ЗдравеЙте, колеги. Искам да ви попитам няколко въпроса. Защото преди 4 дни купих един скутер, та въпроса ми е:за скутера имам оригинален италиански талон,към талона има прикрепен още един лист, имам договор за покуПко-продажба между италИАнеца (предишния собственик) и между човека, от когото го купих. И имам някаква декларация, на която пише на коя дата е закупен мотора от Италия, номер на рама и регисТрационния номер на автовоза, с коЙто е докаран, но не пише на коя дата е влязъл в България и няма подпис. Но тези работи може да се допишат. Та ще може ли да се регистрира с тези документи ? И трябва ли да направя първо договор за покуПко-продажба между мен и човека, от когото го взех преди да отида в кат? И трябва ли договора да е заверен пред нотариус или може собственоръчно да го напишем? Моторът е 125 кубика. МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН, АКО МИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Документи за регистрация!
Свий
X
-
Документи за регистрация!
Последно редактирано от viki terzieva; 10-02-11, 17:50. Причина: Ужасен правопис! Имаше грешка даже в заглавието :(Тагове: Няма
-
От: Документи за регистрация!
Колеги договора за покупко продажба е между италианец(предишния съобственик) и между човека от които го купих,ако направим догдвор за покупко продажба между мен и човека от които го купих ще може ли направо на може име да го регистрирам? и трябва ли догдвора за покупко продажба да е при нотариус ??
Коментар
-
От неговия НЕможе да ти направи друг!!!Договор през договор-НЕстава! Трябва той да го регистрира на негово име,и после вече правите договор между вас двамата.Малко е сложно,но това е начина!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Не! Ако договора е между италианеца и теб,никакви грижи! Но в случая,ти не фигурираш никъде.Неможе от този договор,да се направи друг!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Мерси колега имам само още един въпрос колко пари излиза цялата процедура(регистрация,гражданска,преглед,данък) и има ли глоба примерно че мотора е купен 2008 година а чак сега се регистрира? БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОРМАЦИАТА
Коментар
-
Колега, най-лесната (и незаконна) процедура е: Пишат ти един договор (фалшив) между италианеца и теб и отиваш в КАТ. Регистрираш си го на твое име и не се занимаваш с глупости. Казвам ти го от личен опит и ще ти обясня защо - миналата есен си купих мотор точно с такъв случай. Вкаран преди 3 години, със същия комплект документи от фирма вносител. В КАТ ме направиха ненормален. Връщаха ме няколко пъти за това, че единия документ не бил оригинал, а копие, другия не бил с някаква дата, а с друга и т.н. Накрая някакви "хубавци" пред КАТ ме съжалиха, за 20 лева ми направиха един договор все едно аз съм го купил от Италия, обясниха ми кое да скрия и кое да дам и след час имах номер и пътувах към нас. Знам, че съветът ми е крайно некоректен, но цялата ни система е такава. Ти си имаш всичко необходимо, ясно е че сделката е напълно редовна, но бюрокрацията е такава, че по нормален начин няма да стане. Иначе цялата процедура ми струваше под 100 лева. 25 първа вноска по гражданската, 20 за договора и останалите около 50 за регистрация и номер. С новите граждански е малко по-скъпо, но е общо взето - цените са това. Успех!
п.с. Сряда сутринта ме спряха полицаи за проверка! Най-голямо внимание обърнаха на гражданската и прегледа, всичко друго просто го "прехвърлиха" набързо. Явно ще има "затягане"....
Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
-
Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнениеКолега, най-лесната (и незаконна) процедура е........Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнениеКолега! Тези неща ги пиши на лични! Аз работя в КАТ и имам представа как се регистрират возила. И между другото доста са те обръснали.! Прав си, но не е твоя и моя вината, че законите ни са взаимно изключващи се, нелогични, затрудняващи до невъзможност и т.н. Ясно е, че човека си е купил съвсем редовен мотор. Не го карам да пренабива номера. Просто живеем в Абсурдистан. Нека модераторите преценят и ако трябва - да го изтрият. Все пак наистина е некоректен съвет.
Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
-
Първоначално публикуван от c3s7rn7 Преглед на мнениеЗдравеЙте, колеги. Искам да ви попитам няколко въпроса. Защото преди 4 дни купих един скутер, та въпроса ми е:за скутера имам оригинален италиански талон,към талона има прикрепен още един лист, имам договор за покуПко-продажба между италИАнеца (предишния собственик) и между човека, от когото го купих. И имам някаква декларация, на която пише на коя дата е закупен мотора от Италия, номер на рама и регисТрационния номер на автовоза, с коЙто е докаран, но не пише на коя дата е влязъл в България и няма подпис. Но тези работи може да се допишат. Та ще може ли да се регистрира с тези документи ? И трябва ли да направя първо договор за покуПко-продажба между мен и човека, от когото го взех преди да отида в кат? И трябва ли договора да е заверен пред нотариус или може собственоръчно да го напишем? Моторът е 125 кубика. МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН, АКО МИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ!
Коментар
-
Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнениеИ ти тези неща ги пиши на лични, защото сега ще има да отговаряш на въпроси до припадък! Прав си, но не е твоя и моя вината, че законите ни са взаимно изключващи се, нелогични, затрудняващи до невъзможност и т.н. Ясно е, че човека си е купил съвсем редовен мотор. Не го карам да пренабива номера. Просто живеем в Абсурдистан. Нека модераторите преценят и ако трябва - да го изтрият. Все пак наистина е некоректен съвет.
Това е живота - шерен и не се подчинява само на писани правила2010 CRF 250 R
Коментар
-
В духа на темата, даже и колегата който работи в КАТ ще ти каже, че при тях разпоредбите се сменят непрекъснато. Ако днес не се е искал оригинал на някоя декларация (примерно) утре може и да се изисква вече. И в този случай доколкото разбрах - мотора е внесен с цел търговия, както беше и при мен, така че регистрацията е абсолютно излишна. Може да го продават с години - съвсем нормално е в тази криза, а през това време нормативите се сменят многократно. Тази "измама" не се прави с цел да се ощети държавата, а да се улесни регистрацията. Не се спестява нищо - само време и нерви. Дори и на служителите на КАТ.Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар