Обява

Свий
Няма добавени обяви.

х.Дерменка идните три почивни дни

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• х.Дерменка идните три почивни дни

Привет!
    Имам едно ходене до х. Дерменка (на около 10км източно от Беклемето) събота сутрин, и мисля да не го правя пеша, та за целта смятам да натоваря мотора на ремаркето, с колата до Кърнаре/Сопот или нещо по средата, където мога да я оставя и от там с мотора.

Търся си компания за каране, или пък проверен(и) ГПС трак(ове). По- добре компания, де.
    Някой от района има ли желание да побръмчим тия три (два, един) дни? Сигурен съм, че има доста добри маршрути там.

...да звънне 0885 217 414 (докато съм onroad) / 0898 512 256 (докато карам)

А къде мога да оставя колата - платени паркинги къде има в района?
    Последно редактирано от ®yMeH; 18-09-08, 17:24.

До: х.Дерменка идните три почивни дни

.. Нали не е някакъв национален парк там, че хич не ги обичам тия работи.

Коментар

Първоначално публикуван от ®yMeH Преглед на мнение
      .. Нали не е някакъв национален парк там, че хич не ги обичам тия работи.
      Да, Парк "Централен Балкан"

Коментар

Аз ходих с компания миналата година горе-долу по това време и бяхме с джип до хижата като наистина не знам дали сме били в нарушение или не

Мисля, че е най-добре да се допиташ до Нанко Минков, който е от парковата охрана и ще ти даде точна информация или ззлатев, който е в час с нещата и може също да ти даде информация.

Иначе пътя там си е царски и по-скоро черен. Миналата година си мислех, че може да се мине и с лек автомобил на 1ва, ама ще отнеме време.
        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Да, Парк "Централен Балкан"
          И е забранено за каране!

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнение
            И е забранено за каране!
            Абсолютно забранено,дори от Дерменка до Добрила пешеходците нямат право да напускат туристическата пътека.

Коментар

ок, намерих точно такава тема, каквато търсех
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39337
              Там има координати на въпросния Нанко Минков, но е малко късно да му звъня днес.
              В тази връзка - има ли гпс карта, на която има обозначени кои зони са разрешени и кои не (говоря за цяла България, не само за конкретен парк)?
              Ако няма - хайде да спретнем една инициатива (само че в друга тема!) - мисля, че ще е полезно да има такава карта - и пазачите и офроудърите ще я ползват. Аз лично не искам да се правя на хайдутин и предпочитам да избягвам да карам където не е разрешено.

Коментар

На OFRM Националните Паркове са обозначени с ЗЕЛЕНО.

http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...cat=256&page=1
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Май няма платени паркинги!Пътя от беклемето до х.Дерменка е свястен....ходи се и с опел ако е малко по висок!А незнам дали е парк но преди съм ходил 2-3 пъти събота и неделя и там е като магистрала!Говоря за пътя х.Дерменка-х.Добрила.

Коментар

Първоначално публикуван от Snowbordista Преглед на мнение
                    Май няма платени паркинги!Пътя от беклемето до х.Дерменка е свястен....ходи се и с опел ако е малко по висок!А незнам дали е парк но преди съм ходил 2-3 пъти събота и неделя и там е като магистрала!Говоря за пътя х.Дерменка-х.Добрила.
                    Предлагам да не го обсъждаме повече този въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Snowbordista Преглед на мнение
                      Да, и аз се изненадах, че е строго забранено, защото миналата година от Беклемето до Дерменка беше меко казано "Магистрала" - коли, джипове, мотори - имаше всичко. Дори и се строеше някакъв заслон или нещо от сорта по средата на пътя от Беклемето до х. Дерменка.

Предполагам, че лесния достъп до там е и основнта причина х. Дерменка да е толкова добре направена (по мое мнение най-луксозната хижа, в която съм бил).

Но щом е забранено съм съгласен напълно да не ползвам с мотора въпросният път.
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Няколко неща, с които предлагам да приключим темата:
                        По- горе има линк с координати на хората, които отговарят за достъпа до парка. Дали е магистрала или не е въпрос от тяхната компетенция. За аналогия - това че всички си изхвърлят фасовете през прозореца на колата, не означава че е разрешено и далеч не е пример за подражание, нали?
                        Както стана ясно - има карти на районите - кое е парк, кое е резерват и кое - със свободен достъп. Ако не знаете - има си хора които да се питат.

Иначе - ако има някой от Сопот или околността, навит да караме извън парка и резервата - да звънне - много ще се радвам да се повозим.

Коментар

Първоначално публикуван от ®yMeH Преглед на мнение
                          Няколко неща, с които предлагам да приключим темата:.....
                          И аз мисля така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X