Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО ПРИКЛЮЧЕНИЯ В РИЛА ПЛАНИНА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЕНДУРО ПРИКЛЮЧЕНИЯ В РИЛА ПЛАНИНА

Аз съм последния който ще обвини офроудерите и ендуристите за състоянието на нашите планини в момента. Напротив убеден съм и имам достатъчно доказателства че основен фактор са:

1. Бракониерите
    2. Незаконните дървосекачи
    3. Местните които секат за огрев
    4. Пешеходните туристи голяма част от които се държат като в свинарник когато са в планината но за сметка се възмущават "горещо" ако видят джип или мотор...

Но всичко това не пречи ние да сме каквито трябва...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Аз съм последния който ще обвини офроудерите и ендуристите за състоянието на нашите планини в момента. Напротив убеден съм и имам достатъчно доказателства че основен фактор са:

1. Бракониерите
      2. Незаконните дървосекачи
      3. Местните които секат за огрев
      4. Пешеходните туристи голяма част от които се държат като в свинарник когато са в планината но за сметка се възмущават "горещо" ако видят джип или мотор...

Но всичко това не пречи ние да сме каквито трябва...
      5. УМИШЛЕНИТЕ ПАЛЕЖИ

Коментар

Извинявам се на всички. Здраво ни нахулихте...съгласен съм, че не е най-подходящото масто за каране, но всеки прави грешки. Повярвайте, че след тази тема никой няма да отиде с мотор пак там.
        За бъдещите етусиазти да не си правят подобни походчета, най-малкото заради горските, който ще ви преберат моторите.

Обещаваме да не се повтаря..............и да пазим природата.

Краси...много съм доволен от Yamahata, КТМ на края почна да загрява а аз си перках без проблеми. Свикнах му и вече катеря доста добре..... е винаги може още малко "power".

Коментар

Браво банда, аз не мисля, че сте извършили каквото и да е престъпление, планината е за всички, а който иска и му е необходимо спокойствие може да иде в санаториум където ще се грижат за него. А тези дето са ви обидили именно те са престъпниците, тези след които ние ходим после и чистим. От мен поздравления за хубавия репортаж. Ходил съм няколко пъти там и пеш и с джип.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от dobo Преглед на мнение
            Краси...много съм доволен от Yamahata, КТМ на края почна да загрява а аз си перках без проблеми. Свикнах му и вече катеря доста добре..... е винаги може още малко "power".
            предварително се извинявам се че пишем лично тук но пък може да е интересно на някой

радвам се че мотора е 6 (май като го купуваше не ти се вярваше
            и аз съм забелязъл че изобщо неможе да го прегрееш този мотор, незнам как е направен, но мотори където завирят яко този е далеко дори и от наченки, другото което съм забелязал е че почти не се влияе от надморката височина респективно въздуха, бачка си еднакво добре и долу и горе, сега с КТМ-а тази разлика е осезаема. относно Power-а аз бях решил да сложа по-големи тежести на маховика, нещо което имат ендуро моторите, така и не успях
            сложи си такива и тогава ще видиш за какво катерене става въпрос, няма да си познаеш 125-цата !!!
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Хард off-road около Седемте Рилски езера

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Давате ли си сметка къкъв шум и каква миризма е имало след вас. А замислили ли сте се, че по тази пътека ако минат още 20 като вас и ще стане разорана нива. И давате ли си сметка, че това сте го правили на територията на НП Рила, а там е абсолютно забранено
              Не мислех да пиша по темата, но това изказване тотално ме провокира да си кажа мнението и разбирасе да изкажа своето несъгласие с горенаписаното.
              Ако някой наистина му пука за природата и за НПаркове, ще положи усилие да направи нещо положително по цитираните по-долу ИСТИНСКИ проблеми:
              http://www.bluelink.net/savepirin/?A...92d113&x=15975
              http://www.bluelink.net/savepirin/?A...92d113&x=10118
              http://www.bluelink.net/savepirin/?A...92d113&x=15904
              http://saverila.ludost.net/
              и още доста подобни, също така ИСТИНСКИТЕ проблеми с пешеходните туристи, от които мнозинството от тях оставят пътеки от найлонови торби, опаковки, бутилки, консерви и т.н. и т.н.
              Също циганите дървосекачи. Аз живея в планински район и на землището на моето населено място постоянно се намират по една-две групи "дървари-цигани" не е нужно да ви казвам, че за един месец около фургоните и в широката близост заприличва на "суходолско сметище". След това стават взимат си фургоните, а буклука го оставят на нас(всички нас които обичаме природата) Лично пролетта докато се возех с мотора по гората с още един приятел попаднах на три фургона на дървари-цигани, бяха направили "леж" от боклуци и мизерия, хвана ме много яд, спрях и с агресивен тон ги извиках, направих им сериозна забележка за мизерията и им казах, че повече такава няма да има, а дирктно ще се предприемат други мерки и си тръгнахме. На другия ден всичко беше събрано в найлонови чували и до тръгването им постоянно си изхвърляха боклука в контейнерите в населеното място, като го сваляха от гората с една(тяхната) УАЗка.
              Целта на мнението ми не е да пораждам спор с когото и да било, защото аз също съм човек, който обича дивото в природата и го търся, но призовавам всички - Дайте да бъдем максимално обективни и искрени. В този ред на мисли искам да кажа, че един човек създава много по-голям проблем на природата, когато си изхвърли на улицата чашката от сутрешното кафе или бъркалката, кофичката от киселото мляко или бозата или просто кутията от цигари или само станиола и от колкото един преминаващ мотор или кола. Изказвайте недоволство и срещу този сериозен проблем! Замислете се, кой къде си хвърля фасовете, пластмасовите чашки и т.н.?!?!?!

Поздрави...

Коментар

Много ми е интересно, при положение че има и други теми за каране в Рила, защо всички наскачахте да правите забележки тук в тази тема? Или какво,познати или видни съфорумници могат да карат там и всички да им казват "браво, добре сте си изкарали...." Ако си направите труда да се поразровите ще видите че и с джипове се кара там, а може би след джипа не е разорана нива и след него сигурно мирише на маргаритки? Я погледнете Люлин планина на какво е заприличала, добре че са пътеките да караме там че по ''пътищата'' и джиповете немогат да карат вече ами поправят нови ''пътища'' между дърветата...
                Беше достатъчно един да направи забелешка, а не да се повтаряте.
                Не всички знаят каде да НЕкарат!
                Най-добре пуснете тема каде да НЕ СЕ КАРА зада си остане "клона" здрав!
                пп Да не се засяга никои било то с мотор или с джип!
                Поздрави!

Коментар

Много крайни мнения много нещо.Че колко може да изрови един мотортой да не е диво прасе.Карайте си кротко без да притеснявате околните събирайте си боклука в раницата и ви гарантирам че никой няма да ви сочи с пръст и да се заканва.Поне аз така правя и засега никой не се е заяждал с мен.Даже и снимки не поствам вече пак поради тая причина

Коментар

Абе истината е че един два мотора няма да навредят на природата, но пък представете си ако планината където хората ходят за да си починат от делничните грижи и шума стане като мотокрос трасе. Аз лично съм протов да се кара из тези части на Рила, и Витоша, които са много посещаеми. Ако застанете на така наречената "инфарктна пътека" на Витоша дето се разхождат половината пенсионери в София, да видите що е народ, ще ви стане ясно че там и с колело да си, пак можеш да утрепеш някой.

Коментар

Най-добре пуснете тема каде да НЕ СЕ КАРА зада си остане "клона" здрав!
                      Те тука например не се кара.
                      Извинявам се за грозните снимки ама са от камера.
                      И познайте къде е .
                      И като карате чЕкате 2-години като мене та да мине давност и тогава пускате снимки.
                      Прикачени файлове

Коментар

До: Хард off-road около Седемте Рилски езера

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Давате ли си сметка къкъв шум и каква миризма е имало след вас. А замислили ли сте се, че по тази пътека ако минат още 20 като вас и ще стане разорана нива. И давате ли си сметка, че това сте го правили на територията на НП Рила, а там е абсолютно забранено
                        Излишен драматизъм е това според мене! Тия момчета ги направихте по-черни и от дяволи! Не 20 а и 50 мотора да минат пак не могат да изровят колкото едно диво прасе за една вечер ще изрови. А дали това нанася щети на природата е под въпрос! Според мене всяко действие, което не променя околната среда в природните паркове би трябвало да бъде разрешено! И целия форум да се съберем и да бръмчим една седмица с мотори и джипки в планината пак няма да можем да нанесем токова много и толкова трайни щети, колкото може да нанесе един единствен "предприемчив бизнесмен" респективно фирма! Примери за това всеки е виждал!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Тука темата вече тръгна съвсем по нашенски
                          Абе то забранено ама аз така съвсем мъничко, нищо няма да стане. Кво пък толко ся. Я виж другите кво правят..... и т.н.
                          Тва нещо дисциплината хич не ни е в кръвта.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                            Тука темата вече тръгна съвсем по нашенски
                            Абе то забранено ама аз така съвсем мъничко, нищо няма да стане. Кво пък толко ся. Я виж другите кво правят..... и т.н.
                            Тва нещо дисциплината хич не ни е в кръвта.
                            +1 Съгласен съм с Димитър Това е нещо с което ще се борим още доста... Колокото до конкретния случай... е пичовете разбраха, че има и по-добри места за каране - за нас, останалите да е показателно - няма нужда да откриваме топлата вода всеки път.

Коментар

Да ,прав е Димитър, темата отново стана обикновенно надприказване. Ясно е, че всички искаме да пазим природата, ама всеки по свой начин и съобразено с неговите мераци. Всеки си носи отговорносста дали кара в защитена територия и как. Законни начини има, макар и трудно. Пичовете, дето пуснаха темата са наясно, че това не е пряка лична нападка към тях и като истински мъже приеха градивната критика. Тук ставаше въпрос какъв имидж градим пред "широката общестевност" на ендуро спорта и на офф роуда въобще. Повече няма какво да дъвчем темата.
                              А за боклуците от циганите дървари, свинщините на тревоядците-сектанти и фасовете на редовите туристи има други теми за обсъждане и някои в тоя форум вече организират почиствания без много-много приказки.
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                                Да ,прав е Димитър, темата отново стана обикновенно надприказване. Ясно е, че всички искаме да пазим природата, ама всеки по свой начин и съобразено с неговите мераци. Всеки си носи отговорносста дали кара в защитена територия и как. Законни начини има, макар и трудно. ...
                                Мойте мераци са да мога след 10 години пак да си карам свободно по баирите в България. И след 20 също.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X