Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при каране...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при каране...

Имам един проблем, който ме тормози ужасно.

При каране краката ми се изплъзват назад по степенките. Не много приятно усещане. По принцип имам правило да стискам мотора с колене и глезени, колкото мога повече - особено, ако трасето е с много препятствия. Обикновено го държа по-свободно само когато трябва да използвам инерция по правите - т.е. точно преди да почна да навлизам в завоя, по време на намаляването на скоростта. В завой притискам външният крак надолу към степенката и навътре към мотора за да е по-стабилен. Въпроса е че при всеки път който навъртя масура мотора буквално иска да ми избяга изпод краката. За да контрирам ефекта ми се налага да "заровя" пръсти пред степенката, което работи, ако не си с мотокрос ботуши, но тази година ще се опитвам да карам все повече с ботуши. Освен всичко, когато "заровиш" пръсти пред степенката губиш и възможността да си движиш глезена по-свободно. Въобще нещо явно не правя както трябва - въпроса е какво. Самите степенки също не са цвете и с повдигачите за кормило ще търся и тях.

От: Проблем при каране...

Първо , винаги с ботуши. Не трябва да стискаш мотора с глезените , така намаляваш контакта на ботушите със стъпенките , стиска се само когато искаш да го повдигнеш. С колената го стискаш само когато спираш преди завоя , за да може да държиш тялото по-назад. При каране контакта с мотора трябва да е само на ръчките и стъпенките , затова трябва да имаш качественни и здрави стъпенки , не увиснали .
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

motor_men малко от краката за главата го казах и май не беше съвсем точно - във всеки случай смяната на степенки явно е задължителна за да се получи. Просто много рядко имам терен без неравности и за това в повечето случай стискам мотора с крака. Ако не го правя ще ме подмята, като чувал с картофи.

Коментар

За да те подмята , или имаш проблем със задния амортисьор , или седиш на седалката. Краката трябва да ти се движат свободно , за да поемат неравностите , и да движиш тялото напред и назад.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

не, не мисля, че има проблем с амортисьора. Просто мотора си е дръглив и когато го вкараш в нещо по неравно си подскача като магаре. Единствения проблем е задкормилното устройство - че няма време да кара, и че от шест месеца отлага неща, които не биваше да отлага изобщо. Просто трябваше да купя повдигачите за кормило и нови степенки веднага...

Коментар

За степенките има вариант-
            Пробвай да навариш мястото дето опират или самите степенки ръбчето им.

Коментар

Щракни някоя снимка да ги видим тези проблемни стъпенки.
              Както е писал АлександърК, може да се навари износения участък който подпира в рамката, за да се повдигне нагоре стъпенката до водоравно положение.
              За по-добро сцепление с подметката се заточват с малък ъглошлайф износените зъби на стъпенката.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Степенките са поизтрити, но не са изкривени - просто "зъбите" им са се поизносили, а на дясната някой (мисля човека, който е притежавал мотора още в Италия) е паднал добре и самата степенка не се връща надолу, защото пружината е счупена, а самата степенка май и липсва една част. Това с ъглошлайфа ми дойде на ум, но не съм много по работата, ако не е компютър и се притеснявам да не взема повече. Снимки иначе може да постна утре, ако успея да се измъкна на време от работа. Понеже така или иначе ще събирам за други неща, ако мога да си спестя поне това, ще е добре. Ако не може - ми здраве - пия една студена, режа нещо друго и нови разбира се...

Коментар

Понеже така или иначе се зарових да търся нови... Оказа се, че най-близкото, като степенка е от Suzuki RM 250.

Къде мога да намеря такива - в смисъл мога да си ги поръчам от UK например, но ако мога да ги намеря тук по-бързо може и от тук да си купя.

Коментар

Имах едни от РМХ250, но май ги дадох заедно с мотора.
                    Ще поровя да видя дали са останали.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Не си бях давал сметка, колко е зле положението.

Ширината и височината на "кубчето" (така наричам частта, която трябва да влезе в кубичната част заварена за рамата) е около 28 милиметра. Отвора за болта е 10 милиметра и е на 12 милиметра навътре в "кубчето".

Снимките са осем мегапиксела и са по 2 мегабайта - само като предупреждение.

EDIT - това е степенката от страната на спирачката. Честно казано нямам представа как са успели да счупят нещо толкова масивно - стената на профила е 4-5 милиметра...
                      Последно редактирано от господин никой; 21-02-11, 12:54. Причина: EDIT...

Коментар

Направо се чудя как си карал изобщо с тези "клечеки".
                        Вземи си някакви нови и ако е необходимо ще ги преработиш малко.Може да се заваря и по тях може и по рамата.
                        Ето тукаhttp://www.offroad-bulgaria.com/show...ge=1втора употреба има вземаш режеш заваряш и си готов .
                        После бирата за мен!
                        Последно редактирано от Петьо Джартов; 21-02-11, 14:39. Причина: Допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X