария рокер в страната!!!...да му е здраве.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дядо-Ангел-на-мо&#.jpg
Прегледи:1
Размер:20.8 КБ
ID:5954495

Допреди 3-4 години дядото продължавал да се грижи за пчелина си, с който се занимавал още от млади години. Тогава се отказал да кара и моторчето си, което му служило близо 40 години. Голяма веселба било да се види дядото-пчелар на балканчето – как пърпори по планинските трасета, натоварен с инвентар за крилатата си ферма. Човекът дори бил редовен член на рокерския клуб във Велико Търново и никога не пропускал да си плаща членския внос.

П.П Имаше и видео ма нещо не го намирам,там дядото се оплака че балканчето нещо се предало вече но не и той!!!
    Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 31-12-11, 15:35. Причина: уточнение
    Не е важно какво караш, а как го караш !

От: Гледайте и мечтайте-и дай боже всеки му!

Ангел Лапатарев бе приет в обществото на волните ездачи, въпреки че не е с мотор „Ямаха“ или „Хонда“, а с най-обикновено балканче. Единствения истински рокерски атрибут е една кожена шапка.

„От години мечтая да се запиша в рокерски клуб и да си плащам редовно членския внос“, казва старецът. Със съдействието на кметицата на селото преди да бъде вписан официално рокери от Велико Търново му помогнали да пооправи старата машина и да блесне. От година и нещо не смее да се вози на балканчето, защото му е трудно да поддържа баланс. За нищо на света обаче не иска да се разделя с него, въпреки че са му предлагани добри пари да продаде мотора-ветеран.
    Купил мотора през 1966 г., преди 43 години и не го сменял досега. Взел го от от Пловдив, от някогашната „Мототехника“. „Ходих няколко пъти докато се вредя, понеже идваха малко бройки и предварително ги продаваха. Спях няколко дни пред магазина да чакам. Тогава струваше 160 лв.- доста пари две пълни заплати по онова време“, спомня се дядо Ангел. Той е бил първия човек в родопското село, който имал мотор. „Тук като го докарах за първи път, цъкаха, зяпаха , голяма работа беше тогава мотора. Зареждах с туби бензин от Пловдив, защото тогава нямаше бензиностанции наоколо“, спомня си дядо Ангел.
    Още с появата му находчивият ореховец изумил съселяните си с всеобхватната му употреба. Пригодил му ремарке и се него превозвал почти всичко- тор, сено за животните, та чак съпругата и децата си.

Коментар

Ще бъде страхотно по случай честването на сто-годишнината му да се направи едно посещение в селото следващата година, почетна обиколка на мотористи из селото...

Коментар

А това може би е неговата баба

Последно редактирано от Ясен; 02-01-12, 12:22.
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
          А това може би е неговата баба

http://vbox7.com/play:e794cd98

Това са неопитни тийнейджъри на по 75г, нямат сравнение с дядо Ангел!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
            Това са неопитни тийнейджъри на по 75г, нямат сравнение с дядо Ангел!
            Бе ние да станем неопитни тийнейджъри на по 75г. като тях, пак няма да се оплакваме май )
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

По-вероятно е да му е дъщеря - но който си го има като малък, и да порасне - все тая.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                Бе ние да станем неопитни тийнейджъри на по 75г. като тях, пак няма да се оплакваме май )

Хмммм,.........а дано, ама на дали!

Като гледам как върви живота.

Ама знае ли човек!!! ....

п.п Бе аз да знам че и моя мотор ще ми служи вярно още 40 години и аз няма да го продам!

Коментар

И аз се зарадвах на дядото. Огромен респект към него
                  Даваха кратък репортаж за него по БТВ. И там каза че за 100 годишнината иска посещение от рекерите от ВТ.
                  Поне нещо такова си спомням де.

Нещо което ми направи впечатление е цената на мотора.
                  Две пълни заплати за чисто нов мотор, който "голяма работа беше тогава мотора".
                  То и сега може би има китайци за 2 заплати (не знам точно, а и зависи от заплатите), но ме съмнява да изкарат 40+години.

Коментар

[QUOTE=ИВАН - ЕТРОПОЛЕ;Бе аз да знам че и моя мотор ще ми служи вярно още 40 години и аз няма да го продам![/QUOTE]

Моят предишният мотор беше ИЖ произведен 1971г до като го карах нямах никакви проблеми а смаза доста балкан,в момента при новият си собственик е 3 години,пали безотказно от първият път.Моторът вече е на 41г и никога не е отварян за ремонт,единствената профилактика е смяна на масло във скоростната кутия на няколко години,почистване или подмяна на чукче и наковалня,почистване на карбуратор.Сузукито го карам 3 години,когато го взех беше на 7000 мили,в момента е пред разпад с изгоряла звезда.

Коментар

Ице, идеята ми за мотора беше като от вица!!!!.....дето един така като нас (на възраст де) си купил орле и все го носел на рамото си а когато го попитали защо, отговарял,

- чул съм че живеят до 100години та да видя верно ли е!!!!

Коментар

Ето и видеото!

А ако някой колега изреже излишните части и остави само това с дядото(гледайте от 13-та минута или последния рекорд) ще е супер,аз не можах!!!

http://www.btv.bg/shows/btv-reporter...(chast_2).html
                        Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 02-01-12, 18:19.

Коментар

И кво му се е повредило на моторчето? Не може ли да го намерим и да му го пратим?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            И кво му се е повредило на моторчето? Не може ли да го намерим и да му го пратим?
                            А,то че може -може ама ме съмнява че внуците му са замесени в повредата .....щот все пак да не направи някоя беля за юбилея.

Коментар

А ако някой колега изреже излишните части и остави само това с дядото(гледайте от 13-та минута или последния рекорд) ще е супер,аз не можах!!!
                              https://htftp.offroad-bulgaria.com/Shifta/dqdoto/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X