Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро и Електро пастири – мирно съвместно съществуване?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ендуро и Електро пастири – мирно съвместно съществуване?!

Понеже бях публично порицан за разходките ми из Централен Балкан (е не че няма да се въщам там от време на време) реших да сменя посоката и да се ориентирам да карам повече из раьона на Коман (част от Васильовската планина) е немога да се оплача от трасето дето си спретнах но причината за която пиша е друга.
    Тези дни се сблъсках с т.н. Електро Пастир е раьона над селата Дълбок Дол и Борима (на картата е между върховете: Козьото, Цонковски връх, Връхчета и Пандурското). Понеже обаче първия ми сблъсък беше буквален - ами минах през него без да го видя, защото как може да види човек един шарен канап при условие че се движи с 50-60км/ч? Реших да пусна една тема по въпроса за да може да споделяме къде има такива съоръжения (защото по принцип съм против разрушаването на частната и друга собственост) а и дано някой собственик на такива кабели прочете как да ни улесни живота.
    Та какво видях и заживях аз: първата среща както казах беше в движение и не можах нищо да направя просто беше невъзможно! При втората среща някой ме беше изпреварил и скъсал кабела. Но при следващите срещи вече имаше кабел на който бяха завързани нещо като парцалчета и се виждаше от далеч и естествено винаги спирах откачвах (има специална дръжка за целта) кабела минавах и пак го закачвах. Така че ако някой собственик на такова съоръжение чете тези редове ще го помоля ВИНАГИ да слага парцалчета или други неща които да помагат да се вижда кабела, защото иначе няма как да го опазим!
    Другото което разбрах днес е че по този канап (връв с метални жички) тече ток! И даже се усеща и то доста неприятно!!! Незнам какво направих ама бях естествено с ръкавици и хванах пластмасовата дръжка но така ме раздруса че не ми се ще да повтарям!
    Последно редактирано от 678; 22-09-08, 20:31.
    born to be wild
    Кольо Ковачев

До: Ендуро и Електро пастири – мирно съвместно съществуване?!

Какво ли не се среща в днешното съвремие:Електро пастир.Какво е това чудо от къде взема захранване насред нищото?
    А представятели си какви пожари може да предизвика новият електрически овчар?Но успокоението е следното:още малко и ще си приберат добичетата,а нашият сезон тепърва започва.

Коментар

Може би е добре да попадне в "Залепени"-те теми... ако приложиш някакъв GPS трак, ще е дори по-добре. Иначе адмирации - темата е полезна!

Коментар

Има такова чудо над х.Петрича, с.Разделна.

Коментар

Предполагам, че ток взима от някъкъв вид акомулатор. С един повишаващ напражението трансформатор. Не е опасно защото тока по него е доста слаб. Само че напрежението си го бива и е кофти тръпка да се пипнеш за него.
          И според мен ще е хубаво да се знае каде ги има тези работи, защото си представям тръпката от падане върху тоя кабел. Едно на ръка, че те боли от падането па и ток те тресе, и все пак после те обзема гадното чувство, че си строшил чужда собственос.
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Темата е много полезна но ми се иска да я разширим.Освен електро пастирите би било много полезно да се знаят местата с огради , бариери,телени заграждения и т.н.Ето защо:

Питайте Жоро Хаджиев какво е било преживяването!
            Ето още един хубав пример:
            Последно редактирано от ЕМО; 24-09-08, 16:42. Причина: допълване
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
              ...
              Първите две снимки с мотора на Жоро Хаджиев ако не се лъжа са на х. Пашалийца!

Металната бариера е била заменена с дървена (ако не е премахната нацяло вече)!
              Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

На доста места вече пътищата са преградени с бодлива тел която не се вижда лесно и ако се кара по-бързо е много опасно.

Коментар

Ами в крайна сметка ще ви кажа какво ще стане.Поочистваме голяма част от инструментите за мотора и главен инструмент става ножица за арматура .Неразделна част от бойната готовност на ендуриста.

Коментар

В района на Витоша в месността Ярема има такива телени огради Трябва да се внимава особенно на някой от местата където е тъмно поради гъста растителност. Оградите не са през централните пътища носа покрай тях и напряко през някой от отклоненията. Нямам снимки но все пак да имате едно наум като карате в тази област. Като ходя до там следващия път обещавам да нащракам опасните места.
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

На Рила около Благоевград имало цели участъци осеяни с дъски с пирони, така разправят колегите, ако някой е запознат да разкаже, но там вече всичко е частно и явно взимат мерки против мотористите...

Коментар

Това е точно над с.Бачево по пътя между х.Чакалица и х. Македония.Сега се минава по туристическата пътека която излиза на билото. Има и на други места ама и аз неги знам точно,знам че не са само дъски със пирони а и специално ковани шипове.Даже се носи слух че девет колеги от с.Бачево или с.Баня са спукали гуми и са прибирали моторите със бусове от с. Долно Осеново,но не разбрах да ли е вярно.
                        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                          .....Даже се носи слух че девет колеги от с.Бачево или с.Баня са спукали гуми и са прибирали моторите със бусове от с. Долно Осеново,но не разбрах да ли е вярно.
                          Е и аз от тях разбрах....Даже имало там и някакъв човек, който също се бил набол на тях....Кофти

Коментар

за да съживя темата защото днес бях пак из Команските баири и отново (както и очаквах) се срещнах със споненатите жици! За съжаление не на всякъде те бяха обозначени по начин бързо разбираем за ендуристите. Добре че очаквах къде какво да срещна и не скъсах нищо. Та внимавайте ако карате в района и то главно за да пазите жиците защото на вас нищо няма да ви стане но да не настройваме местните срещу нас.
                            born to be wild
                            Кольо Ковачев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X