Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако Kiki.t каже "Да се разходим за 30 мин"...вервайте ми - вр.Ком не ви мърда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако Kiki.t каже "Да се разходим за 30 мин"...вервайте ми - вр.Ком не ви мърда

Нашата група(условно наречена "дефилето ендуро тийм") очакваше с нетърпение обратната визита на Чинела, ADA, че даже имаше индикации за 2-членния ендуро тийм от Харманли. Ива Кх беше заета с правене на "маникюра" на мотора си (разбирай пренавиване на бубина), май и някой от братовчедите ММ щяха да идват.
    Нооооооооо...ВРЕМЕТО ги уплаши! Затова нашия скромен тийм Кики, Мики и Ади(все още на 13 години...за който не знае)решихме да не изневеряваме на очакванията на нашите мотори и да ги поразходим.
    Съобразявайки се с очакваните дъждове, бяхме убедени че 30-на минути (според Кики) ще са ни достатъчно да се поразкършим.
    Времето(което на руски е в женски род) си показа обаче, че метеоролозите не го познават...и го познават същевременно.
    В уречения час 11.00 тръгваме от Владо Тричков посока северо-запад на разходка. Слънчевото начало на деня много ни замисли дали да не останем по джърсита, добре че разума надделя.

С бързо темпо прескочихме през няколко върха и се озовахме в Искрец, където си дадохме кратка почивка на чай с вафла "Боровец"

Кики изполва временното ми упомрачение и предложи да вземем да "отскочим" до Ком...така и така цяло лято се мотаеме с това трасе, на което аз (щото сина е съгласен на всичко само и само да е на мотора) лекомислено(с оглед полу-слънчевото време) се съгласих. Поехме по един маршрут, който е познат на Ива и Вида (тук би следвало да дам линк)...

Кики гледа GPS-а и сочи напред!

Тук малко пообъркали маршрута Кики и Ади се изповъргаляха по едно върло(ма хич не личи на снимката) с камънак в тревата и едни окастрени клони. Кики дава на Ади да му крепи КТМ-а, а той отиде да изправи Бетата, че малкия не му стигат силиците(тук Ива пак ще ме критикува, че му е голям мотора)

А сега си ги разменят обратно...

А това самоинициатива на хотоапарата ми

Последва едно "тъпо"(според Кики) падане на място, в резултат на което трябваше да вадя инструментариума от чантичката, а Кики псуваше алуминиевите държачи на предпазителите!

Тук се вижда защо...

След което пообъркахме траковете малко(Събин сигурно го засърбя), времето рязко се промени(което май не забелязахме) и се озовахме на билото преди Тодорини кукли:

Температурата и вятъра не ги коментирам, но поне не валеше...силно. Кики по-долу показва уменията си да скача върху "коня" си в движение

Малко снимки от някъде по билото преди или след куклите

Тук си харесахме едно място след куклите по-ниско за ...обяд

Там (сочи Кики) се вижда Берковица и яз.Монтана

А това е материалната част вписана в пейзажа

Времето се променяше не с минути...

Оттам газ надолу към Петрохан, минахме през бензиностанцията и заредихме.Тук обръщам внимание на всички, че работи до 17:00 часа! и добре, че ни го каза бензинджията в 16:10, че навръщане щяхме да си смучем пръстите.
    За съжаление снимки от района на Петрохан нямам (не знам Кики като му се оправи нета и се включи дали няма да изкара нещо), но снега започна да прехвърча все по-силно, а вятъра се усили.
    Тук е редно да кажа, че сигурно на Ади му е интересно и не се е замислял, но къде ни беше акъла на нас с Кики в 17:00 следобед, почти зимния сезон, да тръгнем към Ком, при отстояние 70 км по обратния път към къщи......в това време.

А това са снимки от под Ком, в едни блата и тресавища където затънахме и само си изгледахме върха на 200 м. от нас и не можахме в тези условия да го стигнеме...

ТУк Кики заора...

А това ми е последната снимка, след като се върнахме на пътя при Петрохан, решихме, че няма да умерим трасето на обратно и да слезем малко по-ниско, та надолу по асфалта - това е на площада в Гинци, където една кака се съгласи да ни пусне в кафето да се стоплим...

ЗА останалите снимки и супата на Вида на края разчитам на Кики да допълни...
    Един съвет към всички: никога в такова време не тръгвайте само с 1 чифт ръкавици, и то летни(бях взел едни зимни, но ги дадох на сина, че той нямаше втори чифт). Ууууумрях от студ, особено след няколкото падания в блатата под билото, ръкавиците бяха прогизнали и после на вятъра...
    ЩЕ споделя начин на топлене на ръцете в движение(сигурно и други са го прилагали, не знам..) - лявата ръка е лесно, гушваш радиатора на двигателя и помага, виж дясната е терсене, заради подаването на газ - за това се позасилвам малко, стискам с лявата съединителя(за да не намялява скоростта) и тогава стискам бързо с дясната радитора на маслото , преди някой завой пускам съединитея да зацепи и забави малко и ...така. НЕ бих казал, че е много успешно, но поне не спираш.
    Това е от мен. Да ги е яд групата от Паничище и останалите, че са си седяли на топло!

Забравих, трака по-долу показва 145 км. преход.
    Track ot 20 Oct 2007 Kom.gdb

П.С. Още нещо - поради студа се наложи честа смяна на батериите на GPS-а на Кики. При една от смените (на връщане, вече нощта, някъде в Балкана), вероятно се наводни картата и неговия отказа. Добре, че моя беше в раницата...както и че имахме още 2 чифта батерии...
    Последно редактирано от miki64; 21-10-07, 14:06.
    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
    KTM 350 SX 2011

До: Ако Kiki.t каже "Да се разходим за 30 мин"...вервайте ми - вр.Ком не ви мърда

И на мен ми се идваше, но без гуми.. нестаа.

Да питам друго. Как си познавате моторите

Коментар

До: Ако Kiki.t каже "Да се разходим за 30 мин"...вервайте ми - вр.Ком не ви мърда

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      И на мен ми се идваше, но без гуми.. нестаа.

Да питам друго. Как си познавате моторите
      ...Май по номерата(), ако не става - по седалките, моята е с 2 карания по-нова.Опп...вече по държачите на предпазителите - на Кики е счупен единия...или поне беше до снощи, като го знам колко е бърз с ремонтите

Колкото до гумите - виж на Ади каква е, пък...Въпрос на желание е да не седиш пред компа, а да мръднеш малко навън. Разбирай го като покана за другия път!
      Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
      KTM 350 SX 2011

Коментар

На това дете шапа му свалям за героизма и издържливостта ... а малкото мозък в главата вероятно се дължи на факта, че е син на баща си
        На вас двамата обаче ви се полага голямо дърпане на ушите, кеврене и гелпене! За пореден път се убеждавам, че морето ви е до колене и немате акъл в главите И все пак ми иде да си изям чорапите от яд, че не успях да дойда

И аз от опит да ви кажа - щом излизае да карате с Кики, връщането по тъмно ( и без фар в моя случай) ви е в кърпа вързано. До сега не си спомням случай, дет да не сме замръквали
        Последно редактирано от iva_kx; 21-10-07, 14:50.
        DCRT®

Коментар

щом излизае да карате с Кики, връщането по тъмно ( и без фар в моя случай) ви е в кърпа вързано. До сега не си спомням случай, дет да не сме замръквали

Стига да не започне да гърми, тогава може и само половин час да е минал и Кики ще вика ,хайде да си ходим,
          Иначе много ме радва карането с него до последно......
          А тава с ,Ендуро клуб дефилето, е много добра идея да основем един клуб с това име предлагам.
          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Вижте ся , всеки знае да качи Ком през лятото , друго си е в снега на - 3-4 градуса.Обаче верно си умрехме от студ , а да не казвам кво ми се беше заледило и не си го усещах, че ше ми се скарат модерастите
            Малко снимки , сори че са качени така , другия път-както требва
            Прикачени файлове
            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
            Суперскан България www.decbg.com
            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Браво супер маршрут отдавна и аз се точа на тая посока дано скоро ми остане време да го стигна тоя Ком в малко по предразполагащо време де Честито на Кики т и на Мики 64 за новите мотори а щях да забравя да честитя и на малкия-голям моторист Ади за новата придобивка БРАВО само така
              Кавазаки КЛХ 300 04г
              Кавазаки КХ 65 04г
              Опел Астра 94г
              Мерцедес 124 91г

Коментар

Интернета ми е отврат , още снимки
                Прикачени файлове

Коментар

Последни , обещавам
                  Прикачени файлове

Коментар

" [quote=mitaka81;231239]щом излизае да карате с Кики, връщането по тъмно ( и без фар в моя случай) ви е в кърпа вързано. До сега не си спомням случай, дет да не сме замръквали "

Много си прав,един път отидох с тях и се върнах по тъмно
                    иначе евала за разходката,жалко че бях на работа
                    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                    [/URL]

Коментар

Ашколсун, машала, браво и ЕВАЛА ама сорри аз на по малко от 20градуса на въздуха и 40 на водата не действам. Абе щях аз да дойда ама ми се обади ДЕСИ БАНОВА и вика Ванка лют студ ще е по добре ела заедно да покараме канапето и аз нали съм си душичка та.... Ама пък благородно ви завиждам.
                      А за тези предпазители казах му аз на КИКИ, че за .... не стават ама не ми вярва. Ето това е малкия недостатък на КТМ, че няма такива който да се хващат за коловете. С Гоблин света обърнахме но няма и няма такъв модел освен ако нещо не се преработят ама знам ли.
                      А на малкия спрете да му викате МАЛКИЯ май вече не е ами е по голям от много други във форума дано не се обиди някой

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Ашколсун, машала, браво и ЕВАЛА ама сорри аз на по малко от 20градуса на въздуха и 40 на водата не действам. Абе щях аз да дойда ама ми се обади ДЕСИ БАНОВА и вика Ванка лют студ ще е по добре ела заедно да покараме канапето и аз нали съм си душичка та.... Ама пък благородно ви завиждам.
                        А за тези предпазители казах му аз на КИКИ, че за .... не стават ама не ми вярва. Ето това е малкия недостатък на КТМ, че няма такива който да се хващат за коловете. С Гоблин света обърнахме но няма и няма такъв модел освен ако нещо не се преработят ама знам ли.
                        А на малкия спрете да му викате МАЛКИЯ май вече не е ами е по голям от много други във форума дано не се обиди някой

Проекта за преработка на предпазителите е готов , по една допълнителна планка която ще хваща вътрешния край на предпазителя към болт на долния тройник.Кат го направя тия дни ще пусна снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X