Който е карал в района на Роман предполагам знае краткия път за Ябланица. Доста живописен с прекрасни гледки, магистрален черен път и зелена тревичка покрай него, стръмни изкачвания и спускания, и много алтернативни екстримни съкращения на пътя за по-подготвени карачи. По време на днешната лека разходка, си покарах сам, поради малкото хора които карат ендуро и имат желание за разходки /това с липсата на компания е особенно гаден проблем, присъщ на малките населени места/, макар, че гледам, че и Жоро Витлиемов се оплаква, че и в Плевен нямало
Та имах възможност да спирам и да направя няколко снимки с телефона:
от тук започва основната част на пътя, дълго, право, скоростно и приятно изкачване когато е сухо

и няколко снимки от върха на изкачването с изглед към самия Роман

след изкачването пътят навлиза в хубава горичка, където в мокро време ще ви посрещнат дълбоки и кални коловози, но сега пътя е сух, като само тук там има останали малки локвичики

и се излиза на прекрасна зелена полянка, с останки или на овчарник, или на някаква къща

тук се открива и гледката към първият по-екстремен участък от пътя, самото изкачване само по себе си не е кой-знае какво стръмно, но в горната си част е каменист, с ръбати и доста голями плочи и камъни, и едно изпускане на мотора може да доведе до кофти последици

ехххх, ако имаше някой да ми вдъхне повече кураж пред мен с личен опит

ясно е, че става с повече газ, но пък под гумите чакат и естествени шипове

в крайна сметка, след доста мъки се отправих напред
през върха Драгоица, за Ябланица

.....

от тук започва основната част на пътя, дълго, право, скоростно и приятно изкачване когато е сухо

и няколко снимки от върха на изкачването с изглед към самия Роман

след изкачването пътят навлиза в хубава горичка, където в мокро време ще ви посрещнат дълбоки и кални коловози, но сега пътя е сух, като само тук там има останали малки локвичики

и се излиза на прекрасна зелена полянка, с останки или на овчарник, или на някаква къща

тук се открива и гледката към първият по-екстремен участък от пътя, самото изкачване само по себе си не е кой-знае какво стръмно, но в горната си част е каменист, с ръбати и доста голями плочи и камъни, и едно изпускане на мотора може да доведе до кофти последици

ехххх, ако имаше някой да ми вдъхне повече кураж пред мен с личен опит

ясно е, че става с повече газ, но пък под гумите чакат и естествени шипове

в крайна сметка, след доста мъки се отправих напред

.....