Първоначално публикуван от Uaz_3303
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
По Старопланинските пътеки
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: По Старопланинските пътеки
Той чичоти Живот ги е измислел тия пътеки ти си седнал да му казваш от къде
-
Там е забранено??? Как става това? Или Нанко Минков пак мълчи!!! Чичо Нанкоооо какво става????? До кога с тази дискриминация???? Защо за едни може за други не?????Първоначално публикуван от Uaz_3303 Преглед на мнениеДо хижа Рай е интересно,ама маршрута да е през Баш Мандра. колега извинявам се за намесата но пътеката пез баш мандра(кълнъ мандра по калоферски) е добра и се минава с мотор защото ако не се лъжа нащи калоферци си правят излети дон хижа рай да пият чай с ракия и от там през баш мандра през сини камани и на заслон ботев и на ботев връх там вече се довършват
Остави коментар:
-
До хижа Рай е интересно,ама маршрута да е през Баш Мандра. колега извинявам се за намесата но пътеката пез баш мандра(кълнъ мандра по калоферски) е добра и се минава с мотор защото ако не се лъжа нащи калоферци си правят излети дон хижа рай да пият чай с ракия и от там през баш мандра през сини камани и на заслон ботев и на ботев връх там вече се довършват
Остави коментар:
-
Продължавам с някоя друга снимчица.
Началото на Хайдушката пътека,но това не е моята цел.
Това е пътеката която ме зовеше,нагоре.
Сузуки.
Започнах изкачване на поляните.
Един орел ме посрещна,правеше невероятни лупинги,но не можах да го засека.
А това е Христо Живота.
Поредица от красивата природа.
Най добрият сред добрите.
И едно клипче,много кеф ми стана и реших малко да попея
.
Остави коментар:
-
Вчера времето беше благоприятно за каране и реших че е време и аз да закрия сезона
,някои това го направиха още лятото
,моторчетата са им завити с пухени юрганчета и сега спинкат като полицай в патрулка
.Набелязах за каране Карловската пътека защото по нея снегът беше най малко,пък и тя е най лека за каране,по другите нямаше смисъл изобщо да се напъвам,пък и без това точно с нея открих сезона в началото на годината и стана много добре че с нея закривам.
Това представлява пътеката,погледната от далеч.
По пътя беше зверски заледено и трябваше да се кара с повишено внимание.
Наближава момента да разбера,може или не може да се качи
.
Ето и прочутата беседка на която извършваме много сложни интервенции
.
Параклис Света Троица.
Първа почивка,работата клонеше към не успех,затова изкарах виното,да я полея белким тръгне
.
Все по нагоре.
Моят боен другар,така си паснахме с него че един без друг не можем.
Всичко надолу е побеляло.
Почивките бяха доста чести,в сухо време тази пътека я качвам за 20 минути,а в усложнена ситуация ми отне 1 и 30ч
.
Този участък е вече успешно преминат.
А този предстои.
И това е,най сложното го преминах,това значеше че имам шансове да изляза до горе.
Планината беше уникално красива
.
Следва продължение,ще ида да кръцна канелката
,хубаво е сутрин да се закуси с една паница вино,за подобряване на кръвообръщението
Остави коментар:
-
Без думи...Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение...
[ATTACH=CONFIG]522562[/ATTACH]
Остави коментар:
-
Именно е интересна защото няма данни да е минавана с мотор,аз съм я карал от Петолъчката до 500 метра след Баш Мандра,повече не ми стишкаше да продължа защото бях сам а деретата започнаха да стават доста стръмни.Ето я в далечината.Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнениеА дали ще е възможно, аз тоз маршрут съм го минавал 2-3 пъти пеш преди около 15г. и нямам спомени за сложноста му,за сега незнам някои да е минавал от там,които са ходели до хижата с мотор са излизали по пътеката от калофер,хижарите неса хич доволни и са си прави-те си поддържат пътеката за туристите а моторите я рушат,затова тоз вариант ако не е вреден за рушенето на туристическата пътека може да се пробва.
Остави коментар:
-
А дали ще е възможно, аз тоз маршрут съм го минавал 2-3 пъти пеш преди около 15г. и нямам спомени за сложноста му,за сега незнам някои да е минавал от там,които са ходели до хижата с мотор са излизали по пътеката от калофер,хижарите неса хич доволни и са си прави-те си поддържат пътеката за туристите а моторите я рушат,затова тоз вариант ако не е вреден за рушенето на туристическата пътека може да се пробва.
Остави коментар:
-
А дали ще е възможно аз тоз маршрут съм го минавал 2-3 пъти пеш и то преди около 15г. и нямам спомени за сложноста.
Остави коментар:
-
До хижа Рай е интересно,ама маршрута да е през Баш Мандра.Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнениеАиде на пролет до х.Рай
Остави коментар:
-
Така,след като нормата за денят беше изпълнена реших че е време да се прибирам,но реших да търся една друга пътека,изпитвам повече удоволствие от самите пътеки,просто колкото повече зная е по добре.
Пътеката започва от тази колиба.
Вие през гората,за съжаление и тази пътека е занемарена,не мога да огрея навсякъде с възстановяването на пътеки които вече не се ползват,колкото мога толкова.
Тук пресякох реката,има чудесни местенца за пикник.
Златна есен,фона беше много интересен,мараня примесена със слънце,много интересен е този сезон.
Ей от там тръгнах.
Тук хванах щатната пътека,но посоката не ми е нагоре.
Ето я правилната посока.
На върхът има овчарска колиба,категория 5 звезди,хижата е на 500м над нея.
Отгоре над дерето преминава другата пътека за хижа Равнец,Пенсионерската.
Това е последното трудно място за преминаване,добре че е на спускане,преди години съм го качвал с мотора и бая зор ми даде.
Доста грандиозни проекти се строят,по Беш Бунар.
На здраве,трябваше да си почина от тежкият ден,Сузука гордо позира на фона на терена по който се изкачи.
И това е последна снимка преди да се скрие слънцето,допих си ракията и се запътих към вкъщи.
И просто няма как да минем без музика.Приятно слушане и до нови срещи.
Остави коментар:
-
Браво Животе... много готина пътека, с кеф бих я пробвал някой хубав слънчев ден...
Много ме кефи тоя терен...
Остави коментар:
-
Животе,заради твоята преданост към екстремалния ендуризъм аз те номинирам за категорията"СТАРОПЛАНИНСКАТА КОЗА НОСТРА'' на годината.
Остави коментар:
-
Първо да започна с едно музикално изпълнение на разкрепостеният Руски дует Тату.
Снимките предават само частица от реалността,два километра нагоре само траял.
Най коварната и трудна пътека е успешно изкачена.
Нагоре е само поляни.
От тук започва пътеката за Баража.
Сакарица и Амбарица в далечината.
Ето ме и мен.
Мотора си почива а аз си цъкам ракия.
Стара Планина вече не е гостоприемна както е лятото,май скоро ще закривам сезона.
През две дълбоки дерета на изток се намира хижа Равнец.
Много красиво кътче.
Това е най високата точка която достигнах,нямаше смисъл от повече експерименти защото времето по високите части на планината беше много променливо,пък и без това бях решил да търся друг маршрут за прибиране.
Утре вечер ще ви представя и финала на пътешествието си.
А сега музика.
Последно редактирано от hristo jivota; 27-11-12, 23:22.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.
Остави коментар: