Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една разходка из Огражден планина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една разходка из Огражден планина

Днеска реших да си направя една разходка из Огражден планина! Времето ми се видя хубаво за осъществяване на идеята, а и отдавна ми се искаше да проуча един черен път, за който бях чувал от един колега!
    Тръгнах от Сандански и бързо стигнах до отбивката за с. Кръстилци. Пътчето там е бетоново и се вие нагоре по баира на 180 градусови завои Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01. Пътя за с. Кръстилци.JPG
Прегледи:1
Размер:546.1 КБ
ID:5827214 Облачетата на хоризонта обаче лекичко ме притесняваха! Край пътя имаше живописни чукари Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02. Живописни чукари край пътя.JPG
Размер:607.0 КБ
ID:5827215
    От един от завоите се отбиваше пряко пътче, което се оказа че сече завоите и спестява част от пътя Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03. Прекото пътче.JPG
Размер:640.7 КБ
ID:5827216 Скоро се показа и самото с.Кръстилци, разположено на стръмния скат Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04. с. Кръстилци.JPG
Размер:535.0 КБ
ID:5827217 В селото са останали да живеят малко хора , и повечето къщи са запустели Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05. Стари къщи в с. Кръстилци.JPG
Размер:615.6 КБ
ID:5827218. Пътя минава през селото, там обаче бетон няма и главната улица на селото си е направо едно малко екстриимче за моя мотор! След селото пътя продължава към " Глобуло" ( така местните наричат антените на Глобул, разположени над селото).Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06. Пътя продължава от селото към Глобуло.JPG
Размер:602.7 КБ
ID:5827219
    Малко след селото ,в дясно се вижда вр. Свети Спас Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07. вр. Свети Спас 800 м. - южната му страна.JPG
Размер:522.1 КБ
ID:5827220 Това е южната страна на върха! Този връх е свързан с някои легенди за Крали Марко! На самия връх има параклисче и два големи железни кръста! Продължих по пътя към с.Игралище, а облаците си се трупаха и трупаха Натиснете снимката за да я уголемите

Име:08. Пътя към с. Игралище.JPG
Размер:534.7 КБ
ID:5827221. Пътя минава през борови и широколистни горички. В този район почвата е песъклива и бързо изсъхва, така че нямаше кал и беше удоволствие да се кара даже и тежък мотор като моя!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09. Пътя ....JPG
Размер:699.5 КБ
ID:5827222 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10. Пътя ....JPG
Размер:780.1 КБ
ID:5827223 . Ето че стигнах и до с. Игралище Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11. с. Игралище.JPG
Размер:476.0 КБ
ID:5827224. Продължих да се изкачвам нагоре в планината а облаците застрашително се събираха Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12. Над с. Игралище.JPG
Размер:501.2 КБ
ID:5827225.
    Огражден планина е ниска и широка планина, в която преобладават широколистни гори от дъб и бук. Има много черни пътища и малко асвалтови такива! Могат да се намерят трасета за всички видове ендуро, а който търси може да намери и доста екстриими (особенно след дъжд). Аз оприличавам тази планина донякъде на Родопите!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13. Огражден планина.JPG
Размер:481.6 КБ
ID:5827226 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14. Огражден планина.JPG
Размер:446.4 КБ
ID:5827227 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15. Огражден планина.JPG
Размер:595.0 КБ
ID:5827228.
    Ето че стигнах до един водоем, доста прочут сред местните рибари с това че има големи сомове (въпреки че е доста малък, на голяма надморска височина и водата е доста студена). Водоема се намира над една махала (наречена Махалата), и не знам да има име!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16. Водоема над Махалата.JPG
Размер:617.7 КБ
ID:5827229 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17. Водоема над Махалата.JPG
Размер:658.3 КБ
ID:5827230. Над този водоем има и един по-малък, направо локва (ама и там има риба), а от там нагоре, с едно доста стръмно изкачване, започваше непознатия за мене участък от пътя!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18. Изкачването над водоема.JPG
Размер:558.8 КБ
ID:5827231 Това изкачване малко го подцених! Оказа се че никой не е минавал отдавна от там и почвата беше доста рохкава ,макар и суха, а наклона си е голям, така че доста зор видях да удържам задницата на мотора с мойта гума за асвалт! Горе на билото обаче пътя продължаваше през красиви поляни и се губеше в една борова гораНатиснете снимката за да я уголемите

Име:19. Пътя продължава.JPG
Размер:666.3 КБ
ID:5827232. В боровата гора обаче положението започна да става злеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20. Става зле.JPG
Размер:627.9 КБ
ID:5827233! И ставаше все по-зле и по-зле Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21. Кал.JPG
Размер:674.1 КБ
ID:5827234 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22. Кал.JPG
Размер:717.0 КБ
ID:5827235 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23. Кал.JPG
Размер:723.2 КБ
ID:5827236 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24. Кал.JPG
Размер:624.9 КБ
ID:5827237. Преминах лошия участък от пътя с много зор ,но все пак не ми се наложи да бутам де, въпреки че Мишелин СИРАК - задна и Митас - предна не са никак подходящи за кал! Даже и мотора не беше много каленНатиснете снимката за да я уголемите

Име:25. И по мотора пак кал.JPG
Размер:683.1 КБ
ID:5827238!
    Следва продължение!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Re: Една разходка из Огражден планина

За щастие пътя нататъка беше малко по добър, обаче вече изобщо не знаех къде се намирам! Подминах няколко отбивки ,които не знаех на къде водят и продължих, разчитайки само на чувството си за инстинктивна ориентация (което не ме е подвеждало досега де)!
    Е тука изобщо не знам къде се намирам, даже ми мина през акъла да не съм скокнал в Македония я Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26. Не знам къде съм.JPG
Размер:475.5 КБ
ID:5034899 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27. Не знам къде съм.JPG
Размер:497.6 КБ
ID:5034900! Обаче продължих смело и безотговорно напред Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28. Пътя продължава.JPG
Размер:643.2 КБ
ID:5034901!
    Уф отдъхнах си! Най-после позната гледка!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29. Позната картинка - пътя за Студената вода.JPG
Размер:527.2 КБ
ID:5034902 Това е пътя за местността Студената вода! Много пъти съм минавал по него! Долу в ниското се е скътало с. Раздол Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30. с. Раздол.JPG
Размер:549.4 КБ
ID:5034903. А ето че най-после излизам на асвалта (или по-точно остатъците от асфалт) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31. Излизам на асвалта.JPG
Размер:456.4 КБ
ID:5034904. От другата страна на пътя има дом за настаняване на лица с душевни разстройства (Лудница) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:32. Лудницата на Студената вода.JPG
Размер:547.1 КБ
ID:5034905 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:33. Лудницата ....JPG
Размер:517.6 КБ
ID:5034906. Мотора вече е насочен по пътя за вкъщи ,и току виж тръгнал надолу без мене!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:34. Пътя надолу.JPG
Размер:611.2 КБ
ID:5034907. Май ще падне миене като се прибера!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:35. Кал до ушите.JPG
Размер:710.3 КБ
ID:5034908 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:36. Кал ....JPG
Размер:698.7 КБ
ID:5034909 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:37. Кал ....JPG
Размер:705.4 КБ
ID:5034910 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38. Кал ....JPG
Размер:690.9 КБ
ID:5034911 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39. Кал ....JPG
Размер:653.3 КБ
ID:5034912. Малко по-надолу стигам до чешмата на Студената вода, от която наистина тече целогодишно много студена вода! Ей по тия стълби се слиза Натиснете снимката за да я уголемите

Име:40. Стълбите към чешмата.JPG
Размер:799.1 КБ
ID:5034913. А това е чешмата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:41. Чешмата ....JPG
Размер:840.1 КБ
ID:5034914 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45. Чешмата.JPG
Размер:821.4 КБ
ID:5034918 Е то точно от чешмата вода вече не тече но пък тече от каптажа зад чешмата! Гората там е толкова гъста че си е тъмно и доста хладно Натиснете снимката за да я уголемите

Име:42. Студената вода.JPG
Размер:792.8 КБ
ID:5034915 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:43. Студената вода.JPG
Размер:835.8 КБ
ID:5034916. А сега ще трябва да се изкача обратно на пътя, обут с кросовите ботуши, мале мъка големааа ...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:44. Стълбите към чешмата.JPG
Размер:850.3 КБ
ID:5034917. Обаче додрапах до пътя , където си ме чакаше мотора (е една част от водата дето я изпих излезе де)!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:46. Пак на пътя.JPG
Размер:799.6 КБ
ID:5034919.
    Тръгнах надоло по пътя като от време на време спирах за да снимам!
    Това е билото , по което се изкачих нагоре :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:47. Билото по което дойдох от с. Игралище.JPG
Размер:494.8 КБ
ID:5034920 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:48. Билото ....JPG
Размер:347.1 КБ
ID:5034921 А това е една стара къща, заради която пътя прави доста сложен завой, ако отдолу идва камион не би могъл да се размине даже и с мотор: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:49. Кръшикалийска къща.JPG
Размер:616.9 КБ
ID:5034922 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:50. Кръшикалийска къща.JPG
Размер:781.9 КБ
ID:5034923
    Следва още едно продължение, последно, обещавам!

Коментар

Докато се спускам по пътя ,в дясно се вижда с.Гореме Натиснете снимката за да я уголемите

Име:51. с. Гореме.JPG
Размер:458.1 КБ
ID:5034924. Стигам до разклона за с.Цапарево : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:52. Разклона за с. Цапарево.JPG
Размер:489.6 КБ
ID:5034925 , където все още стои стария пост на Гранична полиция! Самото с.Цапарево не се вижда, то е някъде зад този хълм с водоема: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:53. Водоема над с. Цапарево.JPG
Размер:511.0 КБ
ID:5034926. А ето и още един изглед към билото , по което се изкачих в планината: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:54. Билото по което дойдох.JPG
Размер:560.2 КБ
ID:5034927. Продължих да се спускам надолу. След разклона за с.Цапарево пътя надолу става хубав, със завои понякога на почти 180 градуса! На този път много обичам да си правя експерименти до колко мога да наклоня мотора в завой! Супер е! А и гледката на долината на р.Струма и величествената Пирин планина насреща , също е супер : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:55. Долината на р.Струма и Пирин отсреща.JPG
Размер:470.0 КБ
ID:5034928 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:56. Пирин - мраморните кариери.JPG
Размер:477.5 КБ
ID:5034929. Ето че отново минавам покрай вр.Свети Спас, но този път от северната му страна: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:57. вр. Свети Спас - от северната страна.JPG
Размер:345.4 КБ
ID:5034930.
      Бях замислил тази разходка да бъде проведена малко повече по черни пътища, обаче се оказа че във високата си част планината е все още твърде кална за възможностите на моя мотор! Нищо, идва лятото, тогава в Огражден е супер! Пътищата са земни и почти няма каменисти участъци!

Коментар

Браво , много хубав пътепис! Да попитам за водоемите с рибата - стопанисва ли ги някой , плаща ли се и къде точно / до кои села/ се намират? Щото с тия сомове ме закрасти яко...

Коментар

Този водоем не се стопанисва! Намира се над с. Игралище! Местните го знаят като " язовира над Махалата", не знам да има друго име! Известен е и сред някои софианци, щото съм срещал там на палатки! Язовирчето си има някои особенности заради които много малко хора са успявали да хванат сомове там!
          1. Водата е студена и сома много, много не се храни! Но когато реши да се храни кълве на всичко дето мърда!
          2. Всички известни ми случаи на хваната там риба са през ноща ,обаче запалиш ли огън или пък приказваш ли ,нищо не хващаш! Земята е като куха и ехти като тъпан ,като ходиш, така че не трябва и да се мърда много!
          3. На дъното гората си седи ,дъбове по 1м. в диаметър с клоните барабар, така че на дъно забрави, не става! Казвали са ми че ловят на плувка, и то на плитко иначе се омотава в дърветата!
          4. Ако все пак ти клъвне нещо едро ,шанса да го извадиш е минимален, пак заради дърветата!
          5. Като казвам едро, хич да не си помислиш че става дума за сомове като в големите язовири на България!
          Абе изобщо аз на тоя гьол много много не му се връзвам за ловене на риба ,обаче за почивка на палатка през лятото е супер!

Коментар

Ясно , благодаря ти за изчерпателния отговор!

Коментар

Не е лесно , с тоя мотор и с тия гуми.
              Поне тях ги смени.
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                Не е лесно , с тоя мотор и с тия гуми.
                Поне тях ги смени.
                Не не не, на тая пързалка неща да се качвам! Щото един път подхлъзне ли се човек ... ! Първо сменяваш гумите, после почваш да махаш пластмасите и да сменяваш калници, накрая ти се налага да смениш окачването, а най-накрая ти се налага и целия мотор да смениш!
                Има една поговорка " Всяка жаба да си знае гьола" ! Та тоя мотор си е за тия гуми! Много пъти ми се е искало да сложа "таралежки" обаче здравия разум винаги е надделявал! Сложа ли "таралежки" веднага увеличавам скороста по черно - окачването няма да издържи! А и държа мотора да е добре и на асвалт! А и караики по-бавно по черно ,успявам да видя повече неща!

Коментар

Браво за пътеписа.
                  Има и положително образователно значение - много хора не знаят,че има планина Огражден.Не искам да обидая никой.
                  Детството ми е минало да я гледам малко отсреща.
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Само да добавя,че тези снимки са от Малешевска планина.Огражден планина е малко по на Юг.

Коментар

Първоначално публикуван от dokholiday Преглед на мнение
                      Само да добавя,че тези снимки са от Малешевска планина.Огражден планина е малко по на Юг.
                      Всъщност може и да си прав! Не ми е съвсем ясно къде минава границата между тези две планини! Ето това е изминатия от мене маршрут този ден : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Размер:91.8 КБ
ID:5034968. Не претендирам за точност защото GPS нямам!

Коментар

Границата между Огражден и Малешевска планина е река Лебница.А във връзка с темата мога да кажа,че си направил една страхотна разходка.Ако другия път ходиш в тази посока,тръгни към македонската митница, и там е много красиво.

Коментар

Първоначално публикуван от dokholiday Преглед на мнение
                          Ако другия път ходиш в тази посока,тръгни към македонската митница, и там е много красиво.
                          Всъщност точно натам мислех да ходя този ден ,обаче припръскващия дъжд, струпващите се облаци и калта ме разколебаха! Нищо, друг път ще има продължение!

Коментар

До: Една разходка из Огражден планина - вр. Маркови кладенци

Днеска с брата на Дон Нуцо , Милен, който ми е колега направихме една разходка с моторите до вр. Маркови кладенци - 1523м. Ако не се лъжа това е втория по височина връх в Огражден планина.
                            Ето това е маршрута , който изминахме : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Karta.JPG
Размер:91.3 КБ
ID:5035887
                            Минахме през с.Вълково. Между с.Вълково и с. Игралище пътя е асвалтов:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01Pata mezdu s.Valkovo i s.Igralishte.JPG
Размер:738.1 КБ
ID:5035888 От с.Игралище към с. Никудин продължихме по път ,който ту ставаше черен ,ту бетонов: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02 Sled s.Igralishte pata e veche cheren.JPG
Размер:544.9 КБ
ID:5035889 Навсякаде край пътя имаше хубави гледки! Малко преди с.Никудин спряхме да разгледаме околността и да поснимаме : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03 Navsjakade ima hubavi gledki.JPG
Размер:684.9 КБ
ID:5035890 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04 Spirame da snimame nad s.Nikudin.JPG
Размер:815.2 КБ
ID:5035891 . А това е с.Никудин: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05 s.Nikudin.JPG
Размер:658.3 КБ
ID:5035892.
                            Пътя след с.Никудин става доста стръмен и прашен:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06 Pata sled s.Nikudin - mnogo prashen i stramen.JPG
Размер:552.1 КБ
ID:5035893. Най-трудния участък ,веднага след селото ,не съм го снимал , защото там не ми беше до снимки! След едно от изкачванията поспрях малко да глътна въздух:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07 Sled edno ot izkachvanijata.JPG
Размер:602.2 КБ
ID:5035894. По едно време пътя тръгна през пасища и ливади Натиснете снимката за да я уголемите

Име:08 Tuk pone njama prah....JPG
Размер:541.0 КБ
ID:5035895 тука вече нямаше прах ,но пък се задаваше интересен баир: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09 inache baira si e bair.JPG
Размер:624.2 КБ
ID:5035896! Позачудих се дали ще се справят гумите ми с тревата и наклона! Преди наклона ,обаче ,кривнахме надясно в гората ,където възнамерявахме да направим кратка почивка! Излезнахме при една чешма - Ризино корито:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10 Rizino korito.JPG
Размер:714.0 КБ
ID:5035897 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11 Rizino korito.JPG
Размер:692.5 КБ
ID:5035898. Отпочинахме малко под дебелите сенки, напихме се с вода. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12 Malko pochivka na Rizino korito.JPG
Размер:776.2 КБ
ID:5035899 След това се върнахме пак към ливадите:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13 Posle pak prez livadite ....JPG
Размер:612.2 КБ
ID:5035900. И баира си ме чакаше там ,хич не му беше намалял наклона даже:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14 Sledva stramno izkachvane.JPG
Размер:693.8 КБ
ID:5035901! Обаче се справиха гумите, изкачихме наклона Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15 Veche sme gore ,spirame da izchakame edin chovek, koito da ni opati.JPG
Размер:676.8 КБ
ID:5035902! Горе имахме уговорена среща с един местен човек, който трябваше да ни упъти понататъка. Докато чакахме поогледахме и направихме малко снимки :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16 Dokato chakame oglezdame i snimame okolnite mestnosti ....JPG
Размер:580.3 КБ
ID:5035903 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17 A i motorite da pochinat.JPG
Размер:573.0 КБ
ID:5035904 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18.JPG
Размер:491.6 КБ
ID:5035905. Гледките бяха хубави! Виждаше се и към Р.Македония : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19 Gledkite si gi biva.JPG
Размер:508.6 КБ
ID:5035906 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20 Natam e R. Makedonija.JPG
Размер:562.0 КБ
ID:5035907. А това е вр. Огражденец - 1714м. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21 vr. Ograzdenets 1714 m..JPG
Размер:450.2 КБ
ID:5035908. А това пък е вр. Маркови кладенци: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22 vr. Markovi kladentsi.JPG
Размер:560.2 КБ
ID:5035909. От тука пък дойдохме: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23 A ot tuka doidohme.JPG
Размер:524.3 КБ
ID:5035910, а тука беше изкачването Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24 Izkachvaneto, po koeto doidohme.JPG
Размер:523.5 КБ
ID:5035911.
                            Следва продължение!!!

Коментар

До: Една разходка из Огражден планина

След като човека дойде и ни упъти, тръгнахме пак! След кратко спускане започнахме изкачването към вр.Маркови кладенци Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25 Sled kratko spuskane zapochnahme izkachvaneto kam vr.Markovi kladentsi....JPG
Размер:669.1 КБ
ID:5035912. Пътя изглежда лесен ,но прахоляка ,ситен като брашно, понякога правеше изненади! Имаше ями пълни с прах , в които мотора става неуправляем, а понякога трудно се и виждаше самия път ,от праха вдигнат от каращия отпред. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26 Pata izglezda lesen ,no na mesta dalbokija praholjak pravi iznenadi.JPG
Размер:690.4 КБ
ID:5035913
                              И ето че вече сме горе на върха (вр.Маркови кладенци): Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27 Gore na varha sme.JPG
Размер:569.0 КБ
ID:5035914 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28.JPG
Размер:503.5 КБ
ID:5035915. Отсреща се вижда Беласица: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29 Nasreshta e Belasitsa.JPG
Размер:432.9 КБ
ID:5035916. От върха се виждаха много хубави панорамни гледки, обаче времето не беше много подходящо за снимки ,а и апаратчето ми е слабичко Натиснете снимката за да я уголемите

Име:32 Navsjakade izgleda e dobar.JPG
Размер:508.2 КБ
ID:5035931 За съжаление ,в бързината сме подминали вр. Голак (1644м.) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30 vr.Golak 1644m..JPG
Размер:555.5 КБ
ID:5035917 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31vr. Golak.JPG
Размер:491.8 КБ
ID:5035918, ама нищо ,друг път ще дойдем специално за него! Ето и малко цветя от върха: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:33 Malko tsvetja na varha.JPG
Размер:790.6 КБ
ID:5035919. Прахоляка беше всепроникващ Натиснете снимката за да я уголемите

Име:34 Praholjaka e vsepronikvasht.JPG
Размер:583.1 КБ
ID:5035920 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:35.JPG
Размер:632.3 КБ
ID:5035921 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:36.JPG
Размер:701.8 КБ
ID:5035922. Беше полепнал навсякъде - мотор ,дрехи, дроб! Другия път задължително ще нося противопрахова маска, или поне кърпа ще си вържа на лицето! А филтъра на мотора със сигурност е за пране!
                              На тука ще си слизаме, към с.Първомай : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:37 Na tuka shte slizame.JPG
Размер:640.4 КБ
ID:5035923. А това е пътя - пак прах: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38 Patja kam s.Parvomai - pak prah.JPG
Размер:717.1 КБ
ID:5035924! Това някога е било хижа Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39 Tova njakoga e bilo hiza.JPG
Размер:825.9 КБ
ID:5035925 намираща се на доста закътано место в гората Натиснете снимката за да я уголемите

Име:40 Hizata e na dosta zakatano  v gorata.JPG
Размер:760.1 КБ
ID:5035926 . От пътя към с.Първомай се откриваха интересни гледки! Това е гр.Петрич Натиснете снимката за да я уголемите

Име:41 gr. Petrich.JPG
Размер:467.1 КБ
ID:5035927, планината Беласица, която отдавна планувам да посетя с мотора Натиснете снимката за да я уголемите

Име:42 Belasitsa.JPG
Размер:493.7 КБ
ID:5035928. А това е вр. Маркови кладенци погледнат откъм пътя за с. Първомай Натиснете снимката за да я уголемите

Име:43 vr. Markovi kladentsi otkam patja za s. Parvomai.JPG
Размер:541.9 КБ
ID:5035929 .
                              От тука нататък пътя ставаше асфалтов ,макар и доста разбит до с.Първомай Натиснете снимката за да я уголемите

Име:44 Ot tuka natatak veche e asvalt.JPG
Размер:537.3 КБ
ID:5035930. От там минахме през гр.Петрич, автомивка и се прибрахме в гр.Сандански!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X