Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отпушване на пряка пътека към ябланица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• отпушване на пряка пътека към ябланица

дойде ми една идея ,но ме съмнява дали ще се осъществи.като ходих до козница от бу-
    хово минах през ябланица.само че там видях преката пътека за ябланица да е затрупа-
    на с паднали дървета.къде се намира тази известна пътечка?от бухово се стига тихов дол.от там се излиза на известното сечище над ябланица.става въпрос за това сечище
    от което като се спуснеш право надолу към реката се минава през едни много стръмни
    скали.там има маркери на ендуро трасето.та като се стигне това сечище се хваща пътеката която е за ябланица.тя върви по билото което било е над самата ябланица.
    по тази пътека от сечището на около км. има паднали дървета,които ако се отрежт ще
    е добре,но те не са болка за умиране,защото се преминават.след тези дървета все по пътеката се излиза на известното стръмно спускане около 200м. след това спускане
    веднага в ляво има една пътека която слиза в ябланица.сега по нея има паднали много дървета и е невъзможно да се мине по нея.преди когато се минаваше по нея се преми-
    нава под едно дърво с леко наклонен мотор.друга такава пътека където трябва да минеш под дърво няма.много мотористи вече са наясно за коя пътека става въпрос.
    молбата ми е понеже тази пътека е много важна за лесния достъп до ябланица да се
    организираме и да прочистиме пътеката.как ще стане това? трябва да се говори с
    някои горски или със собственика на барчето и жена му дали имат резачка.ако можем да намериме резачка ще се спазариме да ни я дадат под наем.за цената ще се спаза-
    рим.наема ще включва и горивото с маслото. и да се хванеме и за 4-5ч. мисля,че ще
    може да отвориме пътеката. ще се остави депозит за машинката като после ще ни се върне този депозит. друг. вариант е да говорим с човек с машинка и да го наемем той
    да реже,а ние да махаме дърветата. за което ще му платиме.аз мисля,че за 50лв. ще
    може да намериме човек с резачка.в тая цена вкл. и труда и горивото. но ще са необходими 4-5ч. работа. това значи нпр. в събота сутрин да се почне и след обед да е
    отпушена пътеката.вечерта в барчето ще полеем случката.знам,че идеята ми е супер,
    но може би ще е трудно да се организираме.ако сме 10 човека ще ни излезе по 5 лв. на човек.нищо работа. верно ,че съботата няма да се кара,но в неделя ще може.
    какво ще кажете?

До: отпушване на пряка пътека към ябланица

Ей човек ако беше по близо до Габрово аз първи щях да дойда ама нали тярбва да се бачка мамка му.

Коментар

Аз съм за....
      И машина имам само трябва да се науча да я ползвам.
      Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka81 Преглед на мнение
        Аз съм за....
        И машина имам само трябва да се науча да я ползвам.

супер.ставаме двама.ако има още желаещи може още тази събота да отидеме и да
        почнеме.парите които съм предложил за работа и бензин си остават.те трябва да бъдат
        платени,защото безплатен обяд няма.дали ще е моторджия или местен няма значение.
        50 кинта трябва да се платят според мене.митак ако ти е проблем носенето на резачката с мотора аз сигурно ще бъда с колата и ремаркето та мога да я сложа в багажника.само трябва още няколко човека и да се уговориме.аз съм рязал с такава резачка така че ще има кой да реже.само че този който ще реже няма да може да помага за преместването на дърветата,защото неговата зад. ще бъде само да реже което хич не е лесно.така че трябва да има поне още 7-8човека за преместването на дърветата.

Коментар

Аз имам и машина мога и да работя с нея, и мотор имам само че в събота не мога че съм на работа, но в неделя съм свободен.. също така да питам до там с голямо ендуро стига ли се че съм с ДР800.. И нали става въпрос за Ябланица над Своге?

Коментар

Ок, ще се уточним, само дано има още желаещи да помагат.
            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от kbuchvarov Преглед на мнение
              Аз имам и машина мога и да работя с нея, и мотор имам само че в събота не мога че съм на работа, но в неделя съм свободен.. също така да питам до там с голямо ендуро стига ли се че съм с ДР800.. И нали става въпрос за Ябланица над Своге?
              да за тази ябланица става въпрос.с този мотор ще можеш да стигнеш.но зависи от къде ще тръгнеш.ако идваш от посока бухово може да вървиме заедно.за тази неделя може да стане,но да уточниме нещо.ако няма желаещи и сме само 2-3човека тогава
              предлагам да се плати само бензина на този който донесе машината.ако сме само двама
              аз давам 10лв. за бензин.това са около 5 л. и мисля,че ще са достатъчни.и оттам нататък работата ще бъде взаимна.единия ще реже на по 1м. дърветата другия ще ги маха,после обратното.и от 2-3става,защото аз съм работяга и нема проблеми,но ставаше въпрос да се събереме повечко та да може да му се плати на човека с резачката.да разделиме парите.но ако сме 2 или 3 човека тогава нещата се променят.
              както казах ако сме 2 давам 10 лв. само за горивото. бъчваров като те гледам си нов във форума.ами дай като нов член да направиш един жест и даже само 2 да отидем да
              прочистим и аз да ти дам 10лв. само за бензина.труда и машинката от тебе.ако си съгласен да се разбираме за тази неделя и да отиваме.че следващите недели много
              купонджийски и няма да има време.

Коментар

Ако ще ходиш на събора сега на 1ви дай да се намерим и да се разберем ако не ще му мислим.. Ето снимки на матора и на мен
                Прикачени файлове

Коментар

да да ще ходя на събора.тръгвам днес сряда и утре да съм на време,защото в тия задръствания...... айде в 9.45ч. да се чакаме на центъра на с. кремиковци или ти ще
                  дойдеш от северната страна?ако е така ще се видиме в ябланица като пристигнат мотористите ще бъда при барчето в къщата където има маса отвън.ще съм с хускварна
                  вр 360 - 2т. синьо и жълто яке и червени ботуши.ако ще идваш в кремиковци бъди точен защото ще чакам само 1мин. и после тръгвам към поляната.

Коментар

Еми не идвам от север но незнам кое е центъра на Кремиковци, но ще се ориентирам и ще се постарая да съм там

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X