Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варна, морето - снимки и клипове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Варна, морето - снимки и клипове

    От сега да си кажа, че това ми е първия ми такъв пост (с описания и снимки) и моля да ми бъдат простени грешките.

    Попринцип днешното каране беше замислено по-съвсем друг маршут, в последствие се смени още 2-3 пъти маршрута докато не остана "крайния", а именно "Чудните скали" в село Аспарухово (Ченге) на яз.Цонево.Този път не стигнахме до там, но някой ден и там ще идем (тези който не сме ходили поне).
    Сутринта се бяхме разбрали за 8:00 на ЛукОйл-а в кв.Аспарухово.Събрахме се за 20тина минути (аз,ivan_j и Игнат с новото си екипче Thor).В началото не сме снимали (то не, че и много сме снимали попринцип де).Минахме през една горичка над Аспарухово колкото да излезем в с.Боровец, от там към с.Приселци из лозята, малко асфалт и сме в с.Приселци.Набързо свихме към полето и газ към с.Болярци,с.Китка,с.Круша и там някаде между с.Круша и с.Венелин излезе едно малко проблемче с което s7allker се бори геройски около час.След като се отказа, се реши, че ще се теглят с ivan_j .
    Малко е размазана снимката, но е снимана с телефона ми който вече взема да здава багажа.
    Дърпаха се известно време, айде по байра надолу, съединител, втора, пускаш съединителя ... о чудо ХТ-то на Ингат (s7allker) взе, че запали.Газ към с.Венелин докато не е загаснало пак.Там хапнахме и Игнат се зае с разглобяването на карабураторите.



    Малко е размазана снимката, но е снимана с телефона ми който вече взема да сдава багажа.
    Дърпаха се известно време, айде по байра надолу, съединител, втора, пускаш съединителя ... о чудо ХТ-то на Ингат (s7allker) взе, че запали.Газ към с.Венелин докато не е загаснало пак.Там хапнахме и Игнат се зае с разглобяването на карабураторите.



    След като се видя, че ХТ-то се инати и не иска да си работи нормално, Игнат тръгна по асфалта към Варна, а ние с ivan_j решихме да покараме още малко.Вече беше станало късно да се ходи към Чудните скали и бяхме решили да ходим към н.Емине и Емона, но в последствие решихме да обърнем посоката към Разделна и Белослав.От там има малко повече снимки.
    Адаша на някаква скала над Разделна.



    Тука съм се настанил удобно и си мисля нещо от сорта на "Скоро трябва да се подстрижа!"



    Иван Рейсинг Тийм ... жалко, че бяхме в толкова намален състав в момента.



    На снимките не си личи много добре, но горе беше гледката беше доста добра.Досега не бях карал в тази част на Варненските околия.




    От там кръгом наобратно и по разни пътечки и пътища към Белослав.
    Тези кактуси ми направиха впечатление, че бяха доооста.



    Малко скални ... растения.





    В Белослав си хванахме фериботчето, пресякохме си канала, от там газ към с.Ингатиево, 2 скока на пистата и кръгом към Аксаково и Варна.След като се прибрах в къщи километража ми показваше 170км.То вярно, че и аз си живея малко далечко от центъра на града де.
    Като цяло стана едно доста добро каране.

    Благодаря на компанията.

    П.П. И Иван да не се скатава ами да меси хляба както той сам се изрази.

    Последно редактирано от VaHk0_; 04-12-10, 19:08.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

  • #2
    До: Варна, морето ...

    Здравейте отново.
    От днеска няма много снимки, а тези който направихме не са кой знае какво, но все пак ще ги споделя с Вас. :grin:
    Тръгването поне за мен беше доста кошмарно.Мотора запали и аха да тръгна и изгасна, смених 1-2 свещи и се пооправи и тръгна.Как да е стигнах до мястото на сбирката (лукойла в аспарухово).Любо (Африката) и ivan_j вече бяха там (нормално де, аз закъснях с 10тина минути).Кротко и спокойно поехме в посока ЮГ.Целта беше нос.Емине.Газ през Черноморец, Паша дере, Камчия и докато отивахме към Кара Дере, карайки покрай р.Камчия Любо се натъкна на ето този ЗВЯР.Бая се разбърза по едно време туй животинче.Да не си помислите, че сме е сгазили, бях е сложил до гумата просто и тя се разбърза нанякаде и докато я снимам се навря там.



    От там газ към Кара дере и малко преди Кара дере нещо се обърка в групата и Любо се изгуби или по-точно ни изгуби докато аз нещо човърках мотора.От там нататък следващите около 150км бяхме само аз и адаша (Иван рейсинг тийм :bd: ) и само той ми сърба попара заради "тунингите" който правих в последния момент посред нощ.Извинявай адаш .
    Тук на тази снимка нещо мислеше за някакъв плаж в ляво от пътя.



    Някъде над Бяла...Тук път напред нямаше много много май и ми беше демонстрирана странна техника за обръщането на мотора на обратно.Не бих я пробвал обаче.





    Там някъде трябваше да идем...



    Следваше известно време каране без спиране за снимки, то нямаше и какво де.Но най-важното беше, че стигнахме с.Емона.Еее доживях да ида и аз там. Хапнахме, пийнахме (сок от Бъз) и айде на плаж.Първо минахме през н.Емине да го видя и аз.Малко снимки (снимките не са от самия нос, носа се пада по в ляво малко)





    Ето това е с.Емона.


    Тази гледка и най-вече хладката вода долу ни дърпаха силно към себе си...



    Не издържахме (а и без това вече адаша беше казал, че ще се ходи на плаж) и слязохме до плажа Южно от Иракли.На ... хм бая дълга плажна ивица бяхме не повече от 10 човека.Към Иракли се мяркаха повече хора де.Плажът беше невероятен, пясъка доста по мек и приятен от този около Варна (поне по плажовете който ходя де).Водата беше доста доста топла, а морето спокойно.Понамокрихме се малко и тръгнахме по обратния път.Снимки повече няма, но и нищо интересно нямаше, освен смяната на свещи която правих около 10тина пъти (носих си 6 свещи).

    Готино каране се получи.Имаше и изцепки и излагаций (мой), особено като ми свърши бензина преди Бяла на връщане, и после като не можа да ми запали мотора в продължение на 2км байр надолу и смяната на 6 свещи (но затова ми е виновен и ауспуха и карбуратора, ще ги правя тези дни).Тамън вече се чудех какво да правя, че и байра свършваше ама моторчето запали и си тръгна почти нормално.Следваше малко препускане по асфалта и се прибрахме живи и здрави.
    206 километра ... тръгване в 10:15 прибиране ... към 20:30 ... Доволен. :grin:
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

    Коментар


    • #3
      До: Варна, морето ...

      Лятото карахме и никой не се сеща да пуска пътеписи.
      Вече идва зимата, полегатите баири стават мнооого стръмни и хлъзгави, маршрутите са под 50 км, паданията са по 2 на километър, а червеното вино и пържолите чакат вкъщи.
      Ние естествено не спираме да горим бензин и да се правим на маймуни, но все по-трудно се намира някой, който да се навие да излезе от топлия дом/кръчма и да тръгне да кара по баирите.
      Сега е времето на развносметките и гледането на стари снимки.
      Ето как се потъркаляхме днес, а по-нататък(ако не забваря) ще пусна снимки от изминалото лято.

      Тъкмо си мислех, че ако се подхлъзна ноа този мокръ камък и има да се търкалям в дерето...тук мотора вече е изправен. А аз имах късмета да се изхакам в някакъв камък

      С този баир резултата е 2:2 успешни качвания. Несупешните винаги са били след дъжд. Днес почти го изкачих, но горе изгасих мотора. За пръв път съжалих, че нямам стартер.

      Очаквайте още...

      Коментар


      • #4
        До: Техники в офроуда: Кал и Коловози

        И за да не бъда голословен ето и снимките. На първата е малкия Иван. На втората е Адаша. КЛХ-а е няй в дясно на снимката. Не ме питайте защо е червен. Не знам. ХАХАХА... На следващите снимки обърнете внимание колко е затлачен с кал мотора. Просто рамата е наблъскана. На снимката не си личи, но празното пространство около амортисьора, зад двигателя и под филтърната кутия е запълнено плътно с кал. И имайте пред вид че малко го поочистих преди да го снимам. То си личи къде съм го позамазал. ХАХАХА
        Прикачени файлове
        "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

        Коментар


        • #5
          До: Техники в офроуда: Кал и Коловози

          Ааа тоя на първата снимка е средния Иван, аз съм малкия Иван (или Вахко).
          Само да си сглобя мотора, само това.Жал ще ми е после да го вкарам в калта, ама с повечко газ се надявам да няма проблеми, че не обичам да се цапам.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

          Коментар


          • #6
            До: Техники в офроуда: Кал и Коловози

            Разходката беше просто един път.КДХ-а доста грозно умря в голямата кал (то беше по-скоро керпич) но пък после възкръсна
            Ето малко снимки и от мен
            Прикачени файлове
            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

            Коментар


            • #7
              До: Варна, морето ...

              Коментара ми относно вчерашното каране е ООООООООХ... ХАХАХАХА. Както каза Иван, предния път се каляхме, а този път карахме. Темпото беше доста динамично с прилична средна скорост. Имаше места с повишена трудност, както и леки отсечки подходящи за висока скорост. Направихме страхотно каране в една нива. То не бе завиване на дърт трак, то не бе изправяне, то не бяха кушии, абе луда работа. Чувствах се като в детската градина. Това беше за малко, ей така, колкото да се поразведрим и после пак метнахме сериозното каране. Всичко на всичко 90 км. Аз лично съм доволен от себе си, освен ако не броим глупостта от моя страна заради която за малко да блъсна Иван. Класика в жанра. Просто твърде много гас и твърде малка дистанция от предния. Но все пак успях да овладея мотора и само леко му закачих задната гума. Иван даже не усети контакта, но на мен ми костваше едно "хубаво" падане върху чакъл. Бахти как боли от чакъла не е истина! Сега на левия баджак имам отпечатано кормило, а на дясната длан отпечатан чакъл. Разбира се след това започнах да спазвам дистанция. На мотора му няма нищо. Само ръчката на спирачката вече е по-къса, но аз така или иначе смятах да я скъсявам, та така си спестих работа. МУАХАХАХАХА Хайде чакам другия уикенд.
              "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

              Коментар


              • #8
                До: Варна, морето ...

                Първоначално публикуван от naskoradew
                Лелеее каква организация станала тука. Само да се оправя да мога да изляза да покараме ще стане много добре. Като се съберем повечко хора да хванем някъде по-надалеч...ама ще има да наваксвам...
                Танасе, ти за къде се гласиш мойто момче... Ние двамата с теб чак на къснааа пролет може да видим здраво каране..

                Не че сега не посръчквам ДТ-то ама...

                Ето и две снимки от по-миналата седмица на плажа на к.с.Кранево..


                Димитър Тенев

                Коментар


                • #9
                  До: Варна, морето ...

                  Ето на това му се вика ОХроуд. Боли точно толкова, колкото изглежда. Жалко, че малкия Иван точно тогава не снимаше. Самото преминаване на гумите се получи много добре, но после, когато се приземих работите се объркаха. Предната гума плъзна и се заредиха едно след друго разни събития. Ако мотора на адаша го нямаше там дори нямаше и да падна. Просто щях да го овладея но, уви, 125-ичката беше там и не се помръдна, та се наложи аз да я помръдна. Добре, че адаша не беше там. Адаш, сори братче. Кофти ми е за мотора ти. Обещавам ти нов калник и маска. Други щети има ли?
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от SAMURAI; 20-12-08, 17:56.
                  "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

                  Коментар


                  • #10
                    До: Варна, морето ...

                    Началото на днешната разходка.

                    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Варна, морето ...





                      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Варна, морето ...

                        Айде малко да подразня всички, които са си заземили моторите









                        Айде и една нинджа да плаши децата ;D ;D ;D



                        За има няма час направо каталясах да дрифтя, че то при нас само лед, сняг има колкото да се окопаеш.Свършиха ми силиците и се прибрах, уморен но щастлив.Извинявам се,че не се обадих на никой но просто имах около час и нямаше време за организации. Другата събота и неделя ако е хубаво времето можем да организираме нещичко.
                        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

                        Коментар


                        • #13
                          До: Варна, морето ...

                          Та решихме тази неделя да покараме малко. По една или друга причина бяхме само трима:моя милост,Марто и Радко. Тръгнахме от телевизионната кула->вилната зона преди Кичево->през една много яка гора-> и се забихме под Осеново където миналата година имаше офроуд състезание. Там аз буквално закъсах, горкото кавазаки просто СПРЯ. По баир надолу,слязъл от мотора и го бутам,на пълна газ и пак неще да тръгне
                          ето защо ;D ;D ;D ;D

                          калта беше като глина






                          как да е най-накрая се добрах до малко асфалт, но в този момент Хъскито на Марто изтрака за последно


                          наложи се да се дръпнем до Осеново откъдето дойде бус да прибере ранения австриец


                          Ние с Радко се прибрахме на ход,къде по черно къде по асфалта и после 1 час не мога да сваля калта от бедното кавазаки
                          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

                          Коментар


                          • #14
                            До: Варна, морето ...

                            Днес с niki90 отново карахме времето беше идеално за лудориики до към 1 часа.Но имаше доста време докъто завъли.vМилко които караше (suzuki djebel 250) просто ме изуми човек с 30 години по стар от мен караше в гората като за последно, то не бяха чупки залягания и наи важното без падания. Разходката се състои в гр.Вълчи дол .
                            1пъТечка до хижа Василеви.Ски пистата в гр.Вълчи дол,която я разорахме бая.После язовир Вълчи дол.Последна спирка кръчмата Снимки нямаше време да се правят защото се виждаше че времето се разваля.Ако някои иска да се вкл. в наща малка групичка да пише на скаип sashobasho2

                            Коментар


                            • #15
                              До: Варна, морето ...

                              Здравейте, днеска с Иля (КТМ 525 XC) си направихме лека разходка до с.Долен Близнак, минахме и през Таляна и после малко реших да разнообразя маршрута и хванахме без пътека през гората.Ето малко снимков материал с кратко описание:

                              Снимките направихме чак на Таляна (или поне така си мисля, че се казва)Тук малко снимки на машините + 1-2 наши:

                              Моита Сузана, сякаш малко е клюмнала с предницата, но това е само защото незнае какво й мисля за в бъдеще, надявам се да си изпълня поне 10% от плановете, понеже другите изискват капиталовложения с който за момента не съм готов да се разделя.



                              Тук Иля нещо си бърника из телефона:




                              Една на моторите от малко по-друг ъгъл:



                              И ето една която направи Иля с неговия телефон:



                              Решихме да се връщаме вече, но все още дори аз незнам от къде ще минем.Видях нещо което веднага мозъка ми възприе като път.Път си беше ... около 20м.Макар и отдавна никой да не беше минавал по него.Свърши пътя и реших, че няма смисъл да се връщаме, нека да се пробваме, пък ако не можем да минем, ще го мислим.Не беше кой знае какво, просто беше малко хлъзгаво (все пак 1-2 дена си валя дъждец и шумата беше мокра, а от долу леко каляво).Снимките вече съм ги снимал с другия ми телефон понеже нямах време да вадя нокията и моля да ме извините за ужасното качество.

                              Тук Иля малко изпусна мотора, но кара от ... абе това си му беше второ по сериозно каране (ако може да се нарече сериозно изобщо):



                              ... посоката е само надолу, за нагоре още не бях започнал да мисля.Както виждате пътя не е един - много са.Всеки да минава както намери за добре.



                              Ето тук Иля вече се опитва да вдигне мотора (оставих го да се мъчи докато го снимам и след като го снимам му помогнах малко):



                              Тук имаше нещо като прагче, което ние умишлено заобиколихме:



                              След прагчето няма нищо интерсно - излиза се на широкия път, от там газ към Паша дере.По пътя спряхме на едно паднало дърво.Някой от вас го знаят.Реших да го мина ... малко се изложих ама скоро мисля да надобрея повече:

                              http://tinypic.com/player.php?v=97n2iv&s=5



                              След дървото си продължаваме към Паша дере.След като минахме една пясъчна кариера ми доиде на ума да пробваме да пробием под далекопровода.Времето беше напреднало, стъмваше се но все пак Иля беше излязъл да кара с мен ... какво каране щеше да е ако не го набутам някъде на по-кофти място или не времето не ни свари неподготвени.Та леко чупка от пътя преди да влезем в гората карахме 50-100м покрай нея по едно пътче и аиде газ надолу под далекопровода.Само да спомена, че си има път, но лятото беше доста обрасъл и все не се наемах да го минавам.Сега времето беше сякаш идеално.Все още беше здраво обрасло, но поне нямаше листа и гадни твари.Първо спиране след минаване на първата "стена" от храсти.Вижда се напред пътя под далекопровода и как пътя ту се спуска надолу, ту се изкачва нагоре:




                              На едно спускане се сблъскахме с кофти "стена".Бодлива и гъста.Склона заплашително ставаше все по стръмен и по едно време от храстите изгубих почвата.Не можехме да видим дали става отвесно и решихме да не рискуваме.Кръгом 10м нагоре и през гората ще търсим път.Намерихме, но става все по-тъмно, а само аз знам, че ни остават още 3 възвишения до Паша дере и от там още няколко километра докато се прибере всеки у тях си, но все пак продължаваме.Тук са и последните 2 снимки който са с ужасно качество, понеже нямаше достатъчно светлина, а горкия к750 не е все пак класов фотоапарат:





                              Следващите 2 възвишения бяха преминати успешно, но на третото стана малко по-тегаво.Светлината вече беше доста оскъдна, а калта внезапно стана много и хлъзгава.Взех половината изкачване от дерето на абордаж, но трябваше да спра да изчакам Иля.Той спря, после тръгна и не можа да го качи от първия път.Слязох пеша да му помогна, изкарахме го нагоре мотора и се прибрахме по живо по здраво.Това беше днешното кратко, но съдържателно каране.От това каране ми хрумна една идеика която мисля да реализирам.Става въпрос за първата гора при Таляна и за пътя под далекопровода.Идеята ми е да се поразчисти малко терена, да се направят поне 1-2 пътечки.Особено под далекопровода е си мисля, че ще е доста готино.Тези който са правели пътя отдолу на няколко пъти са кривнали в страни от далекопровода понеже е явно недостъпно за тях, но за нас може да стане готино екстремче.Мисля като се пооправи времето да хвана триончето и някоя по сериозна ножица и да отида да окастря малко бодливи храсти.

                              Надявам се да Ви е било интересно!
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X